2021. július 15.
Gólerős norvég válogatott középpályás érkezett
Kristoffer Zachariassen idén 12 bajnokin 8 gólnál jár, így pazar formában csatlakozhat a mieinkhez.

Labdarúgócsapatunk szerződtette a Rosenborg norvég válogatott középpályását, Kristoffer Zachariassent. A 27 éves középpályás pazar formában érkezik a mieinkhez, ugyanis az előző szezonban együttese házi gólkirálya volt, és így áll a helyzet a jelenlegi idényben is (Norvégiában tavaszi-őszi rendszerű a bajnokság), amelyben 12 bajnokin már nyolc találatnál jár, nemrég mesterhármast is szerzett. Remek teljesítményének köszönhetően Zachariassen júniusban bemutatkozhatott a norvég válogatottban is. 

Tokmac Nguen, Franck Boli és Henry Wingo után rövid időn belül Kristoffer Zachariassen a negyedik futballista, akit a norvég élvonalból szerződtettünk.

Bemutatás

Történelmi EL-szereplés és stabil teljesítmény

A 180 centiméter magas, a középpálya közepén és a szélein is bevethető, főként támadó játékstílusú Zachariassen 1994. január 27-én született Norvégia nyugati részén, a Vestland régióban fekvő Sotra városában. Innen indult el profi karrierje is még 2012-ben, 18 évesen az akkor harmadosztályú Nest-Sotra csapatában, ahol egészen 2016-ig játszott. 

Előbb a norvég harmad-, majd a másodosztályban is alapembere volt együttesének, és teljesítményével felkeltette a nagyobb norvég csapatok figyelmét. Így került Zachariassen az elsőosztályú Sarpsborg 08 FF-hez 2017 januárjában. 

Első idényében rögtön igazolta tehetségét, középpályásként 29 mérkőzésén nyolcszor is eredményes volt, és három gólpasszal is segítette együttesét. Megbízhatóságát jól mutatja, hogy 2.589 percet töltött a pályán, ezzel ő játszotta a hatodik legtöbbet az egész ligában. Egyértelműen csapata húzóembere volt a 2017-es évben, a Sarpsborg a bajnokság harmadik helyén zárt, ennek köszönhetően a csapat elindulhatott az Európa Liga 2018/2019-es selejtezőjében. 

Itt az első selejtezőkörből indulva nagy menetelésbe kezdett a csapat, és az izlandi ÍVB, a svájci St. Gallen, a horvát HJK Rijeka és az izraeli Maccabi Tel-Aviv legyőzésével bravúrt elérve bejutott az EL csoportkörébe, ezzel a klub 2008 óta tartó fennállásának legnagyobb sikerét aratta. 

Az Európa Liga csoportkörében a belga Genk, a svéd Malmö és a török Besiktas mögött öt pontot is szerzett csapata, de nem jutott tovább. Zachariassen oroszlánrészt vállalt a történelmi sikerben, ugyanis a selejtezőket és a csoportkörös meccseket is figyelembe véve 13 találkozón három gólt és két előkészítést jegyzett. Betalált a Besiktasnak idegenben, és góllal vette ki a részét a Genk 3-1-es legyőzéséből is. 

Ami a 2018-as bajnokságot illeti (Norvégiában tavaszi-őszi rendszerű az élvonal), norvég játékosunk ezúttal is 2000 perc felett játszott (2.162), 26 meccsen négy gólt lőtt és három gólpasszt osztott ki, csapatával pedig a nyolcadik helyen zárt. 

Zachariassen a 2019-es idényt is a Sarpsborgban töltötte. 29 találkozón hatszor volt eredményes és két asszisztot is felírhattak a neve mellé. Ismét kihagyhatatlan tagja volt a kezdőcsapatnak, amit jól mutat, hogy 2.610 percet töltött a pályán, az ötödik legtöbbet a mezőnyben. A Sarpsborgban összesen 107 alkalommal lépett pályára, 23 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott.

Teljesítményének köszönhetően lecsapott rá Norvégia 26-szoros rekordbajnoka, a Rosenborg, amely egymillió eurót fizetett érte. Ahogy mondani szokás, Zachariassen minden koronát megért, ugyanis új csapatában a 2020-as szezonban 29 meccsen 12-szer talált az ellenfelek kapujába, amivel a klub házi gólkirálya lett, emellett volt négy gólpassza is. A Rosenborg szurkolói a 2020-as idény után az Év játékosának választották.

Ezúttal is bőven 2000 perc felett volt a pályán (2.530), és csapatát a 2020-as idényben hozzásegítette a bajnoki 4. helyhez, amivel a Rosenborg az Európa Liga 2020/2021-es-selejtezőjében indulhatott. 

A selejtezők során az izlandi Breidablik, a lett Ventspils és a török Alanyaspor sem jelentett akadályt, ám a PSV Eindhoven már túl nagy falat volt, de Zachariassen így is szépen teljesített, négy selejtezőn egy gól és két assziszt volt a mérlege. Gólját a Ventspilsnek lőtte, amely ebben a videóban látható 04.45-től.

A 2021-es, jelenleg is futó norvég bajnokságban a 27 éves középpályás élete talán legjobb formájában játszik. Az eddig lejátszott 12 bajnokin nyolc gól és három gólpassz áll a neve mellett, amivel ismét a házi góllövőlista élén áll, és az egész ligát tekintve is a legjobb öt között van. 

Nem is olyan régen, 2021. május 20-án, a Brann elleni találkozón mesterhármast szerzett Zachariassen, a norvég játékos tehát kiváló formában érkezett hozzánk a Népligetbe. 

A Rosenborgnál eltöltött ideje alatt 45 meccsen 21-szer talált a kapuba és kilenc gólpasszt adott. Több alkalommal a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte. Emellett beszédes adat, hogy az idei szezon mind a 12 mérkőzését végigjátszotta. Kiváló tavaszi teljesítményének köszönhetően a norvég válogatottba is meghívást kapott, és július 6-án, a görögöktől 2-1-re elvesztett felkészülési meccsen kezdőként léphetett pályára. 

Itt olyan játékosokkal játszhatott együtt, mint a Borussia Dortmund sztárja, Erling Haaland, vagy a Real Madrid játékosa, Martin Odegaard.

Új játékosunk értékét a mértékadó Transfermarkt 1.1 millió euróra becsüli, amivel a Rosenborg második, míg a norvég liga ötödik legértékesebb labdarúgója volt. 

Tokmac, Boli és Wingo is jól ismerheti friss igazolásunkat

Az utóbbi években klubunk három játékost is szerződtetett a norvég bajnokságból. Sorrendben Tokmac Nguent, Franck Bolit és legutóbb, idén januárban Henry Wingót. Mind a hárman jól ismerhetik Zachariassent. 

Tokmac és Zachariassen például négy alkalommal is találkozott egymással a norvég élvonalban, de Henry Wingo ellen is pályára lépett friss igazolásunk. 

Franck Boli is több alkalommal nézhetett farkasszemet Zachariassennel. A 2017-es szezonban a 25. fordulóban elefántcsontparti támadónk és új norvég játékosunk is kezdett, előbbi a Stabaekben, utóbbi a Sarpsborgban. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, Zachariassen a 12. percben gólt szerzett, és mind a ketten végigjátszották a találkozót. Egy évvel később újra „egymásra találtak” labdarúgóink. Előbb 2018 májusában egy gólgazdag meccsen Zachariassen csapata 4-2-re nyert Boliék ellen. Ezen a mérkőzésen mindkét játékosunk betalált. 

Névjegy:

Név: Kristoffer Zachariassen

Nemzetiség: norvég

Poszt: középpályás

Születési idő: 1994.01.27., Sotra

Korábbi klubjai: Nest-Sotra (2012-2017), Sarpsborg 08 (2017-2020), Rosenborg (2020-2021)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin