2021. február 7.
A Fehérvárt is lenulláztuk, már 16 pont az előnyünk!
Uzuni sorozatban ötödik bajnokiján volt eredményes, mellette Tokmac talált a Fehérvár kapujába.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az NB I 20. fordulójában a MOL Fehérvár FC-t fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister – Sigér, Haratin, Somália – Uzuni, Boli, Tokmac kezdővel léptek pályára a forduló rangadóján.

Első félidő

A Ferencváros kezdte a találkozót és az első helyzet is a zöld-fehér együttes nevéhez köthető: egy jobboldali szabadrúgás után Botka ugyan nem találta el a labdát, de Haratin igen, az ukrán középpályás próbálkozását azonban blokkolta az egyik székesfehérvári védő. A hatodik perc végén a vendégek is támadásba lendültek, Petrjak kapott remek labdát, de éles szögből nem találta el a kaput.

Három perccel később Boli használhatta volna ki a vendég kapus bizonytalanságát, de az elefántcsontparti támadó közeli kísérletét Rockov kapus hárította. A 11. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Uzuni kapott remek labdát, az albán játékos pedig nem hibázott, az ötösön belülről a kapuba lőtt (1-0).

A 23. percben egy bedobás után Blazic passzolt Lovrencsicsnek, a csapatkapitány pedig egy ragyogó átadással ugratta ki Bolit, a zöld-fehérek 70-ese jól lépett ki, végül védője szorításában tüzelt is, a lövése centikkel kerülte el a hosszú alsót. A 38. percben Bamgboye hámozta át magát Uzunin és Lovrencsicsen, majd lőni is tudott, de próbálkozása jócskán elkerülte a kaput.

A félidő végéhez közeledve magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek, de sem távolról, sem közelről nem sikerült eltalálniuk Dibusz kapuját. Az első játékrész utolsó percében Heister-Tokmac-Heister volt a labda útja, végül utóbbi lőtt, de Rockov bravúrral védett.

Második félidő

A fordulás utáni első tíz percben magasabb fordulatszámon pörgött a vendég együttes, de a ferencvárosi védelem rendre tisztázta a fehérvári próbálkozásokat. Az 57. percben Uzuni lágyan ívelt a tizenhatoson belülre, ahol érkezett Boli, de a támadó nem találta el jól a labdát, így Rockov kapus könnyedén védett. Három perccel később Márton Gábor cserélt: Bollát Nikolic váltotta.

A 61. percben Boli két védő között remekül ugratta ki Tokmacot, aki senkitől zavartatva robogott a kapu felé, majd higgadtan begurította a második Fradi-gólt (2-0). A 69. percben Heister passza után ismét a norvég támadó indult meg a fehérvári kapu irányába, Rus azonban csak szabálytalanul tudta megállítani. A játékvezető fel is mutatta a sárga lapot, de neki ez volt a második, így idő előtt hagyta el a játékteret. Még ebben a percben Sergei Rebrov is változtatott: Sigér helyére Laidouni érkezett.

Három perccel később Márton Gábor is belenyúlt csapatába: Hourit Hangya váltotta. A 80. percben Bamgboye szép labdát kapott, de hiába állt szemtől szemben Dibusszal, nem találta el a kaput. Az utolsó tíz percbe lépve ukrán vezetőedzőnk kettőt cserélt: Isael és Róbert Mak érkezett Uzuni és Tokmac helyére.

Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Sergei Rebrov kihasználta maradék cserelehetőségeit: Haratin helyett az Újpest ellen eredményes Vécsei, míg Heister helyett Civic lépett pályára. A hosszabbítás utolsó percében még Vécsei vette célba a vendég kaput, de egy fehérvári védőn felpörgött a labda, így Rockov könnyedén begyűjtötte.

Csapatunk tehát a derbi után a MOL Fehérvár elleni rangadón is nyert, ráadásul egyik mérkőzésen sem kapott gólt. Ennek köszönhetően pedig már 16 ponttal vezeti az NB I tabelláját.

Férfi labdarúgás, NB I, 20. forduló
FTC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 86.) – Sigér (Laidouni, 69.), Haratin (Vécsei, 86.), Somália – Uzuni (Isael, 80.), Boli, Tokmac (Mak, 80.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla (Nikolic, 60.), Rus, Musliu, Fiola – Saldanha, Nego, Pinto – Petrjak, Houri (Hangya, 73.), Bamgboye Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerzők: Uzuni (11.), Tokmac (61.)
Sárga lapok: Uzuni (22.), Haratin (64.) illetve Fiola (3.), Rus (17., 69.)
Piros lap: Rus (69.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin