2022. november 9.
Hajrágyőzelem 2022 utolsó hazai bajnokiján
Az utolsó percekben Botka fejese döntötte el a mérkőzést.

Magyar bajnoki címvédő, kupa- és UEL-csoportgyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Paks együttesét fogadta a bajnokság 15. fordulójában. A 2022-es év utolsó hazai bajnokiján Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Pászka – Besic, Laidouni – Zachariassen, Tokmac, Traoré – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A találkozó első komolyabb helyzetére a hatodik percig kellett várni, korábbi játékosunk, Bőle kapott remek labdát, egy az egy ellen vezette Dibuszra a labdát, végül ballal lőtt a kapuba (0-1). A gól után ritmust váltottunk, sikerült odaszorítanunk a paksiakat saját kapujuk elé. A nagy nyomás több Fradi-helyzetet is eredményezett, de előbb Samy Mmaee, majd Wingo lövését blokkolta a védelem.

A 13. percben ismét marokkói válogatott védőnk próbálkozott, ezúttal 18-19 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. Három perccel később Traoré mozgott be a Pászka mögötti üres területbe, éles szögből érkező beadása a felső lécet találta el, a partjelző azonban jelezte, hogy mali válogatott szélsőnk beadásánál kicsavarodott a labda.

A 22. percben Ryan Mmaee kapott ajándéklabdát a paksi védelemtől, az első helyzetet még védte Nagy, de a kipattanót Zachariassen bepofozta (1-1). Öt perccel később már a Paks veszélyeztetett, de Dibusz remekül védte a rövid oldalra tartó löketet. Hat perccel az első félidő vége előtt Wingo öngóljával ismét a Paks került előnybe (1-2).

A 44. percben Ryan Mmaee esett el Kádár mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető előbb szögletet mutatott, de a videóbíró jelezte, hogy nézze vissza az esetet. Andó-Szabó ezek után végül a büntetőpontra mutatott. Maga a sértett állt oda, és a MOL Fehérvár elleni dupláját követően a Paks kapuját is bevette (2-2). Újabb gól már nem esett az első félidőben, így 2-2-vel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünet utáni első pár perc a mi akaratunk szerint érvényesült, folyamatosan birtokoltuk a labdát, nyomást helyeztünk a Paks védelmére, így ők csak elvétve találkoztak a játékszerrel. Az 58. percben Traoré lőtt távolról, de életerős bombája csak a kapufát találta el. A 62. percben Traoré felpassza után Tokmac váltott ritmust, majd passzolt Marquinhosnak, a brazil szélső egy szép csel után passzolt norvég támadónknak, de a lövés elakadt a blokkban.

A 67. percben Ryan Mmaee éles szögből próbálta meg elpörgetni a labdát Nagy mellett, de az lelassult és irányt is váltott, így tisztázott a Paks védelme. Két perccel később Wingo egy erős indítással próbálta meg helyzetbe hozni Ryan Mmaeet, de Nagy jól mozdult ki kapujából, és még a marokkói előtt összeszedte a labdát.

A 74. percben kiszabadult kapuja elől a Paks, és Hahn egy távoli lövéssel jelentkezett, de Dibusz védte a bal felsőbe tartó löketet. Nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a vendég együttes, de Kinyik próbálkozása nem ért célba. Pillanatokkal később Hahn került hatalmas helyzetbe, de Dibusz földöntúli bravúrral védett.

A hajrában minden erőnket mozgósítottuk, hogy győzelemmel zárjuk a 2022-es év utolsó hazai bajnokiját. Pillanatokkal a rendes játékidő vége előtt Auzqui került helyzetbe, de nem találta el a labdát. Itt azonban még nem volt vége: a ráadás pillanataiban Botka fejese Nagy fölött behullot a kapuba (3-2).

Egy végletekig kiélezett és izgalmas mérkőzésen sikerült 3-2-re nyernünk, így győzelemmel zártuk a 2022-es év utolsó hazai bajnokiját.

Az őszt november 13-án, vasárnap 15.45-től a Budapest Honvéd vendégeként zárjuk.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 15. forduló

FTC – Paks 3-2 (2-2)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee (Botka, 76.), Kovacevic, Pászka (Marquinhos, a szünetben) – Besic, Laidouni (Gojak, 85.) – Zachariassen (Auzqui, 76.), Tokmac, Traoré – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Paks: Nagy - Osváth, Kádár, Szélpál, Kinyik, Szabó - Bőle (Szabó B., 55.), Papp, Balogh (Tamás, 90.) - Hahn, Varga
Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólok: Zachariassen (22.), Ryan Mmaee (45. - büntető), Botka (92.) illetve Bőle (7.), Wingo (39. - öngól)

Sárga lapok: Samy Mmaee (72.), Auzqui (82.) illetve Varga (9.), Osváth (65.), Balogh (79.)

Kiállítva: Ryan Mmaee (93.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin