2022. október 30.
Győzelemmel készültünk a Trabzonsporra
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött a ZTE ellen, jó előjelekkel utazhat utolsó UEL-csoportmeccsére.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Monaco elleni 1-1-es döntetlen, valamint a csoportgyőzelem után a ZTE együttesét fogadta az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A hétközi UEL-csoportmeccshez képest vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, így a Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Besic, Esiti – Marquinhos, Mercier, Tokmac – Boli tizenegyet küldte a pályára.

A kezdés előtt a két csapat játékosai a „We are one”, azaz az „Egyek vagyunk” feliratot hirdető pólót viselték, kiállva ezzel a rasszizmus és a kirekesztés ellen.

I. félidő

A második percig kellett várni a mérkőzés első helyzetére, de a jobb oldali szögletünk után Demjén magabiztosan védte a középre érkező lassú labdát. A kilencedik percben egy ZTE-szögletet követően kontrázhattunk, Marquinhos-Tokmac-Mercier volt a labda útja, végül francia irányítónk lőtt, de Demjén résen volt.

Öt perccel később azonban megtört a jég: Tokmac lépett ki védője mellől, majd a tizenhatoson belülre érve ballal lőtt, egyenesen a hosszú alsóba (1-0). A norvég támadónak ez volt az első gólja a 2022/23-as bajnoki idényben. A 17. percben veszélyeztetett először a ZTE, Ikoba fejese kerülte el Dibusz kapuját.

A 23. percben ismét a vendégek támadtak, Ubochioma ballábas tekerése a kapufán csattant, a kipattanót Samy Mmaee vágta szögletre. Bő tíz perccel a vége előtt Mercier passzolt Marquinhosnak, a brazil szélső éles szögből lőtt, Demjén előbb védett, majd a kipattanót eltakarította a védelem.

Alig egy perccel később már a ZTE támadott, Ubochioma lövését Dibusz bravúrra védte. Az első félidő utolsó perceiben előbb Boli, majd Pászka került helyzetbe. Elefántcsontparti támadónkat szerelték még a lövés előtt, míg magyar balhátvédünk kísérlete elakadt a blokkban. Újabb helyzet már egyik fél előtt sem adódott, így 1-0-s előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A 49. percben Boli fejelt össze az egyik zalaegerszegi játékossal, elefántcsontparti támadónk a földre zuhant, azonnal érkezett az orvosi stáb, helyét Ryan Mmaee vette át, valamint Mercier helyett Zachariassen érkezett. Az 56. percben Marquinhos egy remek csel után passzolt, Ryan Mmaee érkezett, a marokkói válogatott támadó egy igazítás után lőtt, de Demjén könnyedén védett.

Egy perccel később Ryan Mmaee passza után Tokmac került helyzetbe, lövése túljutott a kapuson, de a becsúszó védő menteni tudott. Nem kellett sokat várni a következő helyzetre, Tokmac kiugratása után Marquinhos próbálkozott, de Demjén elképesztő bravúrral leért a lapos lövésre.

A 68. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Zachariassen vitte el a labdát a kapus mellett, majd lőtt a kapuba, de a Monaco-meccs hőse lesről indult, így érvénytelen volt a találat, maradt az 1-0. Futószalagon gyártottuk a helyzeteket, de Wingo megindulása és centerezése után Ryan Mmaee csak az oldalhálót találta el. Marokkói támadónk negyedórával a rendes játékidő vége előtt egy az egyben lépett ki, de Demjén ezúttal is bele tudott kapni a kísérletbe.

Tíz perccel a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt, Esiti közvetlen közelről pofozta a kapuba a labdát (2-0). A 84. percben egy távoli lövést még védett Dibusz, de a kipattanót Ikoba lőtte a kapuba (2-1). A ZTE szépítő gólja után egy percen belül kétszer is veszélyeztettünk, de előbb egy szöglet után nem sikerült eltalálni a kaput, majd Zachariassen centerezése volt pontatlan, Demjén szedte össze a labdát.

Az utolsó percekben is rohamoztuk a vendégek kapuját, de nem sikerült újabb gólt szerezni, így 2-1-es győzelemmel készültünk a Trabzonspor elleni utolsó UEL-csoportmeccsünkre.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 13. forduló

FTC – ZTE 2-1 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Wingo, 59.) – Besic, Esiti – Marquinhos (Auzqui, 64.), Mercier (Zachariassen, 52.), Tokmac (Laidouni, 64.) – Boli (R. Mmaee, 52.)

ZTE: Demjén – Huszti, Mocsi, Kálnokik-Kis – Németh (Szendrei, 57.), Tajti, Májer (Mim, 57.), Sankovic (Klausz, 94.), Gergényi – Ikoba, Meschack

Sárga lapok: Botka (76.), illetve Mim (89.), Tajti (93.)

Gólok: Tokmac (13.), Esiti (79.), illetve Ikoba (84.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin