2023. február 11.
Gól nélküli döntetlen Kisvárdán
Nem született gól férfi labdarúgócsapatunk 19. fordulóbeli mérkőzésén.

Magyar bajnoki címvédő, kupa- és UEL-csoportgyőztes férfi labdarúgócsapatunk az Újpest elleni 3-1-es győzelem után a Kisvárda együtteséhez látogatott az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Esiti, Besic – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte a pályára.

I. félidő

A mieink előtt adódott a találkozó első helyzete, az ötödik percben egy bal oldali szöglet után Traoré csúsztatott, de csak az oldalhálót érte a labda. Pillanatokkal később ismét sarokrúgást végezhettünk el, de ezúttal tisztázni tudott a hazai védelem. A 13. percben Ryan Mmaee került helyzetbe, de Hindrich védett.

Egy kisvárdai becsúszás után Besic maradt a földön, jött az orvosi stáb, és bár a bosnyák középpályás még visszament a pályára, Sztanyiszlav Csercseszov lecserélte őt, Vécsei érkezett. A 27. percben Marquinhos lépett volna el védője mellett, de végül szabálytalanul állították meg a brazilt. A szabadrúgáshoz az Újpest ellen nagyszerű gólt szerző Ryan Mmaee állt oda, de lövése elakadt a sorfalban.

Tíz perccel az első félidő vége előtt egy szöglet után fejjel veszélyeztetett a Kisvárda, de a kísérlet elkerülte a kaput. A 42. percben Ryan Mmaee kapott egy remek indítást, aki egy testcsel és egy ritmusváltás után jobbal tüzelt, de pontatlan volt. Ezután Traoré is célba vette a kaput, de ballábas lövése Hindrichnél kötött ki.

II. félidő

A fordulás utáni első percekben többször is helyzetbe került a Kisvárda, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Az 50. percben Dibusz ütötte ki a labdát a kapu előteréből, pont Karabelyov elé, aki egy igazítás után a kapuba lőtt, de a videóbíró jelezte, hogy les előzte meg a gólt, így maradt a 0-0. Fél órával a vége előtt kettőt cseréltünk: Marquinhos és Esiti hagyta el a pályát, Auzqui és Sigér érkezett.

A 62. percben Ryan Mmaee ballábas lövése centikkel kerülte el a hazaiak kapuját, majd másodpercekkel később Camaj próbálkozott a túloldalon, de Dibusz védett. A 69. percben ismét magyar válogatott hálóőrünk védett nagyot. Az utolsó negyed órára Wingo váltotta Auzquit. A 82. percben Ryan Mmaee lőtt mellé egy szabadrúgást. Nem sokkal később Botka beadása után Traorénak nem sikerült jól eltalálnia a labdát. Traoré újra helyzetbe került Wingo mélységi indítása után, de játékosunk már lesen volt, újabb helyzet már nem volt.

Csapatunk legközelebb február 18-án, szombaton a Kecskemét együttesét fogadja a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 19. forduló

Kisvárda – FTC 0-0 (0-0)
Kisvárda, Kisvárdai Várkerti Stadion

Kisvárda: Hindrich – Hei, Kovacic, Jovicic, Leoni – Karabelyov, Makowski (Spasic, 83.) – Czérna (Ilievski, a szünetben), Ötvös, Camaj (Navratil, 75.) - Mesanovic
Vezetőedző: Török László

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Esiti (Sigér, 60.), Besic (Vécsei, 25.) – Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60. (Wingo, 75.)) – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Karabelyov (22.), Kovacic (27.), illetve Botka (36.), Traoré (84.), Ilievski (92.)

Cikkajánló

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin