2021. május 1.
Tokmac-duplával győztük le a Mezőkövesdet
Férfi labdarúgócsapatunk az idény utolsó hazai bajnokiján 2-1-re győzött a Mezőkövesd ellen.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az NB I 32. fordulójában a Mezőkövesd ellen játszotta utolsó hazai mérkőzését a 2020/2021-es szezonban. Csapatunk hosszú idő után ismét nézők előtt léphetett pályára a Groupama Arénában. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a Bogdán – Lovrencsics, Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Somália - Zubkov, Isael, Tokmac – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. 

I. félidő

Az első percben rögtön nagy helyzet adódott a mieink előtt. Sigér Dávid tette ki a jobbszélre Lovrencsics Gergőnek a labdát, aki egyből középre tekerte azt. Beadása Tokmac Nguent találta meg, akinek a fejese pont középre ment, Szappanosnak így könnyedén sikerült megfognia a labdát. Pár perccel később egy szögletet követően Sigér próbálkozott újabb fejessel, de ez is középre tartott, így ismét Szappanos kezében kötött ki a játékszer. A 10. percben Franck Boli, Tokmac és Isael Barbosa játszott össze a vendégek tizenhatosánál, végül Isael került lövőhelyzetbe, de kísérlete elkerülte a kaput.

Három perccel később a Mezőkövesd is feljegyezhette első helyzetét, Nagy Dániel lövését viszont kapusunk, Bogdán Ádám nagy bravúrral, lábbal védeni tudta. A 24. percben Tokmac szerzett labdát az ellenfél tizenhatosán belül, és lövése utat talált a kapuba (1-0).

Ez volt norvég támadónk tizedik bajnoki találata ebben a szezonban. Pár perccel később Rebrovnak kényszerből cserélnie kellett, ugyanis Oleksandr Zubkov megsérült. Ukrán középpályásunk helyére Gera Dániel érkezett. A 40. percben közel álltunk a második gólhoz: Isael ugratta ki a tizenhatos balszélén Eldar Civicet, aki lövés helyett önzetlenül középre tette a labdát, amelyet azonban a vendég védőknek sikerült kivágniuk. Újabb találat a hátralévő percekben sem esett, így 1-0-s Fradi-vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Somália helyére Aissa Laidouni állt be a második játékrészre. Az 55. percben a vendégek előtt két nagy helyzet is adódott az egyenlítéshez, de Bogdán nagy bravúrokat bemutatva megőrizte a kapunkat a góltól.

A 61. percben Isael éles, baloldali beadására Boli kiválóan érkezett, de még mielőtt hozzá kerülhetett volna a labda, egy mezőkövesdi védőnek sikerült tisztáznia elefántcsontparti támadónk elől. Pár perccel később a vendégek egy szögletet követően kiegyenlítettek. Dino Besirovic vágta be az elé kerülő labdát, nagyjából 18 méterről (1-1).

A 71. percben kettős cserét hajtottunk végre.  Isael helyére Vécsei Bálint érkezett, míg Lovrencsicset Henry Wingo váltotta. A 78. percben  újabb kényszerű cserére volt szükség. Miha Blazic nem tudta folytatni a játékot, szlovén védőnk helyére Lasha Dvali állt be.

Három perc múlva ígéretes helyről, nagyjából 18 méterről kaptunk szabadrúgást, Tokmacot sodorták el. A labda mögé Laidouni állt oda, akinek a lövését Szappanos óriási bravúrral tudta szögletre ütni.

A másik oldalon Rui Pedro került nagy helyzetbe, de Wingo jókor volt jó helyen, és sikerült blokkolnia a lövést. A mérkőzés hajrájában Aissa Laidouni futott el a balszélen, majd a beadásából Tokmac ismét betalált, és ezzel csapatunk ismét előnybe került (2-1). Több helyzet már nem is alakult ki, így a mieink 2-1-re megnyerték az idény utolsó hazai bajnokiját a Groupama Arénában. Együttesünknek még a pontrekord is összejöhet, ehhez az utolsó fordulóban a Honvédot kellene legyőznie.

 

NB I, 32. forduló

FTC-Mezőkövesd 2-1 (1-0)

FTC: Bogdán – Lovrencsics, Blazic (Dvali, 78.), Mmaee, Civic – Sigér, Somália (Laidouni, 46.) - Zubkov (Gera D., 29.), Isael (Vécsei, 72.), Tokmac - Boli

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles, Katanec, Vajda – Besirovic, Karnitski (Kavtaradze, 93.), Cseri (Rui Pedro, 54.) – Vutov (Chrien, 46.), Vojtus (Martic, 46.), Nagy (Diallo, 93.)

Sárga lapok: Lovrencsics (31.), Karnitski (32.), Vojtus (35.), Katanec (70.), Szappanos (84.), Martic (86.)

Gólok: Tokmac (24., 89.), illetve Besirovic (64.)

 

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin