2021. március 14.
Öten is betaláltak a Paks legyőzése alkalmával
Egy korán bekapott gól után Laidouni, Uzuni, Mak, Boli és Baturina góljával fordítottunk, 5-2-re győztünk.

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk a Paks együttesét fogadta a Groupama Arénában az NB I 26. fordulójában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Mmaee, Civic – Laidouni, Somália – Zubkov, Tokmac, Uzuni – Boli kezdővel léptek pályára.

Első félidő

A második percben Lovrencsics szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Paks: Hahn állt oda és a kapuba lőtte a labdát (0-1). A nem várt kezdés után a Ferencváros azonnal kezébe vette az irányítást, az ötödik percben Uzuni finoman passzolt Civicnek, aki egyből centerezett, de Boli lemaradt középen. Másodpercekkel később Lovrencsics szedte össze a labdát a túloldalon, majd középrelőtte, de Uzuni próbálkozása Rácznál kötött ki.

Egy perccel később Uzuni a bal szélről indult el befelé, majd egy nagy meglátással kiugratta Tokmacot, de a norvég támadó lövését Rácz védte. A 13. percben Laidounival szemben szabálytalankodtak, így 24 méterről, veszélyes helyeről végezhettünk el szabadrúgást. Zubkov állt oda, de a lövése nem találta el a kaput.

Három perccel később egy Uzuni-szöglet után kétszer is veszélyeztettünk, de a vendég védelem rendre blokkolta a lövéseinket. A 22. percben Lovrencsics szabadon várta a labdát a paksi térfél felénél, majd egy igazítás után tüzelt is, de Rácz szögletre mentett. A sarokrúgás után Laidouni védhetetlenül fejelt a kapuba (1-1).

A 31. percben a tizenhatos előterében szabálytalankodtak Bolival szemben, így ismét veszélyes helyről végezhettünk el pontrúgást. Ezúttal Uzuni is odaállt Zubkov mellé, de utóbbi lőtt, centikkel a kapu fölé. A 34. percben cserélt a Paks: Lorentz helyét Bertus vette át. Egy perccel később egy remek labdaszerzés után jöhetett a Fradi kontrája: Zubkov tanári módon ugratta ki Uzunit, aki néhány igazítás után passzolt a túloldalon érkező Tokmacnak, de a norvég támadó nem találta el a kaput.

Két perccel a félidő vége előtt Civic hatalmas labdát adott Zubkovnak, aki ugyan kisodródott, de kicselezte a kimozduló Ráczot, majd lőtt is, ám az egyik visszamozgó vendég védő az utolsó pillanatban blokkolt.

Második félidő

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott: a mieinknél Zubkov helyett Mak, míg a Paksnál Szabó B. helyett Ádám érkezett.

A 47. percben Boli kapott nagy passzt, de az elefántcsontparti támadó nem tudott helyzetbe kerülni, azonban az egyik vendég védő szabálytalankodott vele szemben, így büntető következett. Uzuni állt oda és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába (2-1).

Az 52. percben Lovrencsics indította Uzunit, aki védője szorításában is szépen kezelte le a labdát, majd tette középre, de az érkező Mak elől sikerült tisztáznia a Paks védelmének. Tíz perccel később egy labdaszerzés után Boli fordult a kapu irányába, de önzetlenül továbbított a balján érkező Maknak, aki higgadtan gurított a hosszú alsóba (3-1).

A gól után kettőt cseréltek a vendégek: Hahn helyett Kulcsár, Sajbán helyett Nagy érkezett. Percekkel később Nagy vette célba a bal felső sarkot, de Dibusz résen volt és hárított.

Az utolsó tizenöt percbe lépve ismét változtatott a paksi együttes: Gávay helyét Szendrei vette át. Alig egy perccel később Boli egy káprázatos labdaátvétel után megverte védőjét, majd kilőtte a bal alsót (4-1).

A 78. percben Sergei Rebrov kettőt cserélt: Tokmac és Boli hagyta el a pályát, míg Sigér és Boli érkezett. Három perccel később ismét változtattunk: Uzuni helyét Gera vette át. Négy perccel a vége előtt Heister is pályára lépett, Civic helyét vette át. A 88. percben szinte a semmiből Szendrei is betalált (4-2).

Itt még nem volt vége: pillanatokkal később a túloldalon a csereként beszálló Baturina is eredményes volt (5-2).

A Ferencváros egy korán bekapott gól után még az első játékrészben egyenlített, majd a fordulás után kíméletlenül kihasználta helyzeteit, így végül 5-2-re győzte le a Paks együttesét.

Férfi labdarúgás, NB I 26. forduló
FTC – Paks 5-2 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Mmaee, Civic (Heister, 85.) – Laidouni, Somália – Zubkov (Mak – a szünetben), Tokmac (Sigér, 78.), Uzuni (Gera, 81.) – Boli (Baturina, 78.)
Vezetőedző: Sergei Rebrov
Paks: Rácz - Tamás, Gévay, Lorentz (Bertus, 34.) - Szabó, Szabó B. (Ádám – a szünetben), Bognár, Papp, Vági – Hahn (Kulcsár, 63.), Sajbán (Nagy, 63.)
Megbízott vezetőedző: Ifj. Bognár György
Sárga lapok: Szabó B. (43.), Gévay (56.)
Gólszerzők: Laidouni (23.), Uzuni (49. – büntető), Mak (62.), Boli (75.), Baturina (89.) illetve Hahn (2. – büntető), Szendrei (88.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin