2020. június 27.
Fradi Fieszta, Fradi-siker - legyőztük a Mezőkövesdet!
Labdarúgócsapatunk győzelemmel zárta a szezont, 1-0-ra nyertünk a Mezőkövesd ellen.

Fradi Fieszta 2020. Erre készültünk a mérkőzés előtt, merthogy már ezen, a Mezőkövesd elleni meccsen is biztos, 31-szeres bajnokként léphettünk pályára.

A találkozó előtt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója köszöntötte Leandro de Almeidát, aki ezen a napon volt utoljára a Fradi első keretének a tagja.

 

A mérkőzésnek a Mezőkövesd számára volt nagyobb tétje, ellenfelünknek ugyanis legalább egy pontot kellett szereznie ahhoz, hogy elérje a harmadik, Európa Liga-indulást jelentő pozíciót (igaz, ehhez a Puskás Akadémia ponthullajtására is szüksége volt). Nekünk azonban nagyon fontos volt, hogy szépen zárjuk a szezont, ráadásul azt is tudni lehetett, hogy egy győzelemmel be tudjuk állítani a 12 csapatos, háromfordulós NB I pontcsúcsát (76 egység), amit még mi állítottunk fel 2016-ban.

A mezőkövesdiek nagyon sportszerűen díszsorfalat álltak a mieinknek, ám a 13. percben majdnem elszomorítottak minket, Jurina Marin állt nagyon közel a vezető gólhoz. Tíz perccel később megvolt az első nagy Fradi-helyzet is, az öt sárga lapja miatt eltiltott Isael Barbosát helyettesítő Vécsei Bálint okos labdáját Franck Boli húzta ballal kapura, Szappanos Péter nagyot védett.

Jöhetett az egészségügyi szünet, amit most teljesen nyugodtan nevezhettünk ivószünetnek, még nyolc óra után sem ment le a nap és csaknem harmincfokos hőség volt. Az első félidő második felére már egyértelmű lett a fölényünk. A 32. percben a mérkőzés előtt kölcsön után végleg a Fradihoz kerülő Oleksandr Zubkov veszélyeztetett, szépen játszott össze Botka Endrével, majd csaknem 25 méterről kevéssel lőtt fölé. Négy perccel később Civic próbálkozott egy váratlan, lapos lövéssel, az még nem ment be, de nem kellett sokat várni a vezető találatra.

A 42. percben Eldar Civic bal oldali beadását még kiütötte Szappanos, a felszabadítani igyekvő Andrii Nesterov azonban Tokmac Nguen elé pöckölte a labdát, támadónk pedig egyből, ballal a kapuba vágta a labdát (1-0)!

Szép zárása volt ez az első félidőnek, a második játékrészre pedig már egy változtatással futottunk ki, Civic helyén Marcel Heister folytatta. Az 57. percben kettőt cseréltünk, mindkét új játékosunk hatalmas tapsot kapott: sérüléséből ugyanis visszatért Varga Roland, aki Zubkovot váltotta,

Vécsei helyére pedig a búcsúzó Leandro állt be!

Két perccel később Tokmac járt nagyon közel saját maga és csapata második góljához, szép, léc alá tartó lövését azonban nagy bravúrral védte Szappanos. A 62.percben Boli kapott remek labdát, egy szép visszacselt követően megpróbálta átemelni a vendégkapust, de nem járt sikerrel. Szinte azonnal ezt követően Botka Endre jobb oldali beadásáról maradt le centikkel.

A 77. percben hatvan másodpercen belül két nagy bravúrt is bemutatott Dibusz Dénes, a másik oldalon pedig Boli járt ismét közel a gólhoz. Az utolsó tíz percre Michal Skvarka is beszállt még, a gólszerzőt váltotta, míg az utolsó ötre Abraham Frimpong, Sigér Dávid helyére.

Az eredmény azonban már nem változott, győzelemmel zártuk a bajnoki szezont, amit csúcsbeállítással nyertünk meg, a labdarúgó-szakosztály 120 éves történelmében immár 31. alkalommal! 

A hármas sípszó után pedig jöhetett a jól megérdemelt ünneplés!

LABDARÚGÓ NB I, 33. (ZÁRÓ) FORDULÓ
FTC-MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1-0 (1-0)
FTC: Dibusz - Botka, Blazic, Otigba, Civic (Heister, a szünetben) - Sigér (Frimpong, 85.), Haratin, Vécsei (Leandro, 57.) - Zubkov (Varga R., 57.), Boli, Tokmac (Skvarka, 81.)
MEZŐKÖVESD: Szappanos - Farkas, Pillár, Nesterov, Silye - Cseri (Meskhi, 81.), Berecz, Karnitski, Pekár (Vajda, 66.) - Zivzivadze (Dragoner, 73.), Jurina (Nagy D., 66.)
Gól: Tokmac (42.)
Sárga lap: Vécsei (46.), Sigér (83.), Haratin (88.), Otigba (94.), ill. Cseri (40.), Berecz (59.), Dragoner (79.)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk a Mazzonetto-ikrekkel

Utánpótlásunk tehetségei, Alessio és Nicoló NB III-as labdarúgócsapatunkat fogja erősíteni.

Újabb elismerés a RangAdó Díjátadón!

A Ferencváros labdarúgócsapata nyerte el az idei Fair Play-díjat az M4 Sport RangAdó Díjátadóján.

Vedd meg a bábud, támogasd az Albert Alapítványt!

Ezer forint a saját szurkolói bábud, segítsd az FTC hivatalos alapítványát! Július 11-én buli az Arénában!

Rebrov lett a legjobb edző az NB I-ben!

Az MLSZ Rangadó Díjátadó Gáláján Sergei Rebrovot választották az NB I legjobb edzőjének.

Otigba Kenneth és Gastón Lodico távozik

A 27 esztendős védő és a 22 éves középpályás elhagyja a Ferencvárost.

Bogdán: „A cél, hogy stabil európai csapat legyünk”

Friss igazolásunk, Bogdán Ádám nagy lelkesedéssel várja ferencvárosi pályafutását – VIDEÓ!

Szerződtettük Bogdán Ádámot!

A 32 éves, hússzoros magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám a Ferencvárosban folytatja pályafutását!

Ki lőtte június legszebb gólját? – SZAVAZÁS

Ismét szurkolóink kezében a döntés, hogy Vágó, Zubkov, Sigér vagy Skvarka lőtte a hónap gólját.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most