2021. február 20.
Uzuni-gól és Dibusz-bravúrok, legyőztük a Honvédot!
Myrto Uzuni nyolcadik bajnoki góljával az FTC 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk az NB I 22. fordulójában a Budapest Honvéd együttesét fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Laidouni, Haratin – Isael, Tokmac, Uzuni – Boli kezdővel léptek pályára.

Első félidő
Az első szűk tizenöt percben egyik kapu sem forgott veszélyben, sokkal inkább a mezőnyben harcoltak egymással a játékosok. A 14. percben egy jobboldali szögletvariáció után Uzuni tekerte középre a labdát, de a ferencvárosi lövést blokkolta az egyik vendég védő. Három perccel később Laidouni vette észre a szélen üresen álló Lovrencsicset, aki Tokmacnak passzolt, de a norvég támadót szabálytalanul állították meg a vendégek, ígéretes helyről jöhetett a szabadrúgás.

Uzuni nem lőtte kapura, hanem lágyan a tizenegyespont irányába ívelt, ahol Botka várta a labdát, de a magyar válogatott védő fejese nem volt elég erős, majd Blazic és Boli is próbálkozott, de nem sikerült átjuttatni a labdát a gólvonalon. A 24. percben Blazic felpassza után Tokmac egy finom mozdulattal pörgette tovább a labdát Isael irányába, de a norvégot korábban már buktatták, így újabb szabadrúgás következett.

A 33. percben Isael passzolt Bolinak a tizenhatos előterében, az elefántcsontparti támadó a védők szorításában ugyan lőni tudott, de Tujvel védett. Öt perccel később ismét Bolihoz került a labda, de mielőtt lefordult volna, már szabálytalankodtak vele szemben. Ezúttal Civic volt az ítéletvégrehajtó, de a bosnyák védő kísérletét védte a kapus. Az első félidőben az eredmény már nem változott, 0-0-val mentek pihenőre a felek.

Második félidő
A szünetben Horváth Ferenc változtatott: Traoré helyett Gale érkezett.

A fordulás után nem kellett sokat várni az első helyzetre: Gazdag indítása után Zsótér lőtt, de nem találta el a kaput. Alig egy perccel később a Fradi végzett el egy szögletet, Haratin hátrálva húzta a kapu irányába a labdát, amit Blazic csúsztatott meg, de Tujvel védett. Az 55. percben Haratin eladott labdája után kontrázhatott a Honvéd, de Gale lapos kísérletét Dibusz bravúrral hárította.

Az 57. percben egy kézgyanús szituáció után Uzuni került a labda, aki ragyogóan tekert a hosszú sarokba (1-0). Szinte azonnal jöhetett volna a válasz a túloldalon, de Dibusz újabb remek védést bemutatva hárított. Három perccel később Uzuni passza után Boli és Tokmac kettő az egyben vihette a kispesti kapura a labdát, végül az elefántcsontparti támadó lőtt, de az egyik visszazáró védő blokkolta a lövését.

A 67. percben ismét az FTC albán szélsője volt főszerepben: miután elé került a labda egy igazítás tüzelt, de csak a felsőlécet találta el. Egy perccel később a vendégek is veszélyeztettek, de Dibusz újabb parádés védést bemutatva szögletre ütötte a labdát. Horváth Ferenc másodszor is cserélt: Nagy helyét Szendrei vette át.

A 70. percben Sergei Rebrov is változtatott, rögtön kettőt: Bolit Zubkov, Isaelt Sigér váltotta. A 73. percben Laidounit szerelték a saját térfelén, majd egy lesgyanús kiugratás után Gazdag lőtt, de Dibusz védett, majd az ismétlés előtt sikerült tisztázni.

A 77. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Honvéd: Bőle helyére Nagy Dominik érkezett. Egy perccel később Sergei Rebrov változatott: Tokmac helyét Mak, Botkáét Mmaee vette át. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét cserélt a Honvéd: Zsótér helyett Kesztyűs érkezett. Ezzel egyidőben ukrán vezetőedzőnk is változatott: Uzunit Roko Baturina váltotta.

Az utolsó percben szögletet végezhetett el a Honvéd, még Tujvel-kapus is előre ment. A beadás után Batik fejelt a hosszú oldalon, de csak a kapufát találta el, maradt az 1-0!

Férfi labdarúgás, NB I 22. forduló
FTC – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka (Mmaee, 79.), Civic – Laidouni, Haratin – Isael (Sigér, 70.), Tokmac (Mak, 79.), Uzuni (Baturina, 87.) – Boli (Zubkov, 70.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Batik – Zsótér (Kesztyűs, 87.), Gazdag, Hidi, Nagy (Szendrei, 69.), Tamás – Bőle (Nagy D., 78.), Traoré (Gale, félidőben) Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Uzuni (57.)
Sárga lapok: Laidouni (4.), Lovrencsics (21.), illetve Zsótér (32.), Gazdag (45.), Batik (90.)

Cikkajánló

Heti program

Labdarúgóink kétszer is a bajnokságban, férfi pólósaink a Bajnokok Ligájában.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

„Meg kell mutatnunk, hogy tudunk 3 pontot szerezni”

Dibusz Dénes szerint bosszantó az MTK elleni döntetlen, de hamar itt van a következő bajnoki a bizonyításra.

Sergei Rebrov: Nem ilyen második félidőre számítottunk

Vezetőedzőnk szerint fordulópontot jelentett volna, ha sikerül értékesíteni a büntetőt.

Kettővel is vezettünk, végül iksz lett az örökrangadó

Zubkov duplázott, Mak 11-est hibázott, a kék-fehérek 0-2-ről mentettek pontot.

Interjú az évfordulóhoz érő klubelnökkel!

Megjelent az FTC életmód és sportkultúra magazinjának legújabb, márciusi száma!

Rebrov: „Az MTK jó úton jár, nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk kemény mérkőzésre számít szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hétvégi program

Örökrangadó az MTK otthonában, pályán az NB III, de játszanak férfi pólósaink és női kéziseink is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most