2022. augusztus 14.
Kiütéses siker a hazai rangadón
Négy játékosunk is eredményes volt a MOL Fehérvár elleni győzelem során.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 3. fordulójában a MOL Fehérvárt fogadta a Groupama Arénában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov alaposan belenyúlt a hétközi BL-selejtezőre kifutó csapatba, így a Dibusz – Pászka, Thelander, Knoester, Civic – Besic, Vécsei – Auzqui, Mercier, Traoré – R. Mmaee tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

A hatodik percig kellett várni a találkozó első helyzetére, amikor egy jobboldali szabadrúgás után Petrjak csúsztatta meg a labdát, de az irányt változtatott az egyik védőnkön, így fehérvári szöglet következett. A sarokrúgást könnyedén hatástalanította védelmünk, ráadásul egy gyors ellentámadás után Traoré próbálkozott éles szögből, Kovács védte a kísérletet.

A 13. percben a saját kapunktól indulva vezettünk nagyszerű kontrát, Vécsei álomszép kiugratása után Ryan Mmaee vette célba a kaput, Kovács itt még védeni tudott, míg pár másodperccel később Vécsei találta el a kapufát, de aztán Auzqui közvetlen közelről már nem hibázott (1-0). A 19. percben egy eladott labda után Loic Nego próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de Dibusz könnyedén védte a középre érkező lövést.

A 25. percben Thelander sérülése miatt cseréltünk: Kovacevic érkezett a helyére. Két perccel később Nego lőtte középre a labdát, Pászka zseniálisan előzte meg a középen érkező Kodrót, és hatalmasat mentett. Tíz perccel az első félidő vége előtt Traoré futotta le Fiolát, majd passzolt Merciernek, aki egy higgadt csellel lefektette védőjét, de lövését így is sikerült blokkolni.

Kényszerű okokból változtatott a MOL Fehérvár is: Kodro helyét Zivzivadze vette át. Három perccel később Traoré ezúttal a jobboldalon ugrott ki, a tizenhatoson belülre érve lőtt is, Kovács védett, a kipattanót azonban Mercier pofozta a kapuba (2-0). Mikor már mindenki elkönyvelte a 2-0-s félidei eredményt, akkor Auzqui szerzett labdát, továbbított Merciernek, aki remekül vette észre a balján érkező Traorét, a mali válogatott támadó pedig a hosszúbba lőtt (3-0).

Ez volt az első játékrész utolsó megmozdulása, így 3-0-s előnnyel mentünk a pihenőre.

II. félidő

A szünetben három helyen is változtatott a vendég-együttes: Petrjak, Bumba és Heister maradt az öltözőben, helyüket Pokorny, Bamgboye és Hangya vette át.

Négy percet kellett várni a második félidő első helyzetére, de Zivzivadze lövése nem talált kaput. Tízpercnyi játék után Fiola ugratta volna ki Dárdait, ám a vendég-védő labdája hosszú volt, így az Dibuszhoz került. Az 58. percben kettőt cseréltünk: Mercier és Ryan Mmaee helyére Marquinhos és Boli érkezett.

Félórával a vége előtt ismét két helyen változtattunk: Wingo és Tokmac érkezett Civic és Auzqui helyére. A háromgólos előny ellenére is ellentmondást nem tűrően mentünk előre, a csereként beszállók új lendületet adtak a csapatnak. A 73. percben Marquinhos estében ugratta ki Traorét, aki a tizenhatoson belülre érve csellel próbálkozott, de résen volt a vendég védelem.

A 81. percben Boli húzott befelé, majd jobbal tekert, de elefántcsontparti támadónk lövése elkerülte a MOL Fehérvár kapuját, majd pillanatokkal később ballal lőtte középre a labdát, de középen nem volt érkező. A hosszabbítás utolsó percében Vécsei ugratta ki Marquinhost, aki az alapvonalról centerezett, középen pedig érkezett Boli, aki feltette az i-re a pontot (4-0).

A mieink magabiztos és remek játékot mutatva, nagyszerű helyzetkihasználás mellett Auzqui, Mercier, Traoré és Boli góljával kiütéses, 4-0-s győzelmet arattak a nagy rivális MOL Fehérvár elleni hazai rangadón. A Fradi ezzel úgy is a tabella élére ugrott, hogy egy meccsel kevesebet játszott mint riválisaink. 

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb augusztus 18-án, csütörtökön 18.30-tól lép pályára az ír Shamrock Rovers ellen az UEFA Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 3. forduló

FTC – MOL Fehérvár 4-0 (3-0)
Budapest, Groupama Aréna, 9795 néző

FTC: Dibusz – Pászka, Thelander (Kovacevic, 25.), Knoester, Civic (Wingo, 60.) – Besic, Vécsei – Auzqui (Tokmac, 60.), Mercier, Traoré – R. Mmaee (Boli, 58.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MOL Fehérvár: Kovács – Fiola, Sabanov, Stopira – Nego, Bumba (Bamgboye a szünetben), Rúben Pinto, Heister (Hangya, a szünetben) – Dárdai, Kodro (Zivzivadze, 35.), Petrjak (Pokorny, a szünetben)
Vezetőedző: Michael Boris

Sárga lapok: Pászka (63.), Marquinhos (75.), Tokmac (77.), Boli (90.), illetve Pokorny (65.), Fiola (75.)

Gólok: Auzqui (15.), Mercier (38.), Traoré (45+2.), Boli (92.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin