2022. augusztus 18.
Siker az írek ellen, karnyújtásnyira az UEL-csoportkör!
Traoré duplájával, valamint Auzqui és Civic góljával 4-0-s előnyből várjuk a dublini visszavágót.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk az UEFA Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén az ír Shamrock Roverst fogadta a Groupama Arénában. A csoportkörös szereplésről döntő párharc első felvonásán Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka – Laidouni, Besic – Auzqui, Tokmac, Traoré – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A mieink indították útjára a labdát, és azonnal kézbe vették az irányítást. Rögtön a második percben odakerültünk az írek kapuja elé, de Tokmac centerezési kísérletét blokkolta a védelem. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, rendre letámadtuk a Roverst, ezzel pedig sikerült többször is megzavarni őket. A nyolcadik percben a vendégek tizenhatosának előterében szereztünk labdát, Ryan Mmaee lövése azonban a kapufán csattant, míg az ismétlést védte Mannus.

Két perccel később Besic volt szabálytalan, ígéretes helyről jöhetett szabadrúgással az ír együttes. A pontrúgást végül Watts végezte el, de lövése nem okozott gondot Dibusznak. A vendég helyzet után a mieink ismét odaszorították kapujukhoz a vendégeket, aminek meg is lett az eredménye: a 13. percben Auzqui pofozta a kapuba a labdát (1-0).

Az előny tudatában sem csökkentettük az iramot, rendre nálunk volt a labda, mi kezdeményeztünk többet. A 23. percben Pászka egy szép csel után húzott befelé, de jobblábas lövése nem találta el a kaput. A korai ír szabadrúgás után a Rovers a 29. percben veszélyeztetett először, de a baloldalról érkező beadás nem talált társat.

Folyamatosan a mi akaratunk érvényesült, az írek csak elvétve tudtak felszabadítani, de szinte azonnal visszajuttattuk a labdát a kapujuk elé. A 33. percben Ryan Mmaee négy emberen verekedte át magát, lövése azonban ismét a kapufát találta el. Másodpercekkel később azonban már nem volt szerencséje a Roversnek, marokkói támadónk az alapvonalról centerezett, középen pedig érkezett Adama Traoré, aki meglőtte a második Fradi-gólt (2-0).

Négy perccel az első félidő vége előtt Laidouni lőtt a tizenhatoson kívülről, de Mannus védett. A hosszabbítás perceiben még egy szabadrúgás utáni fejessel próbálkozott a Rovers, de a kísérlet elkerülte a kapunkat. Az első félidőben újabb esemény már nem történt, így 2-0-s előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A fordulás után két percet kellett várni az első helyzetre: Ryan Mmaee átadása után Tokmac lövését még védte a kapus, de nem tudtak felszabadítani a védők, akik pont Traoré lábára passzolták a játékszert, mali válogatott támadónk pedig köszönte szépen, ajtó-ablak ziccerben begurította a harmadikat (3-0).

Az 57. percben ismét Ryan Mmaee került helyzetbe, de a marokkói támadó nem talált a kapuba. Három perccel később hármascserét hajtott végre a Rovers: Towell, Byrne és Farrugia érkezett Gaffney, Kavanagh és Gannon helyére.

Nem sokkal később mi is változtattunk: Ryan Mmaee és Auzqui hagyta el a pályát, helyüket Boli és Marquinhos vette át. A frissen beszálló brazil szélső került helyzetbe, de rosszul találta el a labdát, maradt a háromgólos különbség. A félidő felén túllépve veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az ír csapat, de Pászka fejjel blokkolta a lövést.

Húsz perccel a vége előtt mindkét fél változtatott: a mieink részéről Vécsei váltotta Besicet, míg a Roversnél Watts helyett Ferizaj érkezett. A cserék után gyorsan helyzetbe kerültünk, de előbb Mannus védett, majd az ismétlést már a védelem blokkolta. A 79. percben Tetteh váltotta Greene-t.

A hajrára fordulva Civic és Mercier is pályára lépett, előbbi Pászkát, utóbbi Traorét váltotta. Egy egyéni elfutás után kerültek helyzetbe az írek, de Knoester szorításában jócskán célt tévesztett a próbálkozás. A rendes játékidő utolsó percében Wingo lőtt ballal, de nem találta el a kaput. A hétperces hosszabbításban még Boli is célba vette a Shamrock Rovers kapuját, de Mannus hatalmas bravúrral fölétornázta, szöglet következett. A sarokrúgás a tizenhatoson kívül álló Civicet találta meg, aki kapásból zúdította a labdát a hálóba (4-0).

A Ferencváros nagyszerű játékkal, 4-0-ra győzött a Shamrock Rovers ellen a Groupama Arénában, így magabiztos előnyből várhatja az augusztus 25-i, dublini visszavágót.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, rájátszás, 1. mérkőzés

FTC – Shamrock Rovers 4-0 (2-0)
Budapest, Ferencváros Stadion, 15.239 néző

FTC: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka (Civic, 85.) – Laidouni, Besic (Vécsei, 70.) – Auzqui (Marquinhos, 63.), Tokmac, Traoré (Mercier, 85.) – R. Mmaee (Boli, 63.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Shamrock Rovers: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon (Farrugia, 61.), Watts, O’Neill, Kavanagh (Byrne, 61.), Lyons – Gaffney (Towell, 61.), Greene
Vezetőedző: Stephen Bradley

Sárga lapok: Auzqui (27.), Knoester (45+2.), ill. Hoare (13.), Grace (49.), Farrugia (72.)

Gólok: Auzqui (13.), Traoré (34., 48.), Civic (90+3.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin