2021. augusztus 4.
Legyőztük a Slaviát, kétgólos előnnyel utazunk Prágába
Férfi labdarúgócsapatunk egy öngóllal és Haratin büntetőjével 2-0-ra győzte le a Slavia Prahát.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első felvonásán hazai pályán fogadta a cseh bajnok Slavia Prahát. Peter Stöger vezetőedző a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni, Zachariassen – Uzuni, R. Mmaee, Tokmac kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

Mi indítottuk útjára a labdát, de az első védeni valója Dibusznak volt, aki egy rosszul sikerült cseh beadás után húzta le a játékszert. A Slavia magasra, egészen a felezővonalig tolta a védelmi falat, próbálta beszorítani a mieinket.

Az első bő tíz percben a vendégek folyamatosan nyomás alatt tartottak minket, de a 12. percben sikerült kiszabadulni, és rögtön próbálkoztunk is, de Haratin távoli lövését blokkolták a betömörülő védők. Három perccel később egy labdaszerzés után jutottunk el a Slavia kapujának előterébe, de Ryan Mmaee kísérletébe is beleálltak.

A 20. percben Haratin volt szabálytalan a tizenhatosunk előterében, így ígéretes helyről jöhetett a cseh együttes. Stanciu állt oda, de lövését Dibusz könnyedén fogta. Négy perccel később Zachariassen adta el a labdát, amire Kuchta indult el, de Laidouni hatalmas sprintet levágva mentett. A 26. percben sérülés miatt cseréltek a vendégek: Sevcik helyett Traoré érkezett.

Félóra játék után Stanciu két szép csel után éles szögből vette célba Dibusz kapuját, de magyar válogatott hálóőrünk egy remek mozdulattal védett. A 39. percben Zachariassen játszotta meg Ryan Mmaee-t, aki elindult az alapvonal felé, majd centerezett, az érkező Uzuni visszakészítette Tokmacnak, de a norvég támadó rosszul találta el a labdát, maradt a 0-0.

Két perccel az első játékrész vége előtt Zachariassen ugratta ki Ryan Mmaee-t, Kacharaba becsúszva ugyan elpiszkálta a labdát, de pont saját kapuja felé, Kolár kapus pedig hatalmasat hibázott, a labda a kapuba került miután elpattant a lábáról, így megszereztük az előnyt (1-0).

II. félidő

A szünetben cserélt a Slavia: Plavsic helyét Olayinka vette át.

Négy perc telt el a második félidőből, amikor Uzunit buktatták a büntetőterületen belül, tizenegyessel jöttünk. Haratin állt oda, aki magabiztosan gurított a kapuba (2-0). Pillanatokkal később jöhetett volna az újabb gól, de Tokmac a kapusba lőtte a labdát, ugyan Uzuni ismételt, de célt tévesztett.

A vendégek ismét változtattak, ezúttal kettőt: Masopust és Kucha helyét Schranz és Musa vette át. Az 59. percben Uzuni ívelte be a szabadrúgást a kapu előterébe, érkezett Samy Mmaee, de fejese nem találta el a kaput.

Tíz perccel később egy mélységi indítás után Schranz révén veszélyeztettek a vendégek, de Dibusz ismét védett. A 72. percben cserélt a Slavia: Holes helyett Lingr érkezett. 15 perccel a rendes játékidő vége előtt Peter Stöger is belenyúlt csapatába: Ryan Mmaee-t Stjepan Loncar váltotta. A 77. percben Bah lőtt kapásból, de sikerült blokkolnunk a tizenhatoson kívülről leadott löketet.

Öt perccel a vége előtt kettőt cseréltünk: Civic helyett Botka, míg Zachariassen helyett Zubkov érkezett. A ráadásban még Adnan Kovacevic is pályára lépett, aki Tokmac Nguent váltotta.

Újabb gól már nem született, így Peter Stöger együttese 2-0-ra győzte le a Slavia Prahát, ezzel pedig kétgólos előnyt harcolt ki a jövő keddi, prágai visszavágóra.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
FTC-Slavia Praha 2-0 (1-0)
2021. augusztus 4. szerda, 20.00
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Haratin, Laidouni, Zachariassen (Zubkov, 85.) – Uzuni, R. Mmaee (Loncar, 75.), Tokmac (Kovacevic, 92.)
Vezetőedző: Peter Stöger

Slavia Praha: Kolár – Masopust (Schranz, 53.),  Kacharaba, Zima, Dorley – Bah, Sevcik (Traoré, 26.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsic (Olayinka, a szünetben)- Kuchta (Musa, 53.)
Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky

Gólok: Kacharaba (44. – öngól), Haratin (50. – büntető)

Sárga lapok: Blazic (28.), illetve Plavsic (45.), Dorley (88.)

Cikkajánló

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin