2022. január 18.
Fortune olyan játékos, aki illik a játékstílusunkhoz
Hajnal Tamás szerint új csatárunk egy kivételes, céltudatos játékos, akiben nagy potenciál rejlik.

Amint arról beszámoltunk, harminckétszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerződtette a 23 éves nigériai támadót, Fortune Basseyt. Friss igazolásunk bemutatkozó videónkban elmondta, hogy Hajnal Tamás már egy ideje figyelemmel kísérte játékát. Arról, hogy végül miért Basseyre esett a választás, sportigazgatónkat kérdeztük.

- Hosszú ideje figyeltük már Fortune játékát – kezdte Hajnal Tamás. – Már akkor is feltűntek a képességei, amikor még a másodosztályban játszott. Ebben a szezonban, amikor már az élvonalban játszott, ez a figyelem még intenzívebbé vált. Az itt mutatott teljesítményével pedig végképp meggyőzött minket, hogy fontos erősítés lehet a klub számára.

Ezt követően sportigazgatónk kifejtette, hogy Fortune egy igazán sokoldalú játékos, aki nem egy tipikus kilences, hiszen több poszton is bevethető. Hajnal Tamás azt is hozzátette, hogy a 23 éves támadó kivételes képességei mellett passzol a Ferencváros stílusához, és bíznak benne, hogy itt ki tudja használni a benne rejlő potenciált.

A 2021/22-es szezonban a cseh bajnokságban kilenc gólt szerzett, ezzel pedig bejelentkezett a cseh gólkirályi címre is.

- A cseh bajnokság sokkal fizikálisabb, mint a magyar, ráadásul jól védekező csapatok szerepelnek az élvonalban – folytatta Hajnal Tamás. - Fortune egy olyan együttesben játszott, amely statisztikailag kevesebbet támadott, és mégis kilenc gólt szerzett. Egy céltudatos játékosról van szó, aki igyekszik minden alkalommal megragadni a kínálkozó helyzetet. Úgy gondoltuk, hogy ha egy kevesebbet támadó csapatban is ilyen hatékony tudott lenni, akkor egy jóval dominálóbb együttesben még eredményesebb lehet.

Sportigazgatónk elmondása szerint a két nagy prágai klub is szerette volna megszerezni a 23 éves nigériai támadót, aki mégis minket választott. De vajon, hogy sikerült meggyőzni, hogy Budapestre tegye át székhelyét?

- Az FTC történelme, tradíciója és a közelmúltban elért eredményei alapján vonzó klub lett olyan játékosok számára, akiknek a Ferencváros egy újabb lépést jelent a karrierjükben. Elmondtuk neki, hogy milyen céljaink vannak évről évre, hogy itt címekért, a nemzetközi kupaszereplésért játszhat. Ez egy olyan közeg, ami jó hatással lehet a fejlődésére, rendkívül boldogok vagyunk, hogy minket választott.

A gólérzékeny támadó még nem mutatkozhatott be a nigériai válogatottban, amely a jelenleg is zajló 33. Afrikai Nemzetek Kupájában két mérkőzés után bebiztosította helyét az egyenes kiesés szakaszban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy fiatal játékosunknak mennyi esélye lehet a válogatottbéli debütálásra.

- Az utóbbi időben több alkalommal is láthattuk, hogy jó teljesítménnyel a Ferencvárosból is kiharcolható a szereplés a válogatottban. Elég csak a Mmaee-testvérekre gondolni, akik már korábban is megfordultak a nemzeti csapatban, de a Fradiban mutatott játékuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy továbbra is számítanak rájuk. Ellenben Laidouni és Tokmac tőlünk került be hazájának válogatottjába, előbbi pedig jelenleg is az Afrika-kupán szerepel. Nagy motiváció Fortune számára, hogy góljaival és eredményes szereplésével kivívja ezt az elismerést.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin