2021. március 3.
Ha az élen álltunk 24 kör után, 3-szor bajnokok lettünk
Megvizsgáltuk, hogy az utóbbi években hogyan állt csapatunk 24 fordulót követően.

Férfi labdarúgócsapatunk az NB I  24. fordulójában Franck Boli góljával 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt és ennek köszönhetően Sergei Rebrov csapata 57 ponttal áll a tabella élén,  15 egységgel megelőzve a legközelebbi üldözőjét, a Puskás Akadémiát. Megnéztük, hogy állt a Fradi az elmúlt szezonok során a 24. forduló után. Fontos megemlítenünk, hogy csak azokat az évadokat vizsgáltuk, amiben már a 12 csapatos lebonyolítást alkalmazták az NB I-ben.

2015-2016

Ez volt az első év, amikor a magyar első osztályban 12 csapat vehetett részt. 24 forduló után, az ekkor még Thomas Doll által vezetett csapat 19 győzelmet, két döntetlent illetve három vereséget számlált és 59 pontjával vezette a bajnokságot, méghozzá 19 pont előnnyel az MTK előtt. Az imponáló magabiztosság egészen a szezon végéig megmaradt és csapatunk 76 ponttal megszerezte 29. bajnoki címét 21 pontot verve a második helyezett Videoton FC-re (mai nevén MOL Fehérvár). Az ekkora előnnyel nyert bajnoki cím azóta is klubrekord az FTC történetében!

2016-2017

Ennek a szezonnak címvédőként vághattunk neki. 24 kör után a mieink 10 győzelemmel, nyolc döntetlennel és hat vereséggel, 38 ponttal a tabella 4. helyén álltak, igaz, az előttünk álló Vasas csak jobb gólarányának köszönhetően előzött meg minket. Ugyanez volt a helyzet az év végén is, hiszen az angyalföldiek és mi is 52 pontot szereztünk, azonban a Vasas eggyel több győzelmet ért el az év során, így az övék lett a bronzérem.

2017-2018

Ebben a szezonban végig kiélezett párharcot vívtunk a Videoton FC-vel. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy 24 forduló után is fej-fej mellett álltunk riválisunkkal. Lovrencsics Gergőék ekkor 51 ponttal, 15 győzelemmel, hat döntetlennel és három vereséggel vezették a tabellát a szintén 51 pontos fehérváriak előtt annak köszönhetően, hogy az FTC-nek  jobb volt a gólkülönbsége. A szezon további része, ha kicsivel is, de a Videoton FC-nek sikerült jobban, amely 68 ponttal bajnok lett, míg mi két ponttal kevesebbet szerezve, ezüstérmesként zártuk az évet.

2018-2019

Ez volt az első szezon, amikor Sergei Rebrov vezette csapatunkat. Az ukrán szakemberrel pedig remek évet teljesített a Fradi, amely 24 kör után 52 ponttal állt a tabella élén, nyolc egységgel többet szerezve, mint a címvédő fehérváriak. Csapatunk 16 győzelem mellett négy-négy döntetlent és vereséget számlált. Az év hátralévő részében is remekül játszott a Rebrov-csapat, amely végül 74 pontot gyűjtve megszerezte az FTC történetének 30. bajnoki címét.

2019-2020

Végezetül vizsgáljuk meg, hogy álltunk tavaly ilyenkor 24 kört követően. Csapatunk 2019 őszén hosszú idő után ismét Európa egyik kupasorozatában, az Európa Ligában vitézkedett, ahol méltó ellenfelei voltunk a spanyol Espanyolnak, az orosz CSZKA Moszkvának és a bolgár Ludogorecnek. Ki ne emlékezne rá, hogy az oroszokat Moszkvában megvertük Varga Roland góljával, míg az Espanyollal mind a két mérkőzésen döntetlent játszottunk. A sikeres nemzetközi szereplés azonban nem ment a hazai bajnokság kárára, ugyanis Dibusz Dénesék 24 forduló után 56 ponttal, 17 győzelemmel, öt döntetlennel és két vereséggel vezették a bajnokságot hét ponttal a MOL Fehérvár előtt. A szezon végén a mieink 76 pontot szerezve, 13 pontos előnnyel megvédték bajnoki címüket.

Az aktuális évadban csapatunk jó úton halad az újabb címvédés felé. Az ősz folyamán, felülmúlva az egy évvel korábbi EL-szereplést, ezúttal Európa legrangosabb kupasorozatába jutott be az FTC. 25 év után a mieink ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhettek olyan nagy klubok között, mint az olasz Juventus, a spanyol Barcelona és az ukrán Dinamo Kijev. Sergei Rebrov csapata nem vallott szégyent a csoportkörben, többek között pontot szerzett hazai pályán az ukránok ellen, gólt lőtt a Barcelonának a Camp Nouban és másodpercek választották el a mieinket, hogy döntetlent játszanak Torinóban, a Juventus otthonában. A kettős terhelést ezúttal is jól kezelte Sergei Rebrov és a szakmai stáb, hiszen 24 forduló után csapatunk az élen áll 57 ponttal, 17 győzelemmel, hat döntetlennel és egy vereséggel. 

A következő lépést a 32. bajnoki elsőség felé március 7-én, a Zalaegerszeg otthonában teheti meg csapatunk este 18.00 órától.

2015-2016-os szezon

Bajnoki helyezés 24 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 59

Elért eredmények: 19 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76

2016-2017-es szezon

Bajnoki helyezés 24 forduló után: 4.

Szerzett pontok száma: 38

Elért eredmények: 10 győzelem, 8 döntetlen, 6 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 4.

Szerzett pontok száma: 52

2017-2018-as szezon

Bajnoki helyezés 24 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 51

Elért eredmények: 15 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 2.

Szerzett pontok száma: 66

2018-2019-es szezon

Bajnoki helyezés 24 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 52

Elért eredmények: 16 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 74

2019-2020-as szezon

Bajnoki helyezés 24 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 56

Elért eredmények: 17 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76
 

 

Cikkajánló

Rebrov: „El kell beszélgetni a játékosokkal”

Vezetőedzőnk szerint nem érdemeltünk győzelmet Kisvárdán.

A szezon első 0-0-ját játszottuk Kisvárdán

Nem sikerült feltörnünk a hazai védelmet, így egy pontot szereztünk idegenben.

„A szurkolóinkért is meg akarjuk nyerni a bajnokságot”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov küzdelmes meccsre számít a jól szervezett Kisvárda ellen.

Párharc: Stadionavató, 4/4 siker idegenben

A Kisvárda elleni múltidézés mellett azt is megnéztük, hogyan lehetünk bajnokok már most szombaton.

Kisvárdán bajnokok lehetünk - ÍME, a hétvégi program!

Az FTC-Telekom az MK-döntő előtt bajnokit is játszik az Astrával • Két Honvéd-elleni meccs jön.

Heti program

Számos mérkőzés vár a héten a Ferencváros sportolóira.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

„Fontos, hogy már jövő héten meglegyen a bajnokság”

A Puskás Akadémia elleni egyenlítő-találat szerzője, Aissa Laidouni értékelt - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most