2021. október 24.
Csak lesgólig jutottunk, döntetlen az örökrangadón
Férfi labdarúgócsapatunk 0-0-t játszott az MTK ellen az NB I 10. fordulójában.

Az NB I 10. fordulójában bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az MTK-t fogadta hazai pályán. Az örökrangadón került megrendezésre a Groupama Arénában az Állatok Napja, melynek keretében az FTC és az MTK játékosai egy-egy mentett kiskutyával a kezükben vonultak ki a pályára. Ezt követően megkezdődhetett a 219. bajnoki örökrangadó. 

A kapuban Bogdán kezdett, a védelemben Wingo, Blazic és Civic mellé ezúttal Kovacevic került, a középpályán Besic és Vécsei, míg a támadónégyesben Mak, Uzuni, Tokmac és Ryan Mmaee kapott lehetőséget Peter Stögertől. 

I. félidő

Az első helyzetig nem kellett sokat várnunk, ugyanis a nyolcadik percben szabadrúgáshoz jutottunk a jobbszélről, Róbert Mak remekül tekert középre. Szlovén védőnk, Miha Blazic kapura is tudta fejelni a labdát, azonban Mijatovic hárított. Öt perccel később Tokmac Nguen tudott elszakadni emberétől, ám a nagyjából 25 méterről eleresztett lövése fölé szállt. Muhamed Besic is kedvet kapott a távoli próbálkozáshoz, így a Henry Wingótól kapott labdát kapura is tűzte a tizenhatos előteréből, ám kísérlete mellé ment.

A 22. percben aztán az MTK részéről is feljegyezhettük az első lövést, Gheorghe Grozav kísérletében ugyan volt erő, de nem jelentett veszélyt Bogdán Ádám kapujára. A másik oldalon Tokmac került helyzetbe, de Mijatovic jó ütemben avatkozott játékba. Rögtön ezután jött a következő MTK-helyzet, ám Bogdánnak sikerült védenie a középre lőtt labdát. A 28. percben, némileg váratlanul cserét hajtottunk végre, Ryan Mmaee helyére Franck Boli érkezett.

A 32. percben Wingo kapott kitűnő indítást, amerikai játékosunk azonban kisodródott helyzetből az oldalhálót találta el. Öt perccel később ígéretes helyzetből végezhettünk el szabadrúgást a kaputól 18 méterre, kissé balról. A labda mögé Tokmac és Civic állt oda, amit végül előbbi tekert kapura, de a lövés elsuhant a jobb kapufa mellett. Több helyzet már nem alakult ki az első játékrészben, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

II. félidő

A szünetben Peter Stöger kettőt is cserélt. Besic helyére Aissa Laidouni, míg Civic helyére Marijan Cabraja állt be. Az MTK aktívabban kezdte a második félidőt, kétszer is lövéssel próbálkoztak a kék-fehérek, de gól nem született. A 62. percben újabb cserét hajtottunk végre, Vécseit Somália váltotta. A 68. percben Boli robogott el a jobbszélen, majd remek helyzetbe hozta Tokmacot, akinek a lövése egy vendég védő lábán irányt változtatott, így szöglethez jutottunk, amely után majdnem megszereztük a vezetést, de az MTK-nak sikerült kivágnia a labdát.

Pár perccel később Tokmac remekül ugrott ki, majd a középre tett labdáját Myrto Uzuni passzolta a kapuba, azonban lendült a partjelző zászlaja. A videóbíróval is visszanézték az esetet, de nem változott az ítélet, maradt a 0-0. Érezhetően erőre kapott a csapatunk, ezek a mi perceink voltak. Mak helyét Marko Marin vette át a meccs hajrájára. Egymás után alakítottuk ki a helyzeteket.

A 76. percben Cabraja beadását Tokmac fejelte mellé, majd Uzuni lekészítéséből Laidouni lőtt, de Mijatovic védett. Nem sokkal később újra Tokmac próbálkozott, de nem volt erő a lövésében, ahogy később a fejesében sem. Az utolsó szó a balszélről betörő Laidounié volt, aki szép cselek után kapu mellé lőtt. Végül nem született gól, így 0-0-s döntetlennel ért véget az FTC és az MTK 219. bajnoki örökrangadója.

Csapatunk legközelebb október 27-én szerdán 13.30-tól a Tököl ellen lép pályára a MOL Magyar Kupában.

 

NB I, 10. forduló
FTC-MTK 0-0 (0-0)
FTC: Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 46.) – Besic (Laidouni, 46.), Vécsei (Somália, 62.) – Mak (Marin, 75.), Uzuni, Tokmac, R. Mmaee (Boli, 28.)
MTK: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Ramadani, Dimitrov (Kosznovszky, 85.) – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Miovski (Kocsis, 85.), Grozav (Kata, 95.)
Sárga lap: Blazic (64.), illetve Ferreira (45.)

Cikkajánló

„Eső? Ahhoz már hozzászoktam Norvégiában!”

Kristoffer Zachariassen közel volt az első bajnoki góljához, mégsem bánja, hogy még várnia kell rá – VIDEÓ!

Peter Stöger: „A látottak alapján mi voltunk a jobbak”

Vezetőedzőnk azt kapta, amire számított a Mezőkövesd elleni vasárnapi mérkőzésen.

Újabb fontos győzelem, ismét kapott gól nélkül

Listavezető férfi focicsapatunk az NB I-es tabellán ötödik Mezőkövesd otthonából is elhozta a három...

„Nem lehet kérdés, hogy milyen céllal lépünk pályára”

A Mezőkövesd elleni találkozó előtt vezetőedzőnk, Peter Stöger beszélt várakozásairól.

Elhunyt Rakonczay András

Emlékét örökké megőrizzük!

Mezőkövesden a Fradi-minibusz!

Karácsonyi termékekkel, hazai mezünkkel és számos szurkolói kiegészítővel várjuk a fradistákat!

Stöger: „Nem lehetek elégedett a teljesítménnyel”

A Real Betis elleni mérkőzés után Peter Stöger és Botka Endre értékelt.

„Csapatként nyerünk és csapatként veszítünk”

Csapatkapitányunk a helyszínen értékelte a Betis ellen 2-0-ra elveszített sevillai UEL-mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most