2021. február 20.
Uzuni-gól és Dibusz-bravúrok, legyőztük a Honvédot!
Myrto Uzuni nyolcadik bajnoki góljával az FTC 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk az NB I 22. fordulójában a Budapest Honvéd együttesét fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Laidouni, Haratin – Isael, Tokmac, Uzuni – Boli kezdővel léptek pályára.

Első félidő
Az első szűk tizenöt percben egyik kapu sem forgott veszélyben, sokkal inkább a mezőnyben harcoltak egymással a játékosok. A 14. percben egy jobboldali szögletvariáció után Uzuni tekerte középre a labdát, de a ferencvárosi lövést blokkolta az egyik vendég védő. Három perccel később Laidouni vette észre a szélen üresen álló Lovrencsicset, aki Tokmacnak passzolt, de a norvég támadót szabálytalanul állították meg a vendégek, ígéretes helyről jöhetett a szabadrúgás.

Uzuni nem lőtte kapura, hanem lágyan a tizenegyespont irányába ívelt, ahol Botka várta a labdát, de a magyar válogatott védő fejese nem volt elég erős, majd Blazic és Boli is próbálkozott, de nem sikerült átjuttatni a labdát a gólvonalon. A 24. percben Blazic felpassza után Tokmac egy finom mozdulattal pörgette tovább a labdát Isael irányába, de a norvégot korábban már buktatták, így újabb szabadrúgás következett.

A 33. percben Isael passzolt Bolinak a tizenhatos előterében, az elefántcsontparti támadó a védők szorításában ugyan lőni tudott, de Tujvel védett. Öt perccel később ismét Bolihoz került a labda, de mielőtt lefordult volna, már szabálytalankodtak vele szemben. Ezúttal Civic volt az ítéletvégrehajtó, de a bosnyák védő kísérletét védte a kapus. Az első félidőben az eredmény már nem változott, 0-0-val mentek pihenőre a felek.

Második félidő
A szünetben Horváth Ferenc változtatott: Traoré helyett Gale érkezett.

A fordulás után nem kellett sokat várni az első helyzetre: Gazdag indítása után Zsótér lőtt, de nem találta el a kaput. Alig egy perccel később a Fradi végzett el egy szögletet, Haratin hátrálva húzta a kapu irányába a labdát, amit Blazic csúsztatott meg, de Tujvel védett. Az 55. percben Haratin eladott labdája után kontrázhatott a Honvéd, de Gale lapos kísérletét Dibusz bravúrral hárította.

Az 57. percben egy kézgyanús szituáció után Uzuni került a labda, aki ragyogóan tekert a hosszú sarokba (1-0). Szinte azonnal jöhetett volna a válasz a túloldalon, de Dibusz újabb remek védést bemutatva hárított. Három perccel később Uzuni passza után Boli és Tokmac kettő az egyben vihette a kispesti kapura a labdát, végül az elefántcsontparti támadó lőtt, de az egyik visszazáró védő blokkolta a lövését.

A 67. percben ismét az FTC albán szélsője volt főszerepben: miután elé került a labda egy igazítás tüzelt, de csak a felsőlécet találta el. Egy perccel később a vendégek is veszélyeztettek, de Dibusz újabb parádés védést bemutatva szögletre ütötte a labdát. Horváth Ferenc másodszor is cserélt: Nagy helyét Szendrei vette át.

A 70. percben Sergei Rebrov is változtatott, rögtön kettőt: Bolit Zubkov, Isaelt Sigér váltotta. A 73. percben Laidounit szerelték a saját térfelén, majd egy lesgyanús kiugratás után Gazdag lőtt, de Dibusz védett, majd az ismétlés előtt sikerült tisztázni.

A 77. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Honvéd: Bőle helyére Nagy Dominik érkezett. Egy perccel később Sergei Rebrov változatott: Tokmac helyét Mak, Botkáét Mmaee vette át. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét cserélt a Honvéd: Zsótér helyett Kesztyűs érkezett. Ezzel egyidőben ukrán vezetőedzőnk is változatott: Uzunit Roko Baturina váltotta.

Az utolsó percben szögletet végezhetett el a Honvéd, még Tujvel-kapus is előre ment. A beadás után Batik fejelt a hosszú oldalon, de csak a kapufát találta el, maradt az 1-0!

Férfi labdarúgás, NB I 22. forduló
FTC – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka (Mmaee, 79.), Civic – Laidouni, Haratin – Isael (Sigér, 70.), Tokmac (Mak, 79.), Uzuni (Baturina, 87.) – Boli (Zubkov, 70.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Batik – Zsótér (Kesztyűs, 87.), Gazdag, Hidi, Nagy (Szendrei, 69.), Tamás – Bőle (Nagy D., 78.), Traoré (Gale, félidőben) Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Uzuni (57.)
Sárga lapok: Laidouni (4.), Lovrencsics (21.), illetve Zsótér (32.), Gazdag (45.), Batik (90.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin