2021. december 4.
Küzdelmes meccsen döntetlen a Puskás ellen
Hiába vezettünk,végül be kellett érnünk az egy ponttal a felcsútiak ellen.

Sorozatban négy nyertes bajnoki összecsapás után a Puskás Akadémia látogatott a Groupama Arénába. Peter Stöger a Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Besic, Laidouni – Zachariassen, Marin, Tokmac – R. Mmaee kezdőcsapatnak szavazott bizalmat az OTP Bank Liga 15. fordulójában megrendezett találkozón.

I. félidő

A mieink kezdték a meccset, és rövidpasszos játékkal próbáltak átjutni a masszív felcsúti védelmen. A 6. percben Marin remekül ugratta ki Ryan Mmaee-t, aki elől szögletre mentett a Puskás védelme. Civic sarokrúgása után Blazic robbant be középen, de szlovén védőnk próbálkozása nem találta el a kaput. Három perccel később Spandler volt szabálytalan Botkával szemben. A szabdrúgást Marin ívelte középre, de a hosszú oldalon érkező Zachariassen lemaradt a labdáról.

Pillanatokkal később Tokmac passzolt a baloldalon érkező Civicnek, Szolnoki azonban szabálytalanul állította meg. A bosnyák válogatott védőhöz azonnal érkezett az orvosi segítség, de jelezték, hogy nem tudja folytatni, hordágyon hagyta el a pályát, Cabraja érkezett a helyére. A 17. percben próbálkozott először a Puskás, de Kozák fejese messze elkerülte Dibusz kapuját.

Cabraja szöglete után nem tudott felszabadítani a vendég védelem, a labda Laidounihoz került, aki az alapvonal mellett egy tanári mozdulattal csapta be emberét, majd centerezett, de a játékvezető közben már jelzett, hogy a labda elhagyta a játékteret. A 30. percben Ryan Mmaee mutatott be egy remek szólót: előbb egy megkerülős csellel csapta be emberét, majd kiosztott egy kötényt, végül továbbított Cabrajanak, de a beadást szögletre mentette a vendég együttes. A sarokrúgás után Laidounihoz került a labda, aki egy igazítás után lőtt a kapuba (1-0).

A 38. percben Cabraja szabadrúgásból vette célba a rövid alsót, de Markek leért és szögletre ütötte a labdát. Alig két perccel később Marin szenzációsan lőtte be a védők mögé a labdát, Ryan Mmaee egyből lőtt a hosszú oldalra, de Tokmac csak estében érte el, így nem találta el a kaput.

Az első félidőben újabb gól már nem született, így 1-0-s előnnyel vonultunk pihenőre.

II. félidő

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott: Peter Stöger Botkát hozta le, akit Wingo váltott, míg vendég oldalon Plsek helyett Favorov érkezett.

A fordulás után feljebb tolta sorait a Puskás Akadémia, Dibusznak kétszer is játékba kellett avatkoznia, de az 50. percben ő is tehetetlen volt, Baluta góljával egyenlített a vendég együttes (1-1). Négy perccel később egy levágódó szabadrúgást Besic lőtt vissza, de rosszul találta el a labdát, így kísérlete elkerülte a kaput. Magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink, birtokoltuk a labdát, mélységi beindulásokkal próbálkoztunk, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

A 60. percben egy lágy ívelés után Tokmac mellkassal készítette le a labdát, Ryan Mmaee pedig tüzelt, de az egyik vendég védő blokkolta a lövést. A 62. percben kettőt cseréltünk: Tokmac helyett Zubkov, míg Zachariassen helyett Uzuni érkezett. A cserék után Cabraja lőtte kapura a korábban megítélt szabadrúgást, azonban Markek bravúrral védett.

A 65. percben Szolnoki megkapta második sárga lapját, így a Puskás Akadémia tíz emberrel folytatta. A kiállítás után ismét képesek voltunk ritmust váltani, rendre ott voltunk az ellenfél tizenhatosának előterében. A 73. percben a Puskás is kettőt cserélt: Kozákot Gera, míg Slagveert Géresi váltotta.

13 perccel a rendes játékidő vége előtt mi is változtattunk: Boli jött Besic helyére. A hajrában több helyzete is volt a Fradinak, de előbb Ryan Mmaee fejesénél Markek védett bravúrral, majd a hajrában Zubkov ugyan közelről betalált, de lesről, így a gólt érvénytelenítették. A vége így 1-1-es döntetlen lett.

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 15. forduló
FTC – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) – Besic (Boli, 77.), Laidouni – Zachariassen (Uzuni, 62.), Marin, Tokmac (Zubkov, 62.) – R. Mmaee
Vezetőedző: Peter Stöger

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy – Van Nieff, Plsek (Favorov, a szünetben) – Komáromi (Stronati 90+1.), Baluta (Posztobányi 88.), Slagveer (Komáromi, 73.) – Kozák (Gera, 73.)
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Sárga lapok: Marin (12.), Botka (39.), illetve Szolnoki (11.), Plsek (23.), Nagy (33.), Van Nieff (46.), Nunes (90+3.)

Piros lap: Szolnoki (65.)

Gólok: Laidouni (31.), illetve Baluta (50.), 

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin