2021. november 21.
Gálaelőadás a rangadón, újabb kapott gól nélküli diadal
Zubkov, Ryan Mmaee és Uzuni találatával címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-0-ra verte a vendég fehérváriakat.

Címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunknak kedvezett az NB I 13. fordulója, mivel a közvetlen riválisok közül a Puskás Akadémia és a Kisvárda sem tudott nyerni, így Peter Stöger együttese abban bízhatott, ha megveri a Groupama Arénában bajnokin eddig nyeretlen vendég Fehérvár csapatát, akkor három pontra megléphet a második felcsútiaktól, nyolcra pedig aktuális ellenfelétől. A találkozó előtt emlékplakettel köszöntötték klubunk bosnyák válogatott védőjét, Eldar Civicet, aki a Gyirmót ellen játszotta 50. mérkőzését a Ferencvárosban. Játékosaink fekete karszalaggal léptek pályára, Kökény Antal csapatmenedzser közelmúltban elhunyt édesapjának emléke előtt tisztelegve.

I. félidő

Hiába a válogatott szünet, a Fradiban mintha benne maradt volna az előző fordulós kisvárdai lendülete, amikor 4-0-s sikert ért el. Rögtön az első komolyabb helyzetet gólra váltottuk. A 10. percben Civic remek baloldali beadása után Oleksandr Zubkov vette át a labdát az ötös sarkán, majd egy higgadt cselt követően a léc alá bombázott (1-0). A vendégek a gól előtt nagyot hibázó Marcel Heister révén egy távoli lövéssel reagáltak, ám Dibusz Dénes magabiztosan hárított. A 19. percben szlovén védőnk, Miha Blazic szorult ápolásra, de folytatni tudta a játékot. A 24. percben Myrto Uzuni ajándék labdájával lépett volna meg Kodro, de Samy Mmaee parádés szereléssel állította meg a fehérváriak bosnyák csatárát. A 33. percben Uzuni, Laidouni és Marin volt a labda útja, a gyönyörű kontra végén német középpályásunk a kapu mellé lőtt kilenc méterről. A túloldalon Heister visszagurítása után Dárdai próbálkozott az ötös sarkáról, de jócskán fölé, majd Kodro tüzelt a bal kapufa mellé 22 méterről. Az első félidő hajrájában a Fehérvár kapott szabadrúgást veszélyes helyről, Dárdai tekerését Dibusz pompás vetődéssel hárította a bal alsó saroknál. A szünet előtt Ryan Mmaee növelte az előnyünket. A marokkói válogatottban legutóbbi két találkozóján négy gólt vágó csatár Laidounitól kapott indítást, majd a fehérvári térfélen végig robogva előbb becsapta Stopirát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot, a labda Ruson pattant meg, amely becsapta Kovács kapust (2-0). A nyáron igazolt Ryan Mmaee hetedik találatát szerezte az NB I-ben.

II. félidő

Az ifjabbik Mmaee a félidő lezárása után majdnem a második játékrészt is góllal kezdte, de az elé pattant labdát belevágta a védőkbe. Az 58. percben végleg eldőlt a találkozó, Zubkov szerzett labdát, pontosan ívelt a beinduló Ryan Mmaee elé, aki önzetlenül tálalt Myrto Uzuni elé, aki közelről nem hibázott (3-0). A folytatásban egyre többször került elő a sárga lap a vendégek szabálytalanságai miatt, Peter Stöger pedig már az UEFA Európa Liga-feladatokra gondolva - a csütörtöki Betis Sevilla elleni idegenbeli meccsre - pihentetni kezdett. A 79. percben tovább nőhetett volna a különbség, Zachariassen harcolt ki egy büntetőt, de Laidouni a jobb kapufa mellé gurított. A folytatásban a vendégek megfogyatkoztak Bamgboye piros lapja miatt, de az eredmény már nem változott, a Ferencváros magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a rangadót.

A bajnoki tabellán immáron három pontos előnnyel vezető labdarúgócsapatunk nem csak támadóira, hanem védelmére is büszke lehet, mivel az MTK (0-0), a Gyirmót (0-2) és a Kisvárda (0-4) után sorozatban negyedik bajnokiján sem kapott gólt.

Férfi labdarúgás, NB I, 13. forduló
FTC – Fehérvár 3-0 (2-0)

Groupama Aréna, 8719 néző, v.: Berke Balázs

FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee (Tokmac, 59.), Civic – Vécsei (Besic, 59.), Laidouni – Zubkov (Mak, 86.), Marin, Uzuni (Zachariassen, 59.) – R. Mmaee
Vezetőedző: Peter Stöger

Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.)– Nego, Dárdai (Bamgboye, 63.), Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Petrjak – Kodro (Nikolics, 86.)
Vezetőedző: Szabics Imre

 

Sárga lapok: Blazic (37.), Vécsei (48.), Besic (70.), Tokmac (94.), illetve Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (64.), Fiola (69.), Petrjak (72.)

Piros lap: Bamgboye (94.)

Gólok: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin