2019. október 3.
Vereség a hazai nyitányon
Labdarúgócsapatunk vendéglátóként 3-0-ra kikapott a Ludogorectől az UEL csoportkörének 2. fordulójában.

Ez a nap is eljött: az UEFA Europa League csoportkörében az Espanyol elleni 1-1-es döntetlennel bemutatkozó együttesünk csütörtökön 14 év és nem kevesebb, mint 5419 nap után játszott újra nemzetközi kupasorozatban csoportmérkőzést pályaválasztóként!

Az érdeklődés a várakozásoknak megfelelően alakult. Klubunk szurkolói boltjában, a Fradi Shopban népszerűek voltak a Ludogorec elleni összecsapás napján debütáló, a sorozat emblémájával is ellátott termékek, a lelátón pedig drukkereink a kapunyitást követően folyamatosan foglalták el helyeiket. Amikor a kezdő sípszó előtt háromnegyed órával csapatunk tagjai is kikocogtak a pályára, óriási üdvrivalgás fogadta őket.

A kezdés sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük, a Ludogorec már a 38. másodpercben megszerezte a vezetést. A bal szélen Nedyalkov futott el, majd adott be Lukokinak, aki az ötös magasságából a bal alsó sarokba lőtt. Dibusz Dénes még beleért, ám mindez a lényegen nem változtatott, előnybe került a bolgár bajnokcsapat (0-1).

A villámgyors vendéggól után el-eljutottak egymás kapujáig a csapatok, ám komoly gólhelyzet sokáig nem alakult ki. A bolgár kapus, Iliev először a 15. percben ölelhette magához a labdát Isael szabadrúgása után, a következő vendégtámadásnál, Claudiu Keserü lövését követően pedig Dibusz bravúrjára is szükség volt, hogy ne módosuljon az eredmény. Közben a 12. percben egész stadionos élőképen elevenedtek meg a Ferencvárosi Torna Club színei.

Az első játékrészben három veszélyes lehetőségünk volt. A 31. percben Sigér Dávid indította Tokmacot, aki nem tudott igazán közel kerülni a Ludogorec kapujához, öttel később pedig Lovrencsics Gergő beadásáról maradt le centiméterekkel az ötösnél érkező Franck Boli. A 36. percben Tokmac lőtt fölé. Mindeközben az ellenfél megduplázta előnyét: a félidő lefújása előtt 5 perccel Rafael Forster lőtt óriási gólt szabadrúgásból, nagyjából 30 méterről a kapunkba (0-2).

A játékrész hajrájában a Ludogorec 10 főre fogyatkozott, a második sárga lapját begyűjtő Dragos Grigore ugyanis a kiállítás sorsára jutott.

A második 45 percnek ugyanaz a 11 Fradi-játékos vágott neki, mint alig egy órával korábban az elsőnek, azaz Sergei Rebrov vezetőedző nem cserélt. Érezhetően átvettük az irányítást, szögletekkel jöhettünk, az addigi legnagyobb helyzetet pedig az 56. percben hagytuk ki, miután Tokmac cselezte be magát Iliev kapujáig, lövése azonban kipattant a kapusról, éppen Isael elé, aki viszont közelről fölé lőtt. Kirúgással folytatódott a játék.

Hiába a mezőnyfölényünk, a mérkőzés érdemi részét egy szöglet után lezárta a Ludogorec a 64. percben: a befelé kanyarodó labdába Rafael Forster ért bele fejjel, 3-0-ra alakítva az állást. Az csak utóbb derült ki, hogy ezzel egyúttal a végeredmény is kialakult.

Magyar bajnok futballcsapatunk a bajnokságban vasárnap, a Budapest Honvéd ellen folytatja, az UEL harmadik fordulójában pedig Moszkvába, a CSZKA otthonába látogat október 24-én.

UEFA Europa League, csoportkör, 2. forduló

FTC–Ludogorec 0-3 (0-2)

Ferencváros Stadion. Játékezető: Bartosz Frankowski (lengyel)

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Sihnevich, 73.), Haratin – Isael, Nguen, Zubkov (Varga R., 79.) – Boli (Skvarka, 73.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

Ludogorec: Iliev – Cicinho (Ikoko, 69.), Grigore, Nedjalkov, Rafael Forster – Badji, Anicet – Lukoki (Góralski, 59.), Marcelinho (Moti, a szünetben.), Wanderson – Keserü. Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev

Gólszerző: Lukoki (1.), Rafael Forster (39., 64.)

Sárga lap: Heister (26.), illetve Grigore (28., 43.), Lukoki (45.)

Kiállítva: Grigore (43.)

Cikkajánló

Rebrov: „Minden pontért meg kell küzdenünk”

A Ludogorectől elszenvedett vereséget követően értékelt vezetőedzőnk.

Vége a böjtnek, 5419 nap után visszatérünk!

Máig utoljára 2004 decemberében játszottunk vendéglátóként nemzetközi csoportkörben.

Tokmac: „Csodálatos élményben lesz részünk!”

Remek formában lévő játékosunknak igazán emlékezetes volt a Ludogorec elleni korábbi két párharc – VIDEÓ!

Lovrencsics: „Az ilyen élmények miatt lettem labdarúgó”

Csapatkapitányunk elmondta, milyen előnyünk származhat a korábbi két bolgárok elleni mérkőzésből.

Rebrov: „Felelős vagyok a magyar foci szurkolóiért”

Vezetőedzőnk szerint el kell felejteni a Ludogorec elleni előző mérkőzések történéseit.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin