2020. november 4.
Nagyot küzdött a Fradi, de a Juventusé a három pont
A Ferencváros 4-1-es vereséget szenvedett a Juventus ellen a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában.

Első félidő

A Ferencváros kezdőcsapatában csupán két helyen volt változás az egy héttel ezelőtti, Dinamo Kijev elleni mérkőzéshez képest: Kovacevic helyén Dvali, míg Heister pozíciójában ezúttal Botka kapta meg a lehetőséget.

Isael indította útjára a labdát, majd a Fradi vezethette volna az első támadást, de Botka és a kezdőrúgást elvégző brazil támadó is elcsúszott. Egy perccel később már az olasz együttes próbálkozott: Cuadrado vezette Botkára a labdát, egy pillanatra úgy tűnt, hogy a kolumbiai nyeri a párharcot, de válogatott védőnk egy becsúszó szereléssel menteni tudott.

A 7. percben Cuadrado kapott egy remek indítást, a torinóiak hetese az alapvonal közelébe érve centerezett, középen érkezett Morata, aki az üres kapuba gurított (0-1). Azonnal jöhetett volna a hazaiak válasza, de Lovrencsics beadását a kivetődő Szczesny ütötte ki, majd a tizenhatos sarkánál lövésre készülő Botka elől az utolsó pillanatban tisztáztak.

A 12. percben Zubkov okosan játszotta meg a lendületből érkező Lovrencsicset, a csapatkapitány középre passzolt, ahol érkezett Isael, de lövése elkerülte a kaput. A mieink egy pillanatra sem álltak le, többször is remek összjátékot követően sikerült lövőhelyzetbe kerülni, de előbb Tokmac, majd Somália sem találta el az olasz kaput.

A Ferencváros a meccs elején bekapott gyors gól után magasabb fokozatra kapcsolva felvette a versenyt a világsztárokat felvonultató torinói együttessel. Sergei Rebrov csapata nem egyszer komoly zavart okozott az olasz védelemben.

A félidő felén túllépve Lovrencsics kapott remek labdát – nem először az első játékrészben -, aki igazítás nélkül passzolt tizenhatos vonalánál érkező Zubkovnak. Ukrán szélsőnk lőni is tudott, de nem találta el Szczesny kapuját.

A 35. percben Ronaldo ugratta ki Moratát, a spanyol egy az egyben vezette Dibuszra, de nem lőtt, hanem inkább passzolt a portugálnak, akit a lövés pillanatában Blazicnak sikerült szerelnie. A szlovén válogatott védőt megtapsolta a Puskás Aréna közönsége a szépségdíjas mentésért.

A Juventus gyors gólja nem fogta meg a Ferencvárost. Sergei Rebrov csapata felvette a versenyt a torinói sztárcsapattal, de Morata góljára nem érkezett válasz az első negyvenöt percben, így 1-0-s olasz előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Második félidő

A félidőben Sergei Rebrov nem változtatott, míg Andrea Pirlo belenyúlt csapatába: Arthur helyét Bentancur vette át.

A fordulás után rögtön az első percben Dvali volt szabálytalan Ronaldóval szemben, a portugál 22 méterről vette célba a Ferencváros kapuját, de Dibusz könnyedén hárított. A Fradinak sem kellett több, pillanatokkal később Tokmac kapott remek labdát, de a védők lekapcsolták. Az 53. percben Ramsey maradt a földön, jött az orvosi stáb, de Pirlo nem kockáztatott, inkább lecserélte a walesit, akinek helyét az amerikai McKennie vette át.

Nem csupán a játékosok, de a ferencvárosi drukkerek is rákapcsoltak, zengett az aréna a „Hajrá, Fradi!” rigmustól. A 60. percben egy szépen végig vitt támadás után Morata belőtte maga, egyben csapata második gólját (0-2). Öt perccel később harmadik cserelehetőségét is kihasználta az olasz együttes: a duplázó Moratát Paulo Dybala váltotta.

Sergei Rebrov azonnal reagált Andrea Pirlo húzására: Botka helyére Heister érkezett.

A 73. percben a saját tizenhatosunkon belül adtuk el a labdát, a frissen beszálló Dybala pedig kihasználta ezt (0-3). Ukrán vezetőedzőnk a szépítés reményében két újabb támadót küldött harcba: Isael helyett Boli, Tokmac helyett Mak érkezett.

Pirlo sem tétlenkedett, két újabb friss játékost küldött a pályára: Chiesat Bernardeschi, Cuadradót Frabotta váltotta. Sergei Rebrov az utolsó tíz percre pályára küldte Myrto Uzunit is, aki Zubkov helyét vette át. Egy perccel később a Juventus negyedszer is betalált: Dybala lőtt, Dibusz belekapott az argentin próbálkozásába, a menteni igyekvő Dvali ugyan még elérte a labdát, de nem tudott menteni, a labda a felsőlécről a hálóban kötött ki (0-4).

A 90. percben a csereként beálló Myrto Uzuni próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de nem találta a jól a labdát. Szerencsére a játékszer pont Boli elé került, aki először Szczesny-be lőtte a labdát, de a kipattanót már értékesítette (1-4).

A Ferencváros nagyott küzdött, helyenként szép játékkal lepte meg a Juventust, de a második félidőben az olaszok három gólt lőve eldöntötték a három pont sorsát.

UEFA Bajnokok Ligája, G csoport, 3. forduló
FTC – Juventus 1-4 (0-1)
Budapest, Puskás Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka – Sigér, Haratin, Somália – Zubkov (Uzuni, 80.), Isael (Boli, 73.), Tokmac (Mak, 73.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Frabotta, 77.), Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur, (Bentancur, a félidőben) Rabiot – Chiesa (Bernardeschi, 77.), Morata (Dybala, 67.), Ronaldo Vezetőedző: Andrea Pirlo
Játékvezető: Orel Grinfeld
Gólszerzők: Boli (90.), illetve Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81. - öngól)
Sárga lapok: Botka (19.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin