2022. július 20.
Vezetés után fájó vereség
Bár Zachariassen góljával még mi vezettünk, végül fordított szlovák ellenfelünk.

A Tobol kiejtése után magyar bajnoki címvédő és MMK-győztes férfi labdarúgócsapatunk a Bajnokok Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén a szlovák Slovan Bratislava együttesét fogadta a Groupama Arénában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov nem változtatott egy héttel ezelőtti győztes csapatán, így a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen – Tokmac, Boli, Traoré kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

Az első helyzetre nem kellett sokat várni: a második percben Laidouni ívelte be a szabadrúgást a hosszú oldal felé, ahol ugyan érkezett Boli, de az elefántcsontparti támadó nem találta el a kaput. A 6. percben Dibusz védte Weiss szabadrúgását, míg a kipattanót mellé lőtte a Slovan támadója.

Négy perccel később Civic beadása után Zachariassen került helyzetbe, de fejese a felső lécen csattant, míg a kipattanót Tokmac lőtte a kapu irányába, de blokkolt a vendég-védelem, maradt a 0-0. A 21. percben ismét a norvég válogatott támadó veszélyeztetett, de ballábas lövését Chovan hatalmas bravúrral tolta fölé. A félidő felén túllépve ismét Civic baloldali beadása után kerültünk ígéretes helyzetbe, de a hosszú oldalon érkező Franck Boli fejese nem találta el a kaput.

Tíz perccel az első félidő vége előtt Traoré tört befelé, első kísérletét még sikerült blokkolni, de második lövését Chovannak kellett oldalra ütnie. A 38. percben egy szép összjáték után Zachariassen centerezett, de nem talált társat. Bár mi domináltunk az első félidőben, a helyzeteink is megvoltak, azokat azonban nem tudtuk értékesíteni, így gól nélküli döntetlennel mentünk a szünetre.

II. félidő

A fordulás után az első helyzet a vendégek előtt adódott, de védelmünk blokkolt. Az 56. percben Tokmac próbálkozott ballal, de nem találta el a kaput. Egy perccel később cseréltünk: Traoré helyett Loncar érkezett. A 62. percben Samy Mmaee vállalkozott messziről, de életerős lövése nem talált kaput.

A 68. percben cserélt a Slovan: Ramírez érkezett Saponjic helyére. Egy perccel később egy csodálatos Laidouni-passz után Tokmac lőtte középre a labdát, ahol érkezett Zachariassen, aki a kapuba lőtt (1-0). A gól után kettőt is cseréltünk: Boli és Laidouni hagyta el a pályát, Mercier és Bassey érkezett. Egy perccel később cserélt a Slovan is: Cavric és Chakvetadze érkezett Weiss és Pauschek helyére.

A hajrához érve ismét cseréltünk: Auzqui váltotta Tokmacot. Pillanatokkal később Kashia góljával egyenlített a Slovan (1-1). A 86. percben Barseghyan góljával fordított a vendég csapat (1-2). A hosszabbításban kettőt cserélt a Slovan: Kucka helyett Holman, Barseghyan helyett pedig Agbo érkezett.

Az utolós másodpercig küzdöttünk, mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem sikerült újabb gólt lőnünk, így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Folytatás egy hét múlva, július 27-én, szerdán, Pozsonyban.

Férfi labdarúgás,
Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

FTC – Slovan Bratislava 1-2 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna

 

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 71.), Esiti, Zachariassen – Tokmac (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 71.), Traoré (Loncar, 57.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Slovan Bratislava: Chovan – Medvegyev, Kashia, Abena, De Marco – Barseghyan (Agbo, 92.), Kucka (Holman, 92.), Kankava, Pauschek (Chakvetadze, 72.) – Weiss (Cavric, 72.) – Saponjic (Ramírez, 68.)
Vezetőedző: Vladimír Weiss

Sárga lapok: Tokmac (32.), illetve Saponjic (27.)

Gólok: Zachariassen (70.), illetve Kashia (81.), Barseghyan (86.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin