2022. augusztus 9.
Fájó vereség. Az Európa Ligában folytatjuk
Férfi labdarúgócsapatunk 3-1-re kikapott a Qarabagtól, így az UEL-playoffban folytatja szereplését.

Magyar bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Bakuban elért 1-1-es döntetlen után hazai pályán fogadta az azeri bajnok Qarabagot a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A Groupama Arénában megrendezett találkozón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov két helyen változtatott a kezdőcsapaton, így a Dibusz – Botka, Thelander, Kovacevic, Civic – Esiti, Laidouni – Zachariassen, Tokmac, Traoré – Boli tizenegyet küldte pályára.

I. félidő

Rögtön az első percben helyzetbe került a Qarabag, a labda ugyan nem találta el a kaput, de a partjelző is mutatta, hogy les volt. Egy perccel később a jobboldalon vezetett támadást a vendég együttes, de beadást a kezdőbe bekerülő Thelander fejelte szögletre.

A hetedik percben egy előrevágott labda után Kovacevic számolta el magát, de a bosnyák védő javította hibáját, remek becsúszással szerelt a tizenhatoson belül. Másodpercekkel később azonban már nem tudtunk menteni, Zoubir volt eredményes (0-1). Szinte azonnal jöhetett volna a válasz, de Boli lövését hatalmas bravúrral védte a vendégek kapusa, majd Zachariassen fejesénél is jó helyen volt.

A félidő feléhez közeledve alábbhagyott a csapatok által mutatott kezdeti lendület. A mieink irányították a játékot, a Qarabag főleg a védekezésből indított gyors kontrákkal operált, de védelmünk rendezte a sorokat, és rendre leszedték az előrevágott labdákat. A 29. percben Tokmac lépett ki egy az egyben, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt, ám Magomedaliyev leért a hosszú alsóba tartó kísérletre.

Három perccel később Dibusznak is akadt dolga, de magyar válogatott hálóőrünk is magabiztosan hárított. A 38. percben Laidouni lágy beadása utána Thelander fejelt, de dán védőnk kísérlete elkerülte a kaput. Öt perccel az első félidő vége előtt Tokmac került helyzetbe, de a norvég lövését blokkolta a vendég védelem. Az utolsó percekben Dibusz kétszer is hatalmasat védett, nem csoda, hogy a ferencvárosi publikum azonnal skandálta csapatkapitányunk nevét.

Az első félidőben mindkét oldalon voltak óriási helyzetek, a vendégek rögtön az elsőt ki is használták, így 1-0-s Qarabag előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünetben egyik oldalon sem volt csere, ugyanaz a 22 játékos futott ki a pályára a fordulás után.

A második félidő első komoly helyzete a vendégek előtt adódott, de Kady ballábas tekerése elkerülte Dibusz kapuját. Az 51. percben két helyen is változtattunk: Vécsei és Knoester érkezett, míg Esiti és Kovacevic hagyta el a pályát.

Az 54. percben Kady húzott el az alapvonal felé, középre lőtte a labdát, ahol érkezett Wadji, aki a kapuba pofozta a labdát (0-2). Négy perccel később változtatott a Qarabag: Marko Jankovic helyére Richard Almeida állt be, majd a 61. percben a mi oldalunkon Bolit váltotta a sérüléséből visszatérő Ryan Mmaee.

Egy perccel később Civic ívelte középre a szabadrúgást, Thelander nagy lendülettel érkezett, de fejese nem volt pontos. A játékrész feléhez érve egy jobboldali szöglet után Civic röviden szabadított fel, Almeida egyből lőtt, Dibusz bravúrral védett.

A 75. percben egy szép ellentámadás után Laidouni passzolt Ryan Mmaeen felé, de a marokkói támadó nem tudott lőni, felszabadított a vendég védelem. 12 perccel a mérkőzés vége előtt eldőlt a találkozó: egy kontra után ismét Wadji volt eredményes (0-3)

A 86. percben Traoré közeli találata (1-3) visszahozta a reményeket, de már nem maradt elég idő az egyenlítésre, a 3-1-es vereség azt jelenti, hogy a Qarabag 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot és továbbjutott. A mieink az UEFA Európa Liga rájátszásában folytatják. 

Férfi labdarúgás,
Bajnokok Ligája, 3. forduló, 2. mérkőzés

FTC – Qarabag 1-3 (0-1) - továbbjutott 4-2-es összesítéssel a Qarabag
Budapest, Groupama Aréna, 18.875 néző

FTC: Dibusz – Botka, Thelander, Kovacevic (Knoester, 51.), Civic (Pászka 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos 84.), Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Qarabag: Magomedaliyev – Vesovic, Mustafazade, Huseynov, Bayramov – Garayev (Romao 86.), Jakovic, Kady – Sheydaev, Wadji, Zoubir (Leandro Andrade 86.)
Vezetőedző: Gurban Gurbanov

Sárga lapok: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.) illetve Jankovic (31.), Bayramov (63.), Leandro Andrade (90+1.), Vesovic (90+3.)

Gólok: Traoré (86.), ill.Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin