2019. december 28.
Gyászol a Fradi-család! Elhunyt dr. Springer Miklós
Életének 92. évében elhunyt dr. Springer Miklós, az FTC alapító elnökének unokája, a klub elnökségi tagja.

Gyászol a Fradi-család. Életének 92. évében elhunyt dr. Springer Miklós, a Ferencvárosi Torna Club alapító elnökének, dr. Springer Ferencnek az unokája, a klub elnökségi tagja, az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke.

Dr. Springer Miklós 1928. január 31-én született Budapesten, a Ferencváros labdarúgócsapatának környékén nőtt fel, hiszen édesapja, ifj. dr. Springer Ferenc a profi labdarúgócsapat elnöke volt 1938-as haláláig. Így az ifjú Springer Miklósnak is maradtak emlékei az 1937-es Közép-európai Kupa-menetelésről.

Springer Miklós a családi hagyományokat követve a jogi pályát választotta, de a sport sem állt messze tőle. Jégkorongozott, kézilabdázott, a magyar másodosztályban futballozott is.

Egész életében elszánt szurkolója volt a Ferencvárosnak, az 50-es években, a Kinizsi-korszakban kis híján lecsukták azért, mert „Hajrá, Fradi!”-t kiáltott. Természetesen jelen volt 1956-ban akkor is, amikor kimondták a Ferencvárosi Torna Club újjáalakulását. Ekkor kapta vissza az egyesület nevét és színeit is.

Dr. Springer Miklós a Ferencvárosi Torna Club elnökségének is tagja volt, valamint alapító tagja volt az FTC Baráti Körnek, amelynek Rudas Ferenc 2016-os halála után elnöke, majd tiszteletbeli elnöke lett.

Dr. Springer Miklós az elmúlt években is rendre véleményt formált a Ferencvárost érintő fontos kérdésekben. Sosem félt megosztani karakán, egyenes gondolatait. Arra, hogy hogyan is gondolt szeretett klubjára, elég felidézni 2014-es felszólalását, amelyet így kezdett. 

- Mint az elnökség legidősebb, legrégebbi tagja mindig nagy hangsúlyt helyeztem arra, hogy az egyesület család jellegét kidomborítsam – mondta akkor.

A Fradi-család kifejezés neki nem is lehetett közhely, édesapja és nagypapája révén beléivódott a fradizmus, de ebbe a családi körbe örömmel engedte be a Ferencváros sikereiért hétről hétre szorító százezreket is.

- Beteg lennék, ha nem tudnék kimenni a Fradi-meccsre. Illetve csak akkor nem tudok kimenni, ha beteg vagyok. Nekem ez a legnagyobb életem - mesélt fradizmusáról.

Dr. Springer Miklós fordulatos, filmbe illő életútját, karakteres jellemét, fradizmusát, magyarságát lehetetlen összefoglalni. A FradiMédia 2015-ben készített vele másfél órás mélyinterjút, életéről itt mesélt rendkívüli őszinteséggel.

Miki bácsi a Ferencváros történetének szinte összes nagy sikerét megünnepelhette. A labdarúgók 30 bajnoki címéből 20-at, 23 Magyar Kupa-sikeréből szintén 20-at megélt, de örülhetett Albert Flórián Aranylabdájának, a futballisták VVK-sikerének, női kézilabdázóink összes (!) bajnoki és Magyar Kupa-címének, de megélte az összes ferencvárosi olimpiai aranyat is. Kocsis Antal éppen születésének évében, 1928-ban nyerte meg az FTC első olimpiai bajnoki címét.

Springer Miklósnak az FTC volt az élete, a mindene. Az FTC dr. Springer Miklóst saját halottjának tekinti.

Nyugodjék békében, Miki bácsi! Sosem feledjük!

Cikkajánló

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin