2023. szeptember 30.
Győztes örökrangadóval hangoltunk a Fiorentinára
34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk 6-1-re nyerte az MTK elleni örökrangadót idegenben.

Címvédő férfi labdarúgócsapatunk a bajnokság nyolcadik fordulójában örökrangadót vívott az MTK ellen, idegenben, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Dejan Sztankovics a Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Ben Romdhane, Sigér – Abu Fani,  Zachariassen, Marquinhos – Varga B. kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

A harmadik percben Varga beadása után nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, ám előbb Zachariassen, majd később Abu Fani sem tudott kapura fordulni. Nem sokkal később Varga előbb lefülelt egy labdát, szép csellel faképnél hagyta őrzőjét, majd Abu Faninak továbbított, aki ballal küldte kapura a labdát, de Demjén védeni tudott. A 11. percben ismét Varga volt a főszereplő, akit Marquinhos ugratott ki, magyar válogatott támadónk pedig átemelte a kapust, azonban a labda kipattant a kapufáról, gyönyörű gól lett volna. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, ugyanis egy labdavesztés után Bognár előnyhöz juttatta az MTK-t (1-0). Öt perccel később ugyan bekerült a labda a hazaiak kapujába, ám les miatt a gól érvénytelen lett. A 23. percben viszont már semmi nem mentette meg az MTK-t, Abu Fani kiváló beadása után Varga Barnabás remek csukafejessel egyenlített (1-1). A 40. percben pedig már a mieink vezettek, miután egy elveszni látszó labdára rárobbant Ben Romdhane, beadására Marquinhos érkezett a legjobban és betalált (1-2).

II. félidő

Ramírez-szabadrúgással indult a második játékrész, ám Demjénnek sikerült védeni. Majd Makreckis és Marquinhos remek összjátéka után Abu Fani lőhetett, ám sikerült blokkolnia a védelemnek. Az 55. percben Marquinhos csapott le a labdára egy MTK-hiba után, majd a kifutó Demjén mellett elpörgette a labdát, amely a kapuban kötött ki (1-3). A másik oldalon Bognár lövése kerülte el a kapunkat, a szünetben csereként beállt Stieber kísérleténél viszont már Dibusznak is védenie kellett. Marquinhos közel járt a mesterhármashoz, de ezúttal az MTK kapusa hárított. A 63. percben aztán Henry Wingo indult meg saját térfeléről, majd nagyjából 20 méterről óriási gólt zúdított a hazai kapuba, megszerezve ezzel első bajnoki találatát csapatunkban (1-4). Nem sokkal később Muhamed Besic és Eldar Civic állt be Ben Romhdane és Ramírez helyett. Nem vártunk sokat a további frissítésekkel sem. Érkezett Alekszandar Pesics, Baráth Péter és Pászka Lóránd, Varga, Makreckis és Sigér pedig elhagyta a pályát. A 84. percben Bognár járt közel a gólhoz, de Dibusz óriásit védett. Két perccel később Besic kapufáról kipattanó labdáját Abu Fani tűzte rá. Ugyan elsőre Demjén védeni tudott, ám az ismét izraeli válogatottunkhoz pattanó labda a második lövés után már a kapuban kötött ki (1-5). A másik oldalon Bognár lövését kellett Dibusznak védenie. A kegyelemdöfést Alekszandar Pesics vitte be (1-6). A végén még Dibusznak kellett résen lennie.

Több gól nem esett, a mieink hátrányból felállva 6-1-re győztek az MTK elleni örökrangadón, így kellő önbizalommal várhatjuk a jövő csütörtöki UEKL-találkozónkat az olasz Fiorentina ellen.

 

OTP Bank Liga, 8. forduló
MTK–FTC 1-6 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Játékvezető: Berke Balázs

MTK:  Demjén – Gey, Kádár, Bobál – Kovács M., Kata (Zuigéber, 88.), Thiam (Kocsis, 56.), Kosznovszky, Antonov (Kovács P., a szünetben) – Bognár, Németh K. (Stieber, a szünetben) Vezetőedző: Horváth Dávid

FTC: Dibusz – Makreckis (Pászka, 78.), Wingo, Abena, Ramírez (Civic, 70.) – Ben Romdhane (Besic, 69.), Sigér (Baráth, 78.) – Abu Fani,  Zachariassen, Marquinhos – Varga B. (Pesics, 78.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lap: Kata (46.), illetve Makreckis (58.)

Gólok: Bognár (13.), illetve Varga (23.), Marquinhos (41., 54.), Wingo (63.), Abu Fani (86.), Pesics (90+1)

Cikkajánló

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin