2024. február 3.
Győzelemmel kezdtük a tavaszt
Loncar góllal tért vissza, mellette Abu Fani és Pesics volt eredményes a 3-1-re megnyert kisvárdai bajnokin.

A téli felkészülést követően Kisvárdán kezdte meg az OTP Bank Liga tavaszi idényét 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk. Dejan Sztankovics vezetőedző a Dibusz - Makreckis, Wingo, Aaneba, Ramírez - Maiga, Loncar - Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos - Pesics kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

A kezdőrúgást csapatunk végezhette el, az első percekben a felek felváltva birtokolták a labdát. Együttesünk ezt követően többször is eljutott a hazai kapu előterébe, a nyolcadik percben Marquinhos kapott remek indítást, de végül nem tudott lőni. Három perccel később brazil légiósunk szabadrúgást harcolt ki. A labda mögé Abu Fani állt oda, az ő kísérletét blokkolták, a kipattanót Ramírez zúdította kapura, és csak centikkel tévesztette el a célt. A 17. percben a bal szélről Loncar kapott labdát, az ötös környékéről azonban a jobb kapufa mellé lőtt. Röviddel ezután Marquinhos cselezett befelé, majd a bal felsőt vette célba, tekerése veszélyesen kanyardott, de nem találta el a kaput. A 27. percben megint Marquinhos lódult meg a szélen, Pesicshez továbbított, csatárunk a tizenhatosról lőtt, de kapu fölé. Kilenc perccel az első félidő végén ismét ígéretes támadást vezettek a mieink, Marquinhos előbb Pesicshez továbbított, majd tőle Zachariassenhez került a labda, de lövését az ellenfél védői blokkolták. A 40. percben a hazaiak kerültek helyzetbe, Camaj vette célba a kapunkat, de Dibusz Dénes magabiztosan hárított. Két perccel később megszereztük a vezetést: Abu Fani szerzett labdát a középpályán, egészen az ellenfél tizenhatosáig jutott, majd hatalmas gólt ragasztott a Kisvárda kapujába (0-1). A 44. percben majdnem megdupláztuk előnyünket, egy szöglet után Ramírez lőtt, de bombája elkerülte a kaput. A játékrész utolsó percében a hazaiak két ziccert is kialakítottak, de egyikből sem sikerült betalálniuk. A hosszabbításban Pesics vezethette kapura a labdát de ziccerét Petkovic bravúrral védte, így 1-0-s előnnyel fordultunk.

II. félidő

A szünet után az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, de előbb Dibusz Dénes védett, majd Abu Fani fejelte ki a gólvonalról a labdát. Az első percekben inkább a hazaiak irányították a játékot, és rövid időre beszorították csapatunkat a kapunk elé, de hamar reagálni tudtunk, egy támadás végén Loncar előbb kapufát lőtt, de a kipattanót már a hálóba juttatta (0-2). Hat perccel később azonban szépítettek a hazaiak, egy szögletre Mesanovic érkezett, és a kapunkba fejelt (1-2). A következő találatra sem kellett sokáig várni, a 69. percben Alekszandar Pesics is gólt szerzett, így ismét kétgólosra nőtt az előnyünk (1-3). A 72. percben lejött Loncar, helyére a debütáló Kodro érkezett.  A 78. percben megint cserélt Dejan Sztankovics, Pesicset Varga Barnabás, Abu Fanit Katona váltotta. A ráadás perceiben a fiatal Tóth Alex és az újonc Edgar Szevikjan is szerepet kapott. A folytatásban tovább gyűrték egymást a felek, de további gól nem esett, így győzelemmel kezdtük a tavaszt a bajnokságban, és a Paks meccséig biztosan vezetjük az NB I-es tabellát. 

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 18. forduló

Kisvárda Master Good-FTC 1-3 (0-1)
Kisvárda, v.: Farkas

Kisvárda: Petkovic - Cipetic (Balogh, 73.) , Matic, Körmendi, Széles - Nikolov, Lucas (Ilievski, 67.)- Makowski (Filipovics, 67.), Ötvös, Camaj -Mesanovic (Melnyk, 67.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Aaneba, Ramírez - Maiga, Loncar (Kodro, 72.), Abu Fani (Katona, 78.) - Marquinhos (Tóth A., 92.), Pesics (Varga B., 78.), Zachariassen (Szevikjan, 92.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Matic (11.), ill. Abu Fani (31.)

Gólok: Mesanovic (65.), ill. Abu Fani (42.), Loncar (61.), Pesics (70.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin