2020. szeptember 29.
A Fradi 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligájába!
Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott, így idegenbeli gólokkal a Moldét is kiverte!

2020. szeptember 29-e az a dátum, ami egészen biztosan beírja magát a Ferencváros történelemkönyvébe, hiszen ezen a napon hivatalossá vált, hogy a 2019/20-as Európa Liga csoportkör-szereplés után labdarúgócsapatunk ismét európai kupasorozat főtáblájára jut. A Molde elleni visszavágó előtt csak az volt a kérdés, hogy a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga csoportjába jut be a Fradi a norvégiai 3-3-as döntetlen után.

I. félidő

A 4. percben lőttünk először, Heister szépen tartotta a labdát, majd Somáliának passzolt, aki Haratint hozta játékba 18 méterre a kaputól, de nem volt pontos a próbálkozás. Nyolc perccel később Lovrencsics labdaszerzése után Sigér adott be a jobboldalról, Zubkov távoli löketét fogta a vendégek kapusa. Ezután Zubkov is labdát szerzett, Sigér Uzunit indította, akinek a keresztbelőtt labdájáról nem sokkal maradt le Somália. Ezután többször is hosszú mélységi indításokkal kerestük támadóinkat, de a norvég védelem hárította a veszélyeket.

Félórányi játék után Heister adott be, Tokmac néhány centivel maradt le a fejesről. Majd Tokmac állt egy norvég passz útjába, Zubkov rávezethette a védelemre a labdát, a lövés lepattant a vendégekről. A 39. percben Heister beadása után Zubkov készítette volna elő a gólhelyzetet, de a kapus megszerezte a labdát.

Egy perccel később Eikrem lőtt jócskán fölé, a 43. percben pedig szabadrúgásból is pontatlan volt. A csapatok gólnélküli döntetlennel vonulhattak az öltözőbe, de ez az állás az idegenben szerzett több gól miatt a Fradinak volt kedvező.

II. félidő

A 49. percben Uzuni ívelt szabadrúgására Blazic mozdult, de a kapusé lett a labda. Öt perccel később Hussain került helyzetbe az ötösünk vonalán, de Blazic fel tudott szabadítani. Nem sokkal később Dibusz először kiütött egy szögletet, majd egy szélről érkező, lefelé csapódó labdát is nagy bravúrral hárított!

Az addigi legnagyobb helyzetünk a 60. percben érkezett, amikor egy előreívelést Uzuni parádés mozdulattal vett le, majd Zubkovnak készített le, ám játékosunk nem találta el jól a labdát.

A 71. percben Somália jó ütemű indítása után Lovrencsics adott középre, Uzuni érkezett középen, de tisztázott Linde. Nem sokkal később Hestad került nagy helyzetbe közel a kapunkhoz, de Dibusz lábbal hatalmasat védett! Először cseréltünk a 78. percben: Laidouni érkezett Sigér helyére, majd Isael Tokmacot váltotta.

A 87. percben Pedersen lőhetett 15 méterről, tisztán, de szerencsére kapásból mellé tekert.

Nem született gól, ez azt jelentette, hogy idegenben lőtt gólokkal a norvég bajnok Moldét is kivertük, és labdarúgócsapatunk 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligájába!

Bajnokok Ligája rájátszás, 2. mérkőzés
FTC-Molde 0-0 továbbjutott: A Ferencváros idegenben lőtt több góllal (3-3)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister – Somália (Frimpong, 87.), Sigér (Laidouni, 78.), Haratin – Zubkov, Uzuni, Tokmac (Isael, 79.)
Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain, Aursnes – Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen, 64.) – James
Sárga lap: Aursnes (26.), Botka (42.), James (49.), Hestad (55.)

Cikkajánló

Ekkor derülnek ki BL-csoportellenfeleink!

Csütörtökön sorsolják ki a Fradi BL-riválisait.

Így éltette Rebrovot a Fradi-tábor - videó!

Sergei Rebrov is kiment a szurkolók elé, hogy megköszönje a fantasztikus buzdítást.

A csapat rátört Rebrovra a sajtótájékoztatón - videó

Labdarúgócsapatunk játékosai alaposan meglepték Sergei Rebrovot.

„Büszke vagyok, hogy Magyarországot képviseljük"

Így értékelte Sergei Rebrov a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást.

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin