2019. december 15.
Gyönyörű Zubkov-gól és győzelem az évbúcsúztatón
Bajnoki címvédő futballcsapatunk idei utolsó mérkőzésén 1-0-ra nyert a DVTK vendégeként.

Magyar bajnok labdarúgócsapatunk a 32., egyben utolsó őszi tétmérkőzésére készült a 2019/2020-as idényben vasárnap Miskolcon, a DVTK vendégeként. A Ferencváros 15 bajnoki és három hazai kupamérkőzés mellett a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében, majd az EL csoportkörében 14 alkalommal lépett pályára 2019 őszén.

Első félidő

Együttesünk összeállítása több ponton változott a korábbiakhoz képest: a Razgradban kimaradó Lovrencsics Gergő visszatért védelmünkbe, valamint újra kezdett Michal Skvarka és Mikalai Sihnevich is. Miénk volt a párharc első lehetősége: előbb balról, majd jobbról is elvégezhettünk egy-egy szögletet, utóbbinál Sihnevich elől még éppen tisztáztak a hazai védők.

A következő percekben jellemzően a mieink támadtak, ám inkább a mezőnyjáték volt jellemző. A 15. percben aztán a kaputól nagyjából 30 méterre szabadrúgást kaptunk Sigér Dávid visszarántásáért. A labda mögé ketten is odaálltak, végül Oleksandr Zubkov lőtt nagy gólt: az egy hete, a Puskás Akadémia ellen duplázó játékos remekül eltalált labdája beakadt a jobb felsőbe (0-1)!

A gól után hamarosan tovább növelhettük volna az előnyünket. A 24. percben Ihor Haratin lőtte telibe a bal felső kapufát, a hazai kapus, Branislav Danilovic már verve volt – végül kirúgás következett. A kontratámadásból Mirko Ivanovski lódult meg, lövésig viszont nem jutott el, Eldar Civic még időben szerelte.

A játék képe az első félidő hajrájában sem változott, a történések a hazai térfélen zajlottak. A 33. percben például Isael célozta meg a kaput, életerős lövése azonban centikkel elkerülte azt. Erre már a házigazdának is volt válasza, Florent Hasani tette próbára Dibusz Dénest, aki bravúrral védte a lövést. A végén is veszélyesebben játszottunk, de az állás már nem módosult, félidőre 1-0-s vezetésünk birtokában vonulhattunk.

Második félidő

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a szünetben nem cserélt, változatlan összeállításban folytattuk. A térfélcserét követő első komoly lehetőség a DVTK előtt adódott: Isael szabálytalansága után a házigazda részéről Florent Hasani állt oda egy szabadrúgáshoz, melyet Dibusz Dénes az előzőnél is nagyobb bravúrral hárított. Elképesztő védés volt! Kisvártatva Blazic és Sihnevich előkészítése után Zubkov lőtt laposan mellé.

Kilenccel a lefújás előtt a csereként Isaelt váltó Tokmac révén lezárhattuk volna a meccset, ám a hazai kapus, Danilovic védte légiósunk lövését. Az utolsó percekben Dibusz Dénesért aggódhattunk, kapusunk egy szöglet utáni szituációban fejelt össze Rui Pedróval, ám néhány percnyi ápolás után folyatni tudta a játékot.

Mivel a végén az állás már nem módosult, Zubkov mutatós gólja győzelmet ért, sikerrel zártuk a 30. bajnoki címünk és Európa Liga-szereplésünk miatt emlékezetes esztendőt. Miskolci győzelmünkkel négy pontra növeltük előnyünket a tabella élén a MOL Fehérvár előtt, amely egy meccsel többet játszott a Fradinál.

Labdarúgó NB I., 16. forduló

DVTK–FTC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion. Játékvezető: Farkas Ádám

FTC: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 64.), Blazic, Frimpong, Civic - Sigér, Haratin - Isael (Tokmac, 64.), Skvarka (Ihnatenko, 77.), Zubkov - Sihnevich. Vezetőedző: Sergei Rebrov

DVTK: Danilovic - Shestakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. - Vági, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 61.) – Ivanovski (Prosser, 77.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Zubkov (15.)

Sárga lap: Iszlai (76.), illetve Isael (22.), Sigér (45.), Sihnevich (82.), Civic (94.)

Cikkajánló

Csonka első felnőtt gólja is kellett a Vasas-veréshez

A Soroksár gólzárporos mérkőzésen győzte le a Vasast az NB II idei utolsó játéknapján.

Idegenbeli veretlenség: először történt ilyen!

Nemzetközi szinten zsinórban hét idegenbeli mérkőzésen maradt veretlen a Fradi!

Magyar rekordot döntöttünk az UEFA-pontok terén

Labdarúgócsapatunk jövőre jó eséllyel kiemelt lehet a BL-selejtezők első fordulójában.

Balhátvédünk lepte meg az 5000. bérletes szurkolót!

Új, háromcsillagos mez és szezonbérlet volt győztes szurkolónk nyereménye!

Találd meg magad egy 120-as képen és nyerj!

Menj ki a fotófesztivál helyszíneire, és küldd el a képet nekünk, amelyen megtaláltad magad.

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin