2022. május 7.
Tétnélküli vereség
Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-s vereséget szenvedett az MTK ellen.

A mérkőzés előtt

33-szoros magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a 2021/22-es szezonban utoljára lépett pályára hazai környezetben. A találkozó után sor került a bajnoki érmek és a trófea ünnepélyes átadására, az esemény alatt pedig szurkolóink is a pályán ünnepelhettek csapatunkkal!

Az MTK ellen Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Bogdán – Botka, Blazic, Civic – Besic, Vécsei, Esiti, Laidouni – Gavric, Bassey, Tokmac összeállítású kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, a kispadon pedig többek között helyet kapott korábbi kiváló labdarúgónk, Lisztes Krisztián fia, az U19-es és NB III-as labdarúgócsapatunkat erősítő támadó középpályás, Lisztes Krisztián, akiaz MTK elleni meccs előtt egy nappal ünnepelte 17. születésnapját.

A kezdősípszó előtt Orosz Pál Vécsei Bálintot köszöntötte emlékplakettel, aki a ZTE ellen játszotta 50. bajnoki mérkőzését a Ferencváros színeiben.

I. félidő

MTK-szöglettel kezdődött a mérkőzés, de nem alakult ki veszély a kapunk előtt, majd Civic beadása volt pontatlan. Rövid időn belül három szögletet is lőhettünk, helyzet nem alakult ki. Az első nagy esélyünk a 9. percben érkezett, de Laidouni éles szögből érkező lövését védte a kapus. Három perccel később Bogdán mozdult az MTK lövésére, de blokkolt a védelmünk. A 21. percben Vécsei hatalmas távoli ballábas löketet eresztett meg, nagyot kellett nyújtóznia Mijatovic kapusnak, hogy védeni tudjon. Egy perccel később Esiti remek indítása után Tokmac talált a kapuba, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot. Egy szöglet után Besic elé került a labda, játékosunk távolról fölé lőtt.

A 28. percben Laidouni beadása után Civic húzódott középre, majd fölé fejelt. Hat perccel később Tokmac tört be a tizenhatoson belülre, lövését Mijatovic lábbal hárította. Ezután a tizenhatos oldaláról jöhettünk szabadrúgással, a legurítás után Tokmac nem talált kaput. Nagyobb esemény már nem történt az első játékrészben, így gól nélküli állásnál mehettek a szünetre a csapatok.

II. félidő

Hárompercnyi játékot követően a második félidőben Futács indítása után Miknyóczki lőtt, de nem találta el a kapunkat. Nem sokkal később Botka beadása után Besic lőtt fölé. A 60. percben Futács révén megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). A gólt követően hármat is cserélt Sztanyiszlav Csercseszov: érkezett Zachariassen, Auzqui és Boli. Öt perccel később Besic lövését blokkolták, majd Boli lőtt fölé. Ezután újabb változtatások jöttek, Pászka és Marin is pályára lépett.

Boli lágy ívelése után Pászka kapásból próbálkozott, ezt védte Mijatovic, majd a kipattanóról Botka maradt le. A 76. percben Spirovski lőtt mellé. Tíz perccel a vége előtt Botka passzolt volna középre, de tisztáztak a védők. A 84. percben Milovski révén már kétgólos előnybe került az MTK (0-2). Közel voltunk a szépítéshez a 88. percben, Zachariassen majd Auzqui próbálkozott, de végül a kapusé lett a labda. A hosszabbítás utolsó percében Futács rövidre érkező lövése állította be a végeredményt (0-3).

Csapatunkat legközelebb május 11-én, szerdán 19.30-kor láthatjuk pályán a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőben, ezután május 14-én, szombaton a Gyirmót elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéssel zárul a bajnokság bajnokcsapatunk számára.




NB I, 32. forduló
FTC-MTK 0-3 (0-0)
FTC: Bogdán – Botka, Blazic, Civic (Pászka, 67.) – Besic (Marin, 67.), Vécsei, Esiti (Auzqui, 61.), Laidouni – Gavric (Zachariassen, 61.), Bassey (Boli, 61.), Tokmac
MTK: Mijatovic – Varju, Nagy, Rajkovic, Sluka (Herrera, 90.) – Ramadani, Kata (Horváth, 71.), Mezei (Spirovski, 71.) – Miknyóczki (Milovski, 56.) Futács, Kovács (Vancsa, 56.)
Sárga lap: Vécsei (83.)
Gól: Futács (60., 92.), Milovski (84.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin