2023. február 1.
Győzelem Pakson, Owusu góllal debütált
Férfi labdarúgócsapatunk 3-1-re nyert Pakson, az OTP Bank Liga 4. fordulójának bepótolt meccsén.

Eredetileg 2022. augusztus végén, napsütésben rendezték volna a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk Paks elleni, idegenbeli bajnokiját, ám elhalasztották azt. A pótlásra így 2023. február 1-jén, 3 Celsius fokban került sor, egy heves esőzés után. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző csapata ennek ellenére bízott benne, nem élnek meg fagyos pillanatokat Pakson. Mesterünk a február 5-ei, Újpest elleni hazai derbi előtt az alább kezdőcsapattal futott neki a mérkőzésnek: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Besic, Vécsei – Auzqui, Tokmac, Traoré – R. Mmaee. A találkozón a tabellán hetedik hazaiak nem számíthattak elsőszámú csatárukra, a 11 találattal az NB I góllövőlistáját vezető Varga Barnabásra, míg nálunk a cserepadon ott volt két téli igazolás, a suriname-i Myenty Abena, valamint a ghánai Owusu Kwabena is. Csapatkapitányunknak, Dibusz Dénesnek ez volt minden találkozót figyelembe véve a 400. meccse Fradi-mezben.

I. félidő

Az aranymezben játszó mieink kezdték a találkozót. A 3. percben a paksi tizenhatos jobb sarkánál jutottunk szabadrúgáshoz, Tokmacot rúgták fel. A pontrúgásnál eladtuk a labdát gyorsan, de ugyanolyan gyorsan vissza is szereztük, majd a támadás végén 17 méterről Ryan Mmaee csavart a jobb kapufa mellé. A 8. percben remek beívelés után Auzqui fejelhetett az ötösről, de ahelyett, hogy kapura tette volna a labdát középre bólintotta, ahol nem volt társ. A 10. percben Ryan Mmaee került ziccerbe, alábökött a labdának 4 méterről, de a kimozduló Simon kapusban elakadt a labda. A félidő derekán hosszasan szőtt akció végén Vécsei dobta ki a labdát a felfutó Pászka elé, aki egyből középre adott, ám kivágták a védők a labdát, az ismétlést Besic küldte be, de Traoré 13 méterről leadott lövését blokkolták.

A 27. percben 20 méterről lőhetett szabadrúgást Vécsei, ám a sorfalba bombázott. Szöglet következett, amelynél a kimozduló Simon kapus kiejtette a labdát, de próbálkozásainkat blokkolták a védők. A 39. percben láthattuk villanni a meccs első büntetőlapját, a sárgát a paksi Szabó Bálint kapta, miután hátulról megrúgta Ryan Mmaee-t. A 41. percben Pászka szabadrúgása után Knoester fejelhetett, de Simon könnyedén védett. Az első félidőben már más nem történt, 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A szünetben a hazaiak változtattak csak, Waltner Róbert Windecker József helyére Papp Kristófot küldte be. A második félidő kezdőrúgását elvégző ünnepelt azt kérte Böde Dániellel közösen rúghasson a labdába, utóbbit a Fradi-szurkolók is hangosan köszöntötték. A Paks óriási helyzettel nyitott, egy jobb oldali beadás után Samy Mmaee ellenfél elé fejelte a labdát, az érkező Osváth kapásból lőtt 15 méterről, de a léc fölé. A 49. percben megszerezte a vezetést a Paks, egy beívelés után középre fejelt labdát Kinyik közelről a léc alá bombázott (1-0) 4 méterről, senkitől sem zavartatva. A bekapott gól után Sztanyiszlav Csercseszov is változtatott: Auzqui helyére Marquinhos, Vécsei helyett Zachariassen érkezett. Az 58. percben Tokmac is sárgát kapott. A 61. percben nagy lehetőséget akadályozott meg becsúszva szögletre mentve Samy Mmaee, a sarokrúgás után Kinyiket találta üresen a labda, s a védő kis híján duplázott, ám lövése elsuhant a bal kapufa mellett. Samy Mmaee-t szerelése után le kellett cserélni, akárcsak Harasztit, akit megállított. Védőnk helyére Kovacevic jött be, s debütált a Fradiban a télen az azeri Qarabagtól szerződtetett Owusu Kwabena is, aki Pászka Lórándot váltotta.

A 67. percben Besic sokadik védelem mögé betett labdájába Marquinhos csúsztatott bele, de védett a kapus. A 70. percben Knoester is besárgult. A 72. percben egyenlítettünk, Marquinhos adott be a jobb oldalról, s a hosszún felugró új igazolásunk, Owusu bólintott a kapuba (1-1). Kiváló debütálás! A 77. percben szöglet után Sajbán csúsztatott veszélyesen, de Dibusz nagy bravúrral védett. A 83. percben másik cserénk, Zachariassen is betalált, a brazil Marquinhos centerezése után norvég játékosunk belsőzött a kapuba 6 méterről (1-2). A két csapat legutóbbi két bajnokiján egyaránt a hajrában szerzett találattal nyert a Fradi, most is az utolsó percek döntöttek. Itt azonban még nem volt vége a meccsnek, hiszen Kádár a tizenhatoson belül felrúgta Ryan Mmaee-t, a jogos büntetőt pedig a sértett bevágta (1-3).

Bajnoki címvédő és UEL-nyolcaddöntős férfi labdarúgócsapatunk tehát győzelemmel hangolt a vasárnapi derbire, amely 17.30-kor kezdődik a Groupama Arénában! Jegyek ITT!

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga 4. forduló (pótlás)

Paksi FC – Ferencvárosi TC 1-3 (0-0)
Paksi stadion, v.: Csonka B.

Paks: Simon B. – Vas, Kinyik, Kádár, Osváth – Windecker (Papp, 46.), Balogh B. – Sajbán, Haraszti (Gyurkits, 64.), Szabó B. (Kovács N., 70.) – Hahn (Horváth K., 90+2). Vezetőedző: Waltner Róbert

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Kovacevic, 65.), Knoester, Pászka (Owusu, 65.) – Besic, Vécsei (Zachariassen, 55.) – Auzqui (Marquinhos, 55.), Tokmac (Esiti, 85.), Traoré – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólok: Kinyik (49.), ill. Owusu (72.), Zachariassen (83.), R. Mmaee (90.)

Sárga lapok: Szabó B. (39.), ill. Tokmac (58.), Knoester (70.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin