2020. február 5.
Döntetlennel őrizzük tovább hazai veretlenségünk
Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Budapest Honvéd ellen a Groupama Arénában.

A hétközi bajnoki egy megemlékezéssel kezdődött: a Groupama Aréna közönsége a kedd este elhunyt egykori bajnok és saját nevelésű középpályás, a 38 évet élt Halgas Tibor emléke előtt adózott. Aztán megérkeztek a labdarúgók, a mieink Lovrencsics Gergő csapatkapitány felvezetésével, a szombaton, Kisvárdán 2-1-re nyerő együttes kezdőcsapatához képest csupán egyetlen változással: Eldar Civic helyett Marcel Heister kezdett.

I. félidő

Alig két perc telt el, amikor máris helyzetbe kerültünk: Isael indította Franck Bolit, aki lerázta védőjét, majd lőtt, a labda azonban a vendégek kapuját védő Tomás Tujvel közreműködésével és a kapufa segítségével pattant ki az alapvonalon túlra. Két perccel később szabadrúgáshoz jutottunk a Honvéd tizenhatosának előterében, Isael állt oda a labda mögé, ám a jó erővel ellőtt labda nem találta el a kaput.

A következő percekben inkább a mezőnyben zajlott a játék. A vendégcsapat első próbálkozására 15 percet kellett várni, akkor Batik Bence emelt Dibusz Dénes kapuja fölé. Részünkről válaszul a következő támadásnál Boli vette célba Tujvel kapuját, ám maradt a 0-0.

Menet közben befejeződtek a játéknap korábban kezdődő mérkőzései, például a Debrecen–MOL Fehérvár is, amely számunkra kedvező eredménnyel, 1-1-es döntetlennel zárult. Üldözőnk pontvesztését örömmel fogadta a lelátó népe. Mindeközben a pályán nem alakult ki komoly gólszerzési lehetőség. Bár Isael passzából Boli ígéretes helyzetben lépett ki a 37. percben, végül védője szerelni tudta. Gól nélküli állásnál vonultak szünetre a csapatok.

 

II. félidő

A térfélcserét követően átvettük az irányítást, először az 52. percben veszélyeztettünk. Akkor a labdával az ötös magasságában sprintelő Marcel Heister nem lőtt, beadása azonban nem talált csapattársat, tisztáztak a védők. Egy perc múlva már Boli lőtt közelről, éles szögből, ám célt tévesztett.

A folytatásban is mi domináltunk, Sergei Rebrov mégis frissített, Sigér Dávidot Gastón Lodico, Bolit pedig Varga Roland váltotta. A 69. percben utóbbi játékos beadását Zubkov fejelte vissza a labdát, Isael elől viszont mentettek a vendek. Ihor Haratin ismételt, kevéssel lőtt mellé. A 88. percben Varga lőhetett szabadrúgást ígéretes helyről, de fölé ment a labda.

Így végül bár megvoltak a helyzetek, 0-0-ra végeztünk a Honvéd ellen.

Labdarúgó NB I, 19. forduló

FTC–Budapest Honvéd 0-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Pintér Csaba

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister (Civic, 83.) - Sigér (Lodico, 64.), Haratin - Zubkov, Isael, Tokmac – Boli (Varga, 67.)
Vezetőedző: Sergei Rebrov

Budapest Honvéd: Tujvel - Niba (Lovric, 61.), Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Ikane King (Kukoc, 76.), Kesztyűs (Buna, 80.), Hidi, Banó-Szabó - Moutari, Lanzafame
Vezetőedző: Giuseppe Sannino

Sárga lap: Zubkov (48.), Haratin (74.), illetve Banó-Szabó (29.), Kálnoki-Kis (45.), Lanzafame (67.)

Cikkajánló

Marco Rossi: Haratin értékes lehetne a válogatottban

A magyar válogatott szövetségi kapitánya több érdekességről is beszélt a Fradi TV-nek.

Gyászolunk: elhunyt korábbi bajnokcsapatunk játékosa

Halgas Tibor tragikusan fiatalon, 38 évesen távozott az élők sorából.

Tóth Potya Istvánra emlékezünk

77 évvel ezelőtt hunyt el klubunk hőskorának meghatározó játékosa, első profi edzőnk, Tóth Potya István.

Gróf: „Az új tetkómnak a jelentése…”

Kapusunkat a BP INK Tetováló Stúdióba kísértük el – VIDEÓ!

Gastón Lodico: „Igyekszem meghálálni a bizalmat”

Télen igazolt argentin középpályásunk szurkolóinknak is üzent – interjú!

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin