2021. február 24.
Sergei Rebrov: „Gólok nélkül nem lehet nyerni”
Vezetőedzőnk értékelt a MOL Fehérvár elleni kupamérkőzés után.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a MOL Fehérvártól, így búcsúzott a MOL Magyar Kupa 2020/2021-es idényétől. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Sergei Rebrov értékelte a látottakat.

- Tudtuk, hogy mennyire fontos mérkőzés vár ránk, hiszen az előző két évben nem sikerült megnyernünk a magyar kupasorozatot. Ha nem lőjük be a helyzeteinket, nem nyerhetünk. Az első félidőben több helyzetet alakítottunk ki, de a két kapott gól nem tette könnyebbé a dolgunkat. A második félidőben az ellenfél sokkal kompaktabban védekezett az előny tudatában. Innentől kezdve a magyar bajnokságra koncentrálunk, és meg kell nyernünk azt – kezdte Sergei Rebrov. - Nem volt meglepetés a Fehérvár játéka, tudtuk, hogy kontrákra fog építeni és hogy a játékosai veszélyesek pontrúgásból. Szerintem az első félidőben jól játszottunk, kialakítottuk a helyzeteinket, ha értékesítjük őket, minden máshogy alakult volna. Figyeltünk a középpályára, Fiola területére is több hangsúlyt helyeztünk, ettől függetlenül tudtuk, hogy mennyire erős csapat a Fehérvár.

Újságírói részről felmerült a motiváció kérdése is, miután számunkra véget ért a kupaszereplés, az NB I-ben pedig 14 pont előnnyel vezetünk.

- Nem gondolom, hogy máris eldőlt volna a bajnokság, hiszen 11 meccs van hátra és csak 14 pont az előnyünk. Tudom, mennyire fontos a bajnoki cím megszerzése a csapatnak és a klubnak is, higgyék el, ez elegendő motivációt jelent mindannyiunk számára. Más kérdés, hogy nehéz egy kupamérkőzésen motiválni a játékosokat szurkolók nélkül. Ha megnézzük, a csapatok 90 százaléka a második sorával áll ki ezekre a meccsekre. Természetesen nem a mai mérkőzésről van szó, mert ezt mindkét csapat szerette volna megnyerni, én a többi mérkőzésre gondolok.

A Fehérvár motiváltabb volt? – szólt a következő kérdés.

- Igen, talán az ellenfél jobban akarta a győzelmet – ismerte el Sergei Rebrov. – Egyes játékosokban talán kevesebb volt a motiváció, főleg, miután nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket az első játékrészben. A második félidőben nagyon kompaktan védekezett az ellenfél. Minden párharcot meg akartak nyerni. A Fehérvárnak nagyon sokat jelentett a győzelem, ez az akarásbeli különbség is kijöhetett ma a pályán.

Cikkajánló

Harcos meccsen kiestünk a MOL Magyar Kupából

Egy furcsa 11-es és egy szöglet okozta a Fehérvár elleni vereségünket.

Rebrov: „El kell beszélgetni a játékosokkal”

Vezetőedzőnk szerint nem érdemeltünk győzelmet Kisvárdán.

A szezon első 0-0-ját játszottuk Kisvárdán

Nem sikerült feltörnünk a hazai védelmet, így egy pontot szereztünk idegenben.

„A szurkolóinkért is meg akarjuk nyerni a bajnokságot”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov küzdelmes meccsre számít a jól szervezett Kisvárda ellen.

Párharc: Stadionavató, 4/4 siker idegenben

A Kisvárda elleni múltidézés mellett azt is megnéztük, hogyan lehetünk bajnokok már most szombaton.

Kisvárdán bajnokok lehetünk - ÍME, a hétvégi program!

Az FTC-Telekom az MK-döntő előtt bajnokit is játszik az Astrával • Két Honvéd-elleni meccs jön.

Heti program

Számos mérkőzés vár a héten a Ferencváros sportolóira.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most