2022. április 16.
Hajrágól döntött, győztünk a Bozsikban!
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Honvéd vendégeként, így nagy lépést tett a címvédés felé.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Esiti, Vécsei – Zachariassen, Tokmac, Marquinhos – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte pályára a Bozsik Arénában megrendezett találkozón.

I. félidő

Az ötödik percig kellet várni a mérkőzés első helyzetére, a szélről beívelt labdát Nagy Dominik lőtte el kapásból, de nem találta el a kaput. Két perccel később Botka villámgyors bedobását Zachariassen készítette vissza, így Ryan Mmaee került helyzetbe, a marokkói válogatott támadó pedig tűpontosan lőtte ki a jobb alsót (0-1).

A 13. percben kétszer is helyzetbe került a Honvéd, de előbb Dibusz tenyerelte tovább a jobbról beadott szögletet, majd Kovacevic vágta ki a tizenhatoson belülre lőtt labdát. A 20. percben is egy szélről érkező beadással próbálkoztak a hazaiak, de Blazic volt jó helyen, és megálljt parancsolt a támadásnak.

Két perccel később Botka maradt a földön, a játékvezető azonban nem jelzett, de a kispestiek nem tudták befejezni a támadást, ugyanis Kovacevic ragyogó ütemben lépett oda Lukic elé. Pillanatokkal később Zsótér lőtt a tizenhatoson kívülről, de nem találta el a kaput. A 29. percben ismét a hazaiak 11-es számú játékosa vette célba a kaput, de jócskán célt tévesztett.

Félórányi játék után Kadiri is lőtt, de Dibusz védett, szöglet következett. A sarokrúgás után Marquinhos volt szabálytalan a tizenhatos előterében, veszélyes helyről következett szabadrúgás. Közben cserélt a Honvéd: a sérült Nagy Dominiket Bőle váltotta. Zsótér állt oda a megítélt pontrúgáshoz, a bal felsőbe csavart (1-1).

Nagyon gyorsan jöhetett volna a csattanós válasz, de Marquinhos passza után Tokmac lövése a kapufát találta el, maradt az 1-1. Öt perccel az első félidő vége előtt a vendégek előtt adódott a lehetőség, de Dibusz hatalmas bravúrral leért a jobb alsóba tartó kísérletre. A hosszabbítás első percében közelről érkezett a hazaiak fejese, de magyar válogatott hálóőrünk ezúttal is védett.

Az első félidőben újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Szűk másfél percet kellett várni a második félidő első komolyabb lehetőségére, Civic éles beadásáról centikkel maradt le a középen érkező Zachariassen, végül Szappanos gyűjtötte be a labdát. Három perccel később Ryan Mmaee Tamás lábai között indította Botkát, aki Zachariassent kereste, de Batik jó ütemben lépett közbe.

Az 52. percben Zsótér ívelte középre a labdát, Lukic lemaradt róla, de Bőle nem, azonban Dibusz szenzációs mozdulattal védett. Egy perccel később Tokmac átadása után Zachariassan lőtt, de Szappanosnak nem okozott gondot a középre érkező próbálkozás. Az 54. percben kettőt cseréltünk: Esiti és Marquinhos helyett Loncar és Laidouni érkezett.

Tunéziai válogatott középpályásunk első labdaérintéséből nagyszerűen ugratta ki Tokmacot, aki a balszélről tört befelé, de lövését Szappanos könnyedén védte. Egy perccel később Vécsei zseniális meglátása után Civic került a kapu elé, de a hazaiak kapusa szögletre mentett. A 63. percben Tokmac szabálytalansága után ígéretes helyzetből jöhetett szabadrúgással a Honvéd. Zsótér lövése elakadt a falban, Tamás ismétlését Dibusz ütötte ki.

A 65. percben cserélt a Budapest Honvéd is, Bőle helyett Hidi érkezett. A 68. percben Civic maradt a földön. A bosnyák bekk nem tudta folytatni, helyére Pászka érkezett, akinek ez volt az első mérkőzése az NB I-ben – korábban csak a Szeged elleni felkészülési mérkőzésen és az NB III-ban jutott szóhoz.

A 74. percben Ryan Mmaee próbálkozott a tizenhatos vonaláról, Szappanos védett. Negyed órával a vége előtt kettőt cseréltünk: Botka helyett Samy Mmaee érkezett, míg Ryan Mmaee-t Bassey váltotta. A 82. percben Tokmac és Loncar állt oda a megítélt szabadrúgáshoz, utóbbi lőtt, de csak a sorfalat találta el, majd az ismétlést a lesen álló Blazicba lőtte.

Amikor már úgy tűnt, hogy az 1-1-es állás marad a végeredmény, a hosszabbítás első percében szöglethez jutottunk. A beívelést követően Miha Blazic és Kristoffer Zachariassen is felugrott fejelni, végül utóbbiról pattant be a kapuba közelről a labda, így újra vezettünk (1-2)!

A hajrában megszerzett előnyt végül sikerült megtartani, ennek köszönhetően 12 pontra növeltük pontelőnyünket a Puskás Akadémia előtt - üldözőnk vasárnap lép pályára.

Együttesünk legközelebb április 20-án, szerdán lép pályára, akkor a MOL Magyar Kupa elődöntőjében az ETO FC vendégei leszünk.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 28. forduló

Budapest Honvéd – FTC 1-2 (1-1)
Budapest, Bozsik Aréna

Budapest Honvéd: Szappanos – Doka, Batik, Lovric, Tamás – Kadiri, Pantelic – Nagy D. (Bőle, 34., (Hidi, 65.)), Zsótér, Machach - Lukic
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

FTC: Dibusz – Botka (S. Mmaee, 76.), Blazic, Kovacevic, Civic (Pászka, 70.) – Esiti (Laidouni, 54.), Vécsei – Zachariassen, Tokmac, Marquinhos (Loncar, 54.) – R. Mmaee (Bassey, 76.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Machach (27.), illetve Zachariassen (16.), R. Mmaee (36.), Vécsei (51.),  Botka (71.), Kovacevic (86.), Blazic (95.)

Gólok: Zsótér (35.), illetve R. Mmaee (8.), Zachariassen (90+1)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin