2021. szeptember 30.
Közel volt a bravúr, de a Betisé a három pont
Uzuni góljával még egyenlítettünk a Betis ellen, végül a jóval esélyesebb spanyolok 3-1-re nyertek.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az UEFA Európa Liga csoportkörének második fordulójában a Real Betis együttesét fogadta. Peter Stöger ezúttal a Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni, Zachariassen – R. Mmaee, Uzuni kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

Mi indítottuk útjára a labdát, a találkozó első percei pedig a másik megismeréséről szóltak. Az első helyzetig egészen a 10. percig kellett várni, amikor Laidouni ívelése után Uzuni a tizenhatos vonaláról tüzelt, de fölé. Alig egy perccel később ismét az albán szélső volt főszerepben, ezúttal az alapvonal közeléből akart centerezni, de az egyik vendég védő lábán felpörgött a labda, ami csak a túloldalon hagyta el a játékteret, szöglet következett.

A 17. percben került először helyzetbe a Real Betis, amikor Nabil Fekir szépen pörgette fel a labdát a védők között, ezzel tisztára játszva magát, majd közvetlen közelről jobbal lőtt a kapuba (0-1). A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsoltunk, szinte azonnal ott voltunk a sevillai kapu előtt, de előbb Vécsei bombája vágódott le, majd Ryan Mmaee elől tisztáztak.

A 22. percben már a vendégek támadtak, de Joaquín lövését Blazic blokkolta, majd a másik szélső, Rodri is próbálkozott, de ebbe is sikerült beleállni. Három perccel később Guardado egy mélységi labdával szerette volna játékba hozni Borja Iglesiast, de Dibusz jól mozdult ki a kapujából és összeszedte a labdát.

A 26. percben Vécsei keresztlabdájába léptek bele a vendégek, de így lett jó Laidouninak, aki egy elegáns mozdulattal megverte emberét, majd a tizenhatos előteréből lőtt, de nem találta el a kaput. Szűk negyed órával a játékrész vége előtt egy jobboldali szöglet után Samy Mmaee emelkedett, de a fejesét védte Rui Silva. A 35. percben egy Betis-szöglet után Dibusz védett hatalmasat.

A 43. percben Vécsei passzolt Civicnek, aki egy igazítás után ragyogóan tekert középre, ahol Ryan Mmaee a védőjét megelőzve csúsztatott, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Uzuni szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, majd zseniálisan tekert a kapuba (1-1). Az egyperces hosszabbításban ugyan még próbálkozott a Betis, de újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő

Nagyobb elánnal kezdtük a második játékrészt, az első helyzet is mi alakítottuk ki, de Uzuni lövése ezúttal nem talált kaput. Az 57. percben hármat cserélt Manuel Pellegrini: Akouokou, Borja Iglesias és Joaquín hagyta el a pályát, helyüket Rodríguez, Willian José és Cristian Tello vette át.

Az 59. percben Civic beívelt szabadrúgása után Samy Mmaee fejelt, de a marokkói védő már lesen volt. Két perccel később Peter Stöger is változtatott: Zachariassen helyett Tokmac érkezett.

A 64. percben Uzuni szabadrúgását még kifejelte a Real Betis védelme, de Wingo ismételt, az amerikai védő azonban nem találta el a kaput. Öt perccel később az egyik Betis-játékos lőtte fejbe Boktát, aki egy rövid ápolás után folytatta a játékot.

A 76. percben Nabil Fekir szöglete után a labda Henry Wingóról Dibusz kapujába került (1-2), ezzel ismét a vendégeknél volt az előny. Percekkel később mindkét csapat cserélt: a vendégeknél Rodrit Roberto González, a mieinknél Botkát Zubkov váltotta. Vezetőedzőnk a rendes játékidő utolsó két percére Loncart is harcba küldte, aki Laidouni helyére érkezett.

A mérkőzés hajrájában mindent megtettünk az egyenlítésért, nagyot küzdöttünk, de nem sikerült másodszor is egyenlítenünk, ellenben a Betis a hosszabbítás utolsó másodpercében Tello révén harmadszor is betalált, így végül 3-1-re győzött.

A csoport másik találkozóján a német Leverkusen idegenben verte 4-0-ra a Celtic együttesét, így a vereség ellenére a Ferencváros a skótokat megelőzve - jobb gólkülönbségének köszönhetően - fellépett a négyes harmadik helyére. 

Férfi labdarúgás, UEFA Európa Liga, G-csoport, 2. mérkőzés
FTC – Real Betis 1-3 (1-1)
Budapest, Ferencváros Stadion

FTC: Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov, 81.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni  (Loncar, 89.), Zachariassen (Tokmac, 61.) – R. Mmaee, Uzuni
Vezetőedző: Peter Stöger

Real Betis: Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Akouokou (Rodríguez, 57.), Guardado – Rodri (Roberto González, 81.), Fekir, Joaquín (Tello, 57.) – Borja Iglesias (Willian José, 57.)
Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Sárga lapok: Laidouni (87.), illetve Akouokou (41.), Montoya (59.), Rodri (79.)

Gólok: Uzuni (44.), illetve Fekir (17.), Wingo (76. - öngól), Tello (95.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin