2023. január 28.
Küzdelmes meccsen gól nélküli döntetlen
Férfi labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Vasas ellen a bajnokság 17. fordulójában.

Magyar bajnoki címvédő, kupa- és UEL-csoportgyőztes férfi labdarúgócsapatunk a ZTE 2-1-es idegenbeli legyőzése után a Vasas együttesét fogadta 2023 első Groupama Arénában megrendezett bajnokiján. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti – Traoré, Mercier, Tokmac – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

A kezdősípszó előtt a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor Kristoffer Zachariassennek adta át az Év Sportpillanatáért járó díjat, melyet 29 éves norvég középpályásunk a Monaco ellen lőtt góljával érdemelt ki, ez a találata eredményezte azt, hogy a Ferencváros a H-csoport élén végzett, és egyenes ágon jutott az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata közé.

I. félidő

A kilencedik percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, Civic baloldali szabadrúgására Kovacevic érkezett a hosszú oldalon, de mentett a védelem. Egy perccel később Mercier csavarta középre a szögletet, ismét Kovacevic emelkedett, de Uram védett.

A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, a Vasas csak elvétve lépte át a felezővonalat. Fél órányi játék után érkezett meg a találkozó addigi legkomolyabb helyzete: egy sarokrúgásból vettük célba a kaput, a lövés megpattant egy angyalföldi védőn, és csak centikkel kerülte el Uram kapuját.

A 37. percben egy labdaszerzést követően vezettünk ellentámadást, Tokmac lövése azonban nem találta el a kaput. Az első félidő hajrájában veszélyeztetett először a Vasas, de nem sikerült áttörni Dibuszon.

45 percnyi játék után egyik fél sem tudott gólt szerezni, 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő

A fordulás rögtön támadásba lendültünk, és nem is kellet sokat várni az első lehetőségre, de maradt a 0-0. Pillanatokkal később a jobb oldalon próbálkoztunk, de a centerezést kivágták Ryan Mmaee elől. Az 52. percben Tokmac nagyszerűen tartotta meg a labdát az alapvonal közelében, a passz is jó volt, de Ryan Mmaee nem találta el a kaput. Három perccel később testvére is próbálkozott, de hiába a Mercier-től érkező sarkazás, a lövés a kapufán csattant.

Az 59. percben Besic egyedül indult meg, majd kissé kiszorított helyzetből lőtt, de csak az oldalhálót találta el. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, a 64. percben Wingo kapott remek mélységi labdát, de Uram védett. Sztanyiszlav Csercseszov cserélt először, rögtön kettőt: Marquinhos és Vécsei érkezett Mercier és Esiti helyére.

A 75. percben Marquinhos lövésébe sikerült belekapni, a megpattanó labda ugyan megtréfálta a vendégek kapusát, de mellé ment, így maradt a 0-0. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Kovacevic háttal a kapunak csúsztatott, pont Uram kezébe. Az utolsó percekre két helyen is változtattunk: Ryan Mmaee és Tokmac hagyta el a pályát, helyüket Boli és Auzqui vette át. Elefántcsontparti támadónknak ez volt az első mérkőzése agyrázkódása óta.

A hatperces hosszabbításban ugyan odaszegeztük ellenfelünket saját kapuja elé, de gólt nem tudtunk lőni, így 0-0-s döntetlent játszottunk.

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb február 1-jén, szerdán 18.30-tól a Paks vendégeként lép pályára a bajnokság negyedik fordulójából elhalasztott találkozón, majd február 5-én, vasárnap 17.30-tól az Újpestet fogadjuk az év, és a szezon első hazai derbijén.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 17. forduló

FTC – Vasas 0-0
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti (Vécsei, 65.) – Traoré, Mercier (Marquinhos, 65.), Tokmac (Auzqui, 87.) – R. Mmaee (Boli, 87.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Vasas: Uram – Szivacski, Ódor, Iyinbor, Baráth (Szilágyi, 75.) – Berecz, Otigba, Márkvárt (Hidi, 71.) – Radó, Novothny, Cipf (Holender, 65.)
Vezetőedző: Kondás Elemér

Sárga lapok: Márkvárt (67.), Holender (84.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin