2021. december 18.
Uzuni gólja döntött, győzelemmel zártuk az évet!
2021 utolsó tétmeccsén férfi labdarúgócsapatunk 1-0-ra győzött a Budapest Honvéd ellen.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Budapest Honvéd együttesét fogadta a Groupama Arénában. Az év utolsó mérkőzésén megbízott vezetőedzőnk, Máté Csaba a Dibusz – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali – Loncar, Vécsei – Tokmac, Zubkov, Uzuni – R. Mmaee kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

A mieink indították útjára a labdát, és már az első percben ott voltak a Honvéd kapujának előterében, de Tokmac kiugratási kísérlete hosszú volt Ryan Mmaee-nak. A negyedik percben egy rossz vendég szabadrúgás után Zubkov egy remek mélységi indítással lőtte ki a két védő között kilépő Uzunit, aki ugyan centerezett, de a védelem mentett.

A 9. percben Dvali beadása után Ryan Mmaee kapásból tüzelt, de Szappanos bravúrral védett. Négy perccel később ismét mi veszélyeztettünk, de Zubkov keresztbe ellőtt labdájára nem volt érkező. A mieink feljebb tolták a védelmüket, ezzel nagyobb nyomást helyezve a vendégek hátsó négyesére, így rendre ott voltak Szappanos kapujának előterében.

A 26. percben egy ütközés után Tokmac maradt a földön, de egy rövid ápolást követően norvég válogatott játékosunk jelezte, hogy minden rendben, mehet tovább a játék. Egy pillanatra sem vettünk vissza az iramból, csírájában elfojtottuk a Honvéd támadásindítási kísérleteit. A 37. percben Zubkov szögletét követően Samy Mmaee fejelt kapura, de Szappanos védett.

Három perccel a félidő vége előtt egy vendég pontrúgás után Dibusznak is be kellett mutatnia egy bravúrt, így maradt a 0-0. A hosszabbítás perceiben Lukic vette célba Dibusz kapuját, de magyar válogatott hálóőrünk egy remek mozdulattal ismét védett. A sarokrúgás után Baráth emelkedett a rövid oldalon, a vendég csapatkapitány fejese elkerülte a kapunkat. Újabb helyzet már nem volt az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő

A fordulás után sem kellett sokat várni az első ferencvárosi helyzetre: a 48. percben Tokmac lőtt, de a vendég védelem blokkolt, így sarokrúgás következett. A szögletet követően Loncarhoz került a labda, aki lágyan ívelt középre, Dvali fejelt, de próbálkozása fölé ment.

Az 53. percben egy pontrúgás után veszélyeztetett a Honvéd, de nem találta el a kaput. Pillanatokkal később a másik oldalon Tokmac lőhetett volna közvetlen közelről, de még időben tisztázott előle a vendég védelem.

A 60. percben cseréltünk: Loncar helyett Laidouni érkezett. A csere után ismét szabadrúgésból veszélyeztetett a Honvéd, de Dibusz könnyedén védte a próbálkozást. Hét perccel később Zubkovval szemben volt szabálytalan az egyik Honvéd-védő, így veszélyes helyről jöhettünk szabadrúgással. Uzuni és Zubkov is odaállt, végül előbbi gurította le Tokmacnak, aki ragyogóan csavart, de Szappanos hatalmas bravúrral védte a jobb felsőbe tartó lövést.

A 73. percben két helyen is változtattunk: Tokmac helyett Marin érkezett, míg Zubkovot Szánthó váltotta. A 77. percben Dvali szabálytalansága után a játékvezető büntetőt ítélt a Honvéd javára. A videóbíró hosszú percekig vizsgálta az esetet, de végül mi végezhettünk el szabadrúgást les miatt.

A 88. percben cseréltek a vendégek: Balogh érkezett Lukic helyére. A rendes játékidő utolsó percében Uzuni végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal oldaláról, de a beívelt labdát Szappanos gyűjtötte be.

A ráadásban Szánthó harcolt nagyot a labdáért a jobb oldalon, majd az alapvonalról centerezett, középen érkezett Myrto Uzuni, aki nem hibázott (1-0). Pillanatokkal később Marin, majd Ryan Mmaee került közel a gólszerzéshez, de mindkét helyzet kimaradt. A 97. percben Máté Csaba ismét változtatott: a győztes gólt szerző Uzuni helyett Zachariassen érkezett.

Újabb gól már nem született, így Myrto Uzuni hajrában lőtt találatának köszönhetően győzelemmel zártuk a 2021-es évet!

FÉRFI LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 17. forduló
FTC-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 7011 néző, vezette: Iványi Zoltán

FTC: Dibusz – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali – Loncar (Laidouni, 60.), Vécsei – Tokmac (Marin, 73.), Zubkov (Szánthó, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) – R. Mmaee
Megbízott vezető edző: Máté Csaba

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás – Nagy G., Nagy D., Nono (Hidi, 96.) – Pantelic, Lukic (Balogh, 88.), Zsótér
Vezetőedző: Horváth Ferenc

Sárga lapok: Tokmac (58.), Vécsei (61.) illetve Lovric (22.), Klemenz (55.)

Gól: Uzuni (91.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin