2020. október 4.
Isael fordított, hazai győzelem a Puskás ellen
Labdarúgócsapatunk ugyan korán hátrányba került, de Isael duplájával így is győzni tudott.

Első bajnoki mérkőzésére készült 31-szeres bajnok labdarúgócsapatunk azóta, miután hét közben kiharcolta, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Az ellenfél hazai pályán a Puskás Akadémia volt.

Első félidő

A mérkőzés rosszul indult: a 4. percben egy szöglet után Nunes fejesével megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). A 10. percben Uzuni szabadrúgása után tartottuk a Puskás kapuja előtt a labdát, amely Laidouni passza után Dvalitól került vissza, Heister lövése viszont nem sikerült. A 22. percben Blazic mélységi passza után Zubkov ment kapura, az átadása után Uzuni is mozdult a labda felé, ám Zubkov lőtt a kapuba. A játékvezető a lesen álló Uzuni miatt mégsem adta meg a találatot. 

Tíz perccel az első félidő vége előtt Uzuni vállalkozott távoli lövésre 5 méterre a tizenhatos sarkától, a lefelé csapódó labda nem sokkal kerülte el a kaput! Blazic újabb indítása után Uzuni került helyzetbe, lőtt is, de zárta a szöget a kapus, majd Zubkov lövése sem volt veszélyes.

A 41. percben Zubkov tette ki a szélre a labdát Lovrencsicsnek, a lapos beadást azonban megszerezte Tóth Tokmac elől. Két perccel később Laidouni passza után Tokmac pörgetett tovább Isaelhez szemben a kapuval, brazil játékosunk pedig elpöckölt a kiérkező kapus fölött, ezzel egyenlítettünk (1-1)! A játékrész végén még egy szabadrúgás a kapunk fölé ment.

Második félidő

Kétpercnyi játékot követően a második játékrészben Kiss lövése ment a kapunk fölé.

Az 50. percben Uzuni kapott remek ütemben a labdát a szélen, a másik kapufánál érkező Isaelt kereste lapos passzával, Isael pedig közelről a kapuba lőtt, ezzel megszerezte második gólját (2-1)!

Öt perccel később Uzuni szabadrúgását kellett védenie a vendégek hálóőrének. Ezután Meissner próbálkozását fogta Dibusz.

A 63. percben Uzuni került közel a gólszerzéshez, szélről érkező lökete nem sokkal ment el keresztben! A 75. percben cseréltünk először: Tokmac és Uzuni helyett érkezett Tokmac, valamint a Fradiban tétmeccsen a Puskás Akadémia ellen debütáns Róbert Mak!

Nagy helyzet maradt ki a 77. percben: Dibusz kirúgása után Zubkov mehetett az ellenfél kapujára, majd Baturinának passzolt, akire becsúszott a vendégek védője, ezután Isael Zubkovot kereste, de beleértek a felcsútiak a labdába és szöglet jöhetett.

A 89. percben közel jártunk a harmadik találathoz: Zubkov képett ki egy remek indítással, de 15 méteres lövését védte a kapus, a kipattanót Baturina lőhette volna be, de "estében" mellé helyezett.

Baturina pár percre rá is gólt szerezhetett volna, amikor Zubkov szép labdájával ment el, de nagy helyzetben leadott lövésével a kijövő kapust találta telibe.

Az állás már nem változott. Ez azt jelentette, hogy labdarúgócsapatunk ugyan korán hátrányba került, de Isael duplájával így is győzni tudott.

NB I, 6. forduló
FTC-Puskás Akadémia 2-1 (1-1)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Laidouni – Zubkov, Isael (Sigér, 84.), Tokmac (Baturina, 75.) – Uzuni (Mak, 75.)
Puskás Akadémia: Tóth – Nagy, Nunes, Meissner, Deutsch – Hadzsiev – Komáromi (Vanacek, 71.), Knezevic, Baluta (Urblík, 71.), Kiss T. (Tamás, 82.) – Mance
Sárga lap: Komáromi (39.), Kiss T. (82.), Van Nieff (84.), Tóth (92.)
Gól: Isael (43., 50.), illetve Nunes (4.)

Cikkajánló

Rebrov: „Intenzíven tudtunk játszani”

Vezetőedzőnk értékelt a Puskás Akadémia elleni 2-1-es sikert követően.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin