2021. január 30.
Uzuni újra betalált, de csak döntetlen lett a vége
Albán támadónk sorozatban harmadszor volt eredményes, Civic három és fél hónap után játszott újra bajnokit.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az NB I 18. fordulójában a Kisvárdát fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Tokmac, Uzuni – Boli összeállításban léptek pályára.

Első félidő

A mieink kezdték a találkozót, de az első helyzet a vendégek előtt adódott: az 5. percben Zlicic vette célba Dibusz kapuját, de lövése megpattant, így szöglet következett. Alig két perccel később Navratil kapott remek indítást, de Dibusz jó ütemben mozdult ki kapujából és begyűjtötte a labdát.

A 10. percben Uzuni leheletfinom passzal indította Heistert, akit Ötvös szabálytalanul tudott csak megállítani, tizenegyes következett. Haratin odaállt, de Dombó védte az ukrán középpályás büntetőjét.

A Fradi a kihagyott tizenegyes után magasabb fokozatra kapcsolt és rendre ott tartotta a Kisvárdát a saját kapujának előterében. A 25. percben előbb Boli centerezett balról, majd pillanatokkal később Lovrencsics a túloldalról, de a kisvárdai védelem állta a sarat.

A harmincadik perc után kiszabadult kapuja elől a Kisvárda, majd többször is veszélyeztettek. A 36. percben Bumba elé került a lecsorgó labda, aki egy gyors igazítás után ballal tüzelt, de kapusunk könnyedén védte a kísérletet. Négy perccel később egy jobboldali szöglet után Jelena fejesével megszerezte a vezetést a vendég együttes (0-1).

A játékrész feléhez közeledve ismét ritmust váltott az FTC. A 44. percben Zubkov szöglete után Tokmac érkezett üresen a hosszú oldalon, de a norvég támadó estében nem találta el a kaput.

Második félidő

A fordulás után a 49. percben Leoni maradt a földön, miután egyik társával ütközött. Érkezett az orvosi stáb, amely jelezte, hogy a játékos nem tudja folytatni. A Fradi így átmenetelig emberelőnybe került, de Tokmac lövése nem talált utat a kapuba. Pillanatokkal később ismét a zöld-fehér együttes veszélyeztetett, de Zubkov centerezéséről Boli centikkel maradt le, a menteni igyekvő védőről pedig Dombóhoz került a labda. Leoni helyét Prenga vette át közben.

Alighogy a vendégek változtattak, Uzuni szabadrúgása után Blazic csúsztatott, de a hosszú oldalon érkező Haratin nem ért oda, maradt a vendég vezetés. A Fradi az első félidő végéhez hasonlóan ezúttal is nyomás alatt tartotta a Kisvárdát, de az utolsó pillanatokban nem volt szerencséje. A 60. percben azonban megtört a jég: Heister baloldali centerezése után Uzuni tette bele a lábát a labdába, ez megtréfálta a kapust (1-1).

Három perccel később ismét az albán támadó volt főszerepben, de ezúttal nem találta el a kaput. Supka hármat cserélt: Jelena, Camaj és Zlicic ment le, Viana, Simovic és Sassá érkezett. Válaszul Sergei Rebrov is változtatott: Lovrencsicset Wingo, Zubkovot Isael váltotta. A 67. percben Sigér passza után Boli fordult a kisvárdai kapu irányába, majd a tizenhatos előterében passzolt a balon érkező Tokmacnak, de a norvég támadó lövése nem volt elég pontos.

Az utolsó tizenöt percre fordulva ukrán vezetőedzőnk ismét kettőt cserélt: Somália Haratint, Civic - ak három és fél hónap játszott újra bajnokit - Heistert váltotta. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Civic lőtte középre a labdát, de Cirkovic mentett. A 86. percben Sergei Rebrov kihasználta utolsó cserelehetőségét is: Tokmac helyett Redzic érkezett.

A hosszabbítás utolsó perceiben még Isael vette célba Dombó kapuját, de egy önfeláldozó vendégvédő blokkolta a brazil kísérletét, így maradt az 1-1.

Férfi labdarúgás, NB I 18. forduló
FTC – Kisvárda 1-1 (0-1)
2021. január 30. szombat, 17.00
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Wingo, 62.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 78.) – Sigér, Haratin (Somália, 78.) – Zubkov (Isael, 62.), Tokmac (Redzic, 86.), Uzuni – Boli Vezetőedző: Sergei Rebrov
Kisvárda: Dombó – Camaj (Simovic, 61.), Melnyik, Cirkovic, Leoni (Prenga, 54.) – Zlicic (Sassa, 61.), Ötvös – Navratil, Karabelov, Bumba – Jelena (Viana, 61.) Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Uzuni (59.), illetve Jelena (40.)
Sárga lapok: Prenga (72.), Sassa (93.)

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin