2020. április 21.
Fradi Könyvünnep - kivételes csomagajánlatokkal várjuk!
Könyvajánlónk első részében hat kötetet ajánlunk, melyekből két kedvezményes csomagot állítottunk össze.

Közeleg április 23-a, amely 1995 óta világszerte A könyv és a szerzői jogok világnapja. Ebből az alkalomból a jelenleg kizárólag online, a shop.fradi.hu címen elérhető Fradi Shop két kedvezményes könyvcsomagot állított össze: az ITT és IDE kattintva elérhető ajánlataink keretében olvashat Albert Flóriánról, az olimpiai bajnok egykori vízilabdázóról, Ambrus Miklósról, férfi futballcsapatunk páratlanul sikeres 2015/2016-os szezonjáról, Kárpáti Györgyről, azaz Gyurikáról, 110 év labdarúgóiról és szocialista-éra viszonyairól is. Szurkolói kártyával rendelkező drukkereink további 5-15 százalékos kedvezményt kapnak az akciós könyvcsomagok árából! Mielőtt döntene, ismerkedjen meg a kötetekkel, olvassa el az alábbi ajánlónkat is!

 

Egyes könyvcsomag

Ambrus - Egy ferencvárosi hálóőr a történelem sodrásában

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület kiadásában megjelent, Fűrész Attila által szerkesztett kötet a tavaly augusztusban elhunyt egykori olimpiai bajnok vízilabdázóról, Ambrus Miklósról szól.

A 74 oldalas - képekkel gazdagon illusztrált - könyvből megtudhatják, hogy kezdte sportpályafutását az egri születésű kapus, aki 1953-tól 1956-ig az akkor Kinizsinek hívott Fradi pólósaként Ausztráliába disszidált, ám két évvel később, az Ausztráliában túrázó FTC vezetőségének hívására mégis hazatért. A Fradiban sikeres játékos a válogatottnál kegyvesztetté vált, az 1964-es, tokiói olimpiára is csupán tartalékként utazhatott, a döntőben nyújtott teljesítményével mégis nagyban hozzájárult az ötkarikás aranyérem megszerzéséhez. Sportpályafutása után a Magyar Vízilabda Szövetségnél és klubunk vízilabdacsapatánál is tevékenykedett - e könyv hasábjain élettörténete, sportpályafutása elevenedik meg.

 

Császár 75 - Képek és elfeledett történetek

Keménytáblás, gazdagon illusztrált kiadvány az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgóról, a 2011-ben elhunyt Albert Flóriánról, aki az album megjelenésének évében, 2016-ban ünnepelte volna 75. születésnapját. 

A legendás Császárra a legközelebbi családtagok, barátok, korábbi játékostársak emlékeztek: Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, Nyilasi Tibor, Balázs Fecó, Aradszky László és még sokan mások. Elfeledett történetek, sosem látott fekete-fehér és színes fotók 72 oldalon!

 

29 - A bajnokok könyve

A Ferencvárosi Torna Club férfi labdarúgócsapata a 2015/2016-os idény végén 12 év szünet után visszatért a csúcsra - a Thomas Doll által felkészített együttes nagy fölénnyel lett magyar bajnok, emellett pedig az Újpest legyőzésének köszönhetően megvédte címét a Magyar Kupában is! A klubtörténet 29. élvonalbeli aranyérmét megnyerő gárda tagja volt a gólkirály Böde Dániel mellett Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Varga Roland, Dibusz Dénes vagy éppen a nagy felfedezett, Nagy Ádám is, a kötetben ők és a többi csapattag is megszólal, mesél a sikerek titkáról. Az aranyszavak mellett a Ferencváros összes bajnokcsapatát bemutatjuk Schlosser Imrééktől kezdve Lipcsei Péterékig, így a jelen és a múlt nagyjait egy kiadványban kaphatja meg az olvasó.

Az egyes könyvcsomag megvásárolható ITT!

 

Kettes könyvcsomag

Gyurika - egy pólós vallomásai

A négy éve megjelent kötet főhőse a Nemzet Sportolója, a magyar vízilabdasport élő legendája, dr. Kárpáti György, akit vízilabdás berkeken belül mindenki csak úgy ismer: Gyurika.

Aki ismeri őt személyesen vagy televízión keresztül, az megérti, hogy „Gyurikáról” muszáj volt könyvet írni. A háromszoros olimpiai bajnok egy ízig-vérig mesélő, rengeteg története van és nagyon színesen képes előadni ezeket a sztorikat. Őszintén mesélt sikereiről, kudarcairól és játékszenvedélyéről is.

 

Egészpályás letámadás - A Fradi és az állambiztonság 1945-1970 között

A szocializmus évtizedeiben több tucat, az állambiztonságnak dolgozó ügynök tevékenykedett a Ferencvárosi Torna Club körül: a tavaly megjelent, 280 oldalas kiadvány fejezetről fejezetre nyújt bepillantást a kommunista belügy legsötétebb bugyraiba. A történetekben labdarúgók, szurkolók, ötvenhatos forradalmárok, korrupt sportvezetők, kegyetlen tartótisztek és a korszak nagyjai, Albert Flórián, Varga Zoltán, Novák Dezső és Rákosi Gyula is feltűnnek. A legendás szurkolótábor, a mindvégig kitartó B-közép kiemelt figyelmet kapott az események elbeszélésekor.

A kötetet ajánljuk azoknak, akik egyszerre érdeklődnek a történelem, a sport, a kádári mindennapok és a Fradi iránt.

 

Ők 929-en - Az FTC labdarúgói 1901-2011

Hét, mindenki által ismert, zseniális labdarúgó szerepel a 2011-es kiadású kötet borítóján, ám rajtuk kívül még 921 női és férfi futballista, edző dolgozott az FTC sikereiért 1901 óta. Róluk szól az Ők 929-en - Az FTC labdarúgói 1901-2011 című kiadvány, amely 320 oldalon pillant vissza a rég- és a közelmúlt kedvenceire. A statisztikai részt gazdag fotógaléria zárja.

A kettes könyvcsomag IDE kattintva megvásárolható!

A Fradi Könyvünnep folytatódik - holnap, azaz 2020. április 22-én, szerdán egy FTC Évkönyveket tartalmazó különleges ajánlattal folytatjuk!

Cikkajánló

Akár 30% kedvezmény a Fradi by Saxoo-termékekre!

E heti akciónkban a Fradi by Saxoo-termékeket vásárolhatják meg kedvezményes áron!

Nyereményekkel vár a megújult hírlevél

Iratkozz fel a Fradi új hírlevelére és töltsd le ingyen a Zöld és fehér legújabb számát!

Labdarúgóink is meglepték bérleteseinket

Az „Otthon is együtt” akció háttere és Albert Alapítvány a Fradi TV-ben!

Nagy lépés a 30. felé - A Hét Meccsei I.

Elindítottunk a Hét Meccsei-rovatunkat: az első részben két fontos győzelem és Gera utolsó mesterhármasa.

Otthon is együtt! Újabb FTC-LSH jótékonysági felajánlás

Az „Otthon is együtt” akcióban ötszáz 65 év feletti Fradi bérletesnek szállítunk egy ajándékcsomagot.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin