2021. január 26.
Góllal hangolt ellenünk fiatal játékosunk - beharangozó
Nem sok tétmérkőzést játszottunk eddig szerdai ellenfelünk, a budafoki együttes ellen.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerdán 20.00-tól a Budafoki MTE vendége lesz. Ezt a mérkőzést eredetileg az OTP Bank Liga 2020/2021-es kiírásának 5. fordulóban játszották volna le, ám akkor a BL-szereplésünk miatt elhalasztották az összecsapást. Lássuk, mi történt eddig a párharc történetében!

 

Gólzáporos sikerek a világháború után

A Budafok tavaly 74 év elteltével szerzett újra jogot az élvonalbeli indulásra, így alaposan vissza kellett lapozni a történelemkönyvekben, hogy egymás elleni mérkőzésekre bukkanjunk. Egészen a második világháború utáni időszakig: 1945. november 1-jén az FTC Sárosi György és Mike István duplájával, valamint Rudas Ferenc büntetőjével 5-2-re verte a BMTE-t az Üllői úton. Néhány hónappal később, 1946. március 24-én vendégként is meggyőző, 6-2-es sikert arattunk. Akkor Hernádi Pál és Sipos Vilmos duplázott, de betalált Mike István és a Fradi-játékosként idegenben utoljára eredményes Kubala László is. E szezon végén a Budafok búcsúzott az első osztálytól, ahova 2020 nyaráig nem is tért vissza.

 

Keserű emlék az NB II-ből; Hajnal Tamás is betalált a kupaelődöntőben

A következő tétmérkőzésre csapatunk élvonalbeli kizárását követően az NB II-ben került sor 2006 novemberében, az akkor Budafoki Lombard LC-ként működő riválist Laczkó Zsolt és Fitos László góljával 2-0-ra vertük meg a régi Üllői úti stadionban.

A következő találkozásra nem kellett újabb évtizedeket várni, 2007. június 9-én délután, rekkenő hőségben, Tatabányán rendeztek Budafok-Fradit. Az FTC két pont hátránnyal követte a Keleti csoport egyetlen feljutó helyén álló, 17 órától pályára lépő Nyíregyházát. Bár több tucatnyi helyzetünk volt és kétszer is vezettünk, végül csak 2-2-es döntetlent játszottunk az idény végén csoportutolsóként kieső Budafoki Lombard ideiglenes otthonában.

A tatabányai találkozó után 10 évvel, 2017 tavaszán már teljesen más helyzetben mérkőztek meg egymással a csapatok. A BMTE a harmadosztályban szerepelt (a 2016/2017-es idény végén csoportgyőztesként fel is jutott az NB II-be), a Fradi pedig az NB I és a Magyar Kupa címvédőjeként játszott.

A két csapat az MK elődöntőjében csapott össze egymással. Rögtön a párharc első, Üllői úti mérkőzésén kijött a kétosztálynyi különbség, a szimpatikus együttes benyomását keltő, közel 1000 vendégdrukker által biztatott Budafok nyolc gólt kapott a Groupama Arénában. A 8-0-s győzelemből Bognár István, Böde Dániel és Marco Djuricin két-két, Varga Roland és Amadou Moutari pedig egy-egy góllal vette ki a részét.

Ilyen előzmények után a visszavágó csupán formalitás volt, igaz, a Promontor utcában így is futballünnepet jelentett, a szerda délutáni kezdés ellenére majd háromezren látták a helyszínen a mérkőzést. Vendégségben 4-2-re nyertünk, betalált például az akkor még aktív futballista, mai sportmenedzserünk, Hajnal Tamás is.

 

Góllal hangolt ellenünk Csonka András

A Budafok és az FTC egymás elleni mérkőzéseinek története a mieink 2-1-es győzelmével végződő, 2020. december 19-én lejátszott bajnokival folytatódott. A győzelmet csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő és Ihor Haratin góljának köszönhettük.

A szerdai összecsapás előtt az eddig 16 mérkőzést játszó Budafok 16 ponttal az utolsó előtti, 11. helyen áll a tizenkét csapatos ligában, hátránya két pont a 17 alkalommal pályára lépő, már éppen nem kieső Budapest Honvéd mögött. A korábbi játékosunk, Csizmadia Csaba által felkészített együttest erősíti 2021 januárjától kölcsönben húszéves utánpótlás-válogatott futballistánk, Csonka András is, aki a szombati, MTK Budapest elleni mérkőzésen góllal mutatkozott be a Budafok színeiben.

A mérkőzést 2020. január 27-én, szerdán 20 órától, zárt kapuk mögött rendezik.

Férfi labdarúgás, NB I, 5. forduló (elhalasztott mérkőzés)

Budafoki MTE–FTC

2021. január 27., szerda 20.00

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

Zárt kapus mérkőzés!

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin