2022. február 6.
Hidegzuhany: vereség hazai pályán
Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-s vereséget szenvedett a Paks ellen.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Paks együttesét látta vendégül a Groupama Arénában a tavaszi idény első hazai mérkőzésén. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja – Laidouni, Loncar – Zubkov, Marin, Mak – Bassey kezdőcsapatnak szavazott bizalmat az első hazai pályán lejátszott találkozóján.

I. félidő

A Paks indította útjára a labdát az év első Groupama Arénában megrendezett bajnoki találkozóján. A harmadik percig kellett várni a meccs első helyzetére, amikor Botka vette célba a kaput, de Rácz ököllel védett. A 6. percben egy felívelés után Ádám Martin vette le a labdát, majd fordulatból ballal lőtt a kapuba (0-1).

Két perccel később egy baloldali szöglet után Rácz rosszul mozdult ki a kapujából, de Kovacevic fejese nem találta el a kaput. Pillanatokkal később Bassey húzott befelé, majd jobban lőtt, de hiába, mellé ment. A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink, rövidpasszos játékukkal pedig többször sikerült a vendég védelem mögé kerülniük, de az utolsó megoldásokba hiba csúszott.

A 19. percben egy emberként ugrott fel a Fradi-tábor: egy szabadrúgáskombináció után Samy Mmaee fejelte le a labdát a hosszún érkező Marin elé, aki ugyan a kapuba lőtte azt, de a partjelző lest intett.

A 24. percben Bassey maradt a földön, ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Végül Mak ívelte középre a labdát, de nem tudtunk veszélyeztetni.

A 32. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Szabó cselezett befelé, majd ballal a kapufát érintve lőtt a kapuba (0-2). Pillanatokkal később Zubkov egy igazítás után lőtt, de az egyik önfeláldozó védő fejjel blokkolt. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt ismét ukrán válogatott szélsőnk volt akcióban: egy tizenhatoson belül bemutatott csel után indult volna meg az alapvonal irányába, de elesett, a játékvezető azonban jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

A hosszabbítás perceiben Ádám veszélyeztetett ballal, de Dibusz hárította a hosszú alsó sarok irányába tartó kísérletet. Pillanatokkal később ismét válogatott hálóőrünk védett bravúrral, majd a gólvonalon állva blokkoltuk a vendégek kísérletét. Újabb gól már nem született, így 2-0-s paksi vezetéssel vonultunk a pihenőre.

II. félidő

A szünetben mindkét vezetőedző cserélt: a mieink oldalán Cabraját Ryan Mmaee váltotta, míg a túloldalon Nagy Richárd helyét Sajbán vette át.

A fordulás után mi kezdtünk aktívabban, Bassey éles szögből lőtt, de Rácz védett. Az 53. percben Zubkov beadását Marin fejelte a kapu irányába, centikkel ugyan, de célt tévesztett. Négy perccel később változtattunk: Mak helyett Szánthó érkezett. Pillanatokkal később a csereként pályára lépő Ryan Mmaee lőtt, de lapos kísérletét Rácz könnyedén hárította.

A 62. percben Zubkov sarokrúgása után Ryan Mmaee emelkedett, de a gólvonalról kivágták a labdát. Alig egy perccel később ismét marokkói válogatott támadónk került helyzetbe, de csak a kapufát találta el. A 64. percben kettőt cseréltünk: Bassey-t Boli, míg Zubkovot Gavric váltotta. A 67. percben a vendégek is változtattak: Ádám helyett Haraszti érkezett.

Négy perccel később kettőt változtatott a Paks: Kesztyűs Barnát Vas Gábor, Medgyes Sinant pedig Balogh Balázs váltotta. A cserék után Haraszti állt oda a megítélt szabadrúgáshoz, majd a kapuba lőtt (0-3). A 75. percben Marin helyét Besic vette át.

Az utolsó tíz percre fordulva Laidouni szép mélységi labdával indította Szánthót, de a centerezést nem jutott el a társakhoz. Két perccel később Szabót Böde váltotta. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Sajbán cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt, de Dibusz hatalmas bravúrral fölé tolta a paksi próbálkozást.

A folytatásban is voltak helyzetek, de újabb gól már nem született, így férfi labdarúgócsapatunk 3-0-s vereséget szenvedett.

FÉRFI LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 19. forduló
FTC – Paks 0-3 (0-2)

Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja (R. Mmaee, a szünetben) – Laidouni, Loncar – Zubkov (Gavric, 64.), Marin (Besic, 75.), Mak (Szánthó, 57.) – Bassey (Boli, 64.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Paks: Rácz – Medgyes (Balogh, 71.), Tamás, Szélpál, Lenzsér, Osváth – Szabó, Windecker, Kesztyűs (Vas, 71.) – Nagy (Sajbán, a szünetben), Ádám (Haraszti, 67.)
Vezetőedző: Bognár György

Sárga lapok: Cabraja (7.), Laidouni (54.), Besic (82.), Loncar (91.), Gavric (93.) illetve Lenzsér (24.), Ádám (38.), Osváth (59.), Balogh (81.)

Gólok: Ádám (6.). Szabó (32.), Haraszti (73.)

Cikkajánló

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin