2020. június 16.
CÍMVÉDÉS! HARMINCEGYSZERES BAJNOK A FERENCVÁROS!
Labdarúgócsapatunk a Honvédot is legyőzte, így behozhatatlan az előnye a tabella élén!

Egyszerű volt a képlet 30. fordulóbeli Honvéd elleni mérkőzésünk előtt: ha a Ferencváros nyer, akkor 31-szeres bajnoknak mondhatja magát három találkozóval a pontvadászat vége előtt.

I. félidő

A 7. percben a csapatkapitányi karszalagot viselő Blazic ívelése után Skvarka tudta egy mozdulattal levenni a labdát, majd kapura fordult, de Batik idejében visszazárt. A 17. percben egy szabadrúgás után Zubkov távoli lövése volt pontatlan. Négy perccel később Ugrai is tett egy próbát, de a lövés elkerülte a kapunkat. Ezt követően Skvarka szögletét Otigba fejelte kapura, de megakadt a védőkben a labda.

A 32. percben Skvarka szabadrúgását ütötte ki Tujvel, a kipattanót Civic küldte kapura jó 35 méterről, a ballábas löket épphogy elment a kapufa mellett, szép lövés volt! Három percre rá Civic a védekezésből is kivette a részét, és tisztázta Uzoma beadását. A félidő végéhez közeledve Csonka adott mélységi indítást Bolinak, aki ugyan egy kicsit kisodródott, de középre verekedte magát, végül megfosztották a labdától. Ezután Blazic tüzelt távolról, nem sikerült jól. Zubkovnak volt még egy lehetősége, nem sokkal talált mellé.

II. félidő

Rögtön a második félidő kezdőrúgását követően Zubkov került helyzetbe a tizenhatoson belül, éles szögből nem sokon múlt a gól! Nagy lendületben játszottunk, ennek eredményeképp a 48. percben Skvarka szöglete után Boli csúsztatása Blazicot találta meg a hosszún, aki hajszálpontosan a kapuba fejelt, ezzel előnyt szerezve a Fradinak!




Nem kellett sokat várni, az 53. percben egy Zubkov készített le Skvarkának, aki laposan a kapuba gurított, így már kettővel vezettünk! Három perccel később ismét Zubkov kereste Skvarkát, ezúttal kicsit rövid lett az átadás. A 61. perc elején Ugrai tette próbára Grófot, kapusunk vetődve hárított. A 78. percben Skvarka szabadrúgása ment fölé. Hét perccel a vége előtt Boli is helyzetbe került, estében próbált lőni, nem sokon múlt az újabb gól! A hosszabbítás perceiben Boli szemtől szemben mehetett a kapussal, de a pöccintés nem sikerült, majd Lovrencsics is mellé lőtt.

Csapatunk ezzel a győzelemmel három fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén, így garantált lett 31. bajnoki elsőségünk! Az NB I-ben 10 év, a Fradi történetében 24 év után történik újra címvédés!

NB I, 30. forduló
Budapest Honvéd-FTC 0-2 (0-0)
Budapest Honvéd: Tujvel – Lovric, Batik, Kamber (Cipf, 65.) – Kesztyűs (Nagy, 46.) – Mezghrani, Hidi, Szendrei (Irimiás, 79.), Uzoma – Gazdag (Amadou, 46.), Ugrai (László, 79.)
FTC: Gróf – Botka, Blazic (Frimpong, 69.), Otigba, Civic (Lovrencsics, 77.) – Csonka (Sigér, 69.), Vécsei (Haratin, 78.)– Zubkov (Isael, 69.), Skvarka, Heister – Boli
Sárga lap: Csonka (14.), Vécsei (22.), Mezghrani (29.), Blazic (68.), Irimiás (82.)
Gól: Blazic (48.), Skvarka (53.)

Cikkajánló

Rebrov: „Címet védeni nehezebb, örülök, hogy sikerült”

Vezetőedzőnk szerint a fejlődés a kulcsa annak, hogy ismét bajnoki címet tudtunk szerezni.

Videó a csapatbuszról: együtt tomboltunk a Népligetben

Így ünnepelte a csapat és a szurkolótábor a Népligetben a 31. bajnoki címet.

Örökre szóló pillanatok: a 31. bajnoki cím megszerzése

A győztes meccs, értékelések, ünneplés, népligeti parádé – videón a 31. bajnoki cím estéje.

10 éve nem látott bravúr - érdekességek a 31. kapcsán

A Ferencváros férfi futballcsapata története során 11. alkalommal védte meg bajnoki címét.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin