2022. október 13.
Visszavágtunk! Fontos siker!
Kristoffer Zachariassen és Samy Mmaee góljával 2-1-re legyőztük a Crvena zvezdát.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk a hétvégi 2-0-s sikere után a Crvena zvezda együttesét fogadta az UEFA Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov több helyen is változtatott a Belgrádban pályára lépő kezdőcsapaton, a Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic – Zachariassen, Gojak, Traoré – R. Mmaee tizenegyet küldte pályára.

I. félidő

Zachariassen indította útjára a labdát, de az első lehetőség a vendégek előtt adódott, védelmünk azonban résen volt, szöglet következett. Egy gyors labdaszerzés után Botka lódult meg a jobbszélen, a centerezést még kivágták a vendégek, de pont Besic elé, a bosnyák lőtt, de nem találta el a kaput. A negyedik percben ismét a mieink kerültek a kapu elé, de Besic középre lőtt labdája elakadt.

Jól kezdtek a mieink, a hatodik percben Gojak került lövőhelyzetbe, de blokkolt a szerb védelem. Három perccel később egy eladott labda után felszabadult a belgrádiak kapuja, de a beadásukat Samy Mmaee hatástalanította. A következő percekben a mieink akarata érvényesült, a vendégek csak elvétve jutottak labdához, rövidpasszos játékukkal próbáltak a védelmünk mögé kerülni.

A 24. percben egy nagyszerű labdajáratás után Zachariassen első lövése még elakadt Borjanban, de a kipattanót kíméletlenül pofozta a kapuba a norvég középpályás (1-0). Két perccel később Sanogo került a földre, azonnal érkezett az orvosi stáb, és jelezték, hogy nem tudja folytatni, Kangwa érkezett a helyére.

Az első félidő végéhez közeledve is mi voltunk veszélyesebbek és határozottabbak, a Crvena zvezda nem tudta átjátszani magát védelmünkön. Több alkalommal is szabadrúgások utáni beíveléssel próbálkoztak a szerbek, de Samy Mmaee és Knoester is jól fejelte ki a labdákat. A játékrész utolsó perceiben még kiharcoltak egy szögletet a vendégek, de Ryan Mmaee kifejelte a rövid sarok felé tartó labdát. Újabb helyzetet már egyik csapat sem tudott kiharcolni, így 1-0-s ferencvárosi vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

A fordulás után nem kellett sokat várni az első helyzetre, ezt pedig ki is használta a vendég csapat, de a videóbíró jelezte, hogy kezezés előzte meg a gólt, maradt a Fradi-vezetés. Öt perccel később közel jártunk a második gólhoz, de Mmaee lövése csak a kapufát találta el. Az 55. percben Mitrovic egyenlített (1-1).

Két perccel később Katai próbálkozott, de nem találta el a kaput. A 60. percben egy bal oldali támadás után Zachariassen elé került a labda, aki a rövid felsőt vette célba, de Borjan hárított. A sarokrúgás után azonban érkezett Samy Mmaee, a szerbek kapusa itt pedig már tehetetlen volt (2-1). A 66. percben változtattunk, Tokmac váltotta Gojakot.

A 68. percben Adama Traoré került helyzetbe, de a mali válogatott támadó nem tudta kihasználni a lehetőséget, maradt a 2-1. A belgrádiak magasabb fokozatra kapcsoltak, de hiába a kialakított és talált helyzetek, nem voltak eredményesek.

A mérkőzés hajrájába érve Besic helyére Anderson Esiti érkezett. Négy perccel a vége előtt Tokmac tolta el a labdát a kapus mellett, de a norvég támadó nem érte utol. Az ötperces ráadásban a vendégek lövése centikkel kerülte el kapunkat. Az utolsó percekre Ryan Mmaee helyett Franck Boli érkezett. A rendes játékidő utolsó percében veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a zvezda, de Dibusz védte Kangwa lövését.

Férfi labdarúgócsapatunk elképesztő teljesítményt nyújtva 2-1-re legyőzte a Crvena zvezda együttesét, így 9 ponttal továbbra is a H-csoport élén áll.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, H-csoport, 4. forduló

FTC – Crvena zvezda 2-1 (1-0)
Budapest, Ferencváros Stadion

FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – Zachariassen, Gojak (Tokmac, 66.), Traoré – R. Mmaee (Boli, 94.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 81.), Rodic – Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 26.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic – Pesic, Katai (Bukari, 61.)
Vezetőedző: Milos Milojevic

Sárga lapok: Knoester (28.), Botka (51.), Traoré (62.), Bogdán (87.), Tokmac (91.) ill. Erakovic (21.)

Gólok: Zachariassen (24.), Samy Mmaee (61.) ill. Mitrovic (55.)

Cikkajánló

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin