2021. április 10.
Döntetlen lett a rangadó, Kisvárdán lehetünk bajnokok
Labdarúgócsapatunk Aissa Laidouni góljával 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.

A mérkőzés előtt

Az NB I 28. fordulójában labdarúgócsapatunk a Puskás Akadémiát fogadta a Groupama Arénában. A találkozó előtt egyszerű volt a képlet: ha a Fradi nyer, már biztosan 32-szeres magyar bajnoknak vallhatja magát.

I. félidő

A 2. percben érkezett az első Fradi-lehetőség: Franck Boli tizenhatoson belüli lövése a védők lábáról lepattant, és a kapusé lett a labda. Ezután Isael kereste Uzunit emelésével, de Tóth kilépett kapujából. Veszélyes helyzetet alakított ki a Puskás az 5. percben, de Knezevic közelről fölé lőtt.

A 7. percben egy szöglet után Nunes fejesével megszerezte a vezetést a vendégegyüttes (0-1). Nem sokkal később Dvali akaratos labdaszerzése után Uzunit hozta volna játékba, de tisztáztak a védők. A 21. percben Botka készített le a jobboldalról laposan Tokmacnak, de fölé szállt a lövés.

A félidő felénél Laidouni ívelése után Isael próbálkozása kötött ki a kapusnál. A 29. percben Slagveer beadása után Plsek fejese járt közel a kapunkhoz. Ezt követően Tokmac és Somália lövése is levágódott.

A 39. percben Botka ívelése szállt Boli fejére, támadónk jól emelkedett, nem sokkal fejelt fölé. Két perccel később Laidouni ugratta ki remek ütemben Bolit, aki megtartotta a labdát, de lapos, rövidre tartó lövésére leért Tóth és szögletre mentett. Több minden nem történt az első játékrészben, így egygólos Puskás-vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

II. félidő

Hárompercnyi játékot követően a második félidőben Tokmac beadása után Boli fejelt a kapus kezébe. Az 53. percben ismét Boli próbálkozott, a távoli lövés fölé ment. Ezután Isael szöglete Dvali hátáról csorgott a kapu mellé. Plsek távolról küldte kapura a labdát a 60. percben, Dibusznak kellett fölé ütnie. Majd Civic ívelt át Isaelnek, aki le tudta venni a labdát, de lőni már nem tudott.

Az első változtatásaink a 68. percben érkeztek: Botka és Isael helyére Wingo és Zubkov érkezett. A 71. percben Kiss fejelt a kapunk mellé. Nagy lehetőség adódott előttünk, egy átívelt labdát Uzuni próbált a hosszúba lőni, de a kapus bele tudott érni a labdába, majd Laidouni lövését is kiütötte Tóth. A 74. percben újra Laidouni volt veszélyes a szöglet után, de Tóth ezt is hárította. A 74. percben Baturina és Haratin is érkezett Boli és Dvali helyett.

A 76. percben egy szögletet után továbbcsúsztatott labdát Laidouni lőtt közelről, éles szögből a kapuba, ezzel egyenlítettünk (1-1)! Az utolsó cserénk a 83. percben jött: Sigér Uzunit váltotta.

A 85. percben egy tizenhatoson belüli kezezést elnézett Bognár, így nem kaptunk büntetőt. Majd Zubkov került nagy helyzetbe, de balról, 11 méterrő mellé tüzelt.

Több gól nem született, így csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen. Mindez azt is jelenti, hogy ha jövő szombaton győzünk Kisvárdán, megvan a 32. bajnoki cím.

NB I, 28. forduló
FTC-Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 74.), Civic – Somália, Laidouni – Isael (Zubkov, 68.), Tokmac, Uzuni (Sigér, 83.) – Boli (Baturina, 76.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Nunes, Spandler, Deutsch – van Nieff – Slagveer (Komáromi, 91.), Knezevic (Baluta, 80.), Pisek, Kiss – Corbu (Mance, 67.)
Sárga lap: Knezevic (23.,) Slagveer (42.), van Nieff (51.), Laidouni (65.), Blazic (70.), Spandler (75.), Haratin (90.)
Gól: Laidouni (77.), ill. Nunes (7.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin