2021. február 3.
Kiütés! 4 gólt és 3 pontot szereztünk a derbin
Isael, Uzuni és Vécsei Bálint talált az Újpest kapujába, emellett egy öngólt is vétett a házigazda.

Az Újpest elleni, szerdai kezdőnkben több változás is történt a Kisvárda ellen 1-1-re végzett csapathoz képest: Lovrencsics helyett új igazolásunk, Wingo kezdett (először az FTC-ben), Sigér helyett Somália, Zubkov helyett Isael, Boli helyett pedig Baturina volt ott az első perctől a pályán. 

 

I. félidő

Az első tíz perc eseménytelenül telt. Tokmacnak volt a 16-os közelében egy megindulása, de szerelték. Emellett Koutroumpis reklamálás miatti sárga lapját kellett csak feljegyeznünk. 

A 16. percben Simon Krisztián kapott labdát a 16-oson belül, kiszorított szögből centerezett volna, de Dibusz résen volt. Egy percre rá Tokmac szerzett labdát az ellenfél 16-osán belül, ott több jó cselt is csinált, de végül nem tudott lőni. 

A 24. percben Uzuni baloldali szögletét Blazic csúsztatta meg nagyon veszélyesen, Banai azonban védett. 

Egy perccel később megszereztük a vezetést! Isael 13 méteres lövését védte Banai, de a labda felperdült, azt Uzuni bólintotta közelről kapura, a visszaérő újpesti kapus ezt is hárította, a kipattanót azonban Isael már kíméletlenül belőtte (1-0 ide). 

A játékrész második felében Tallo folytatta a színészkedést, emellett több újpesti szabálytalanság is történt, de komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. 

 

II. félidő

Ez a félidő remekül kezdődött. Wingo beadását szögletre blokkolták, a sarokrúgást Isael csavarta a rövidre, ahonnan Tallo védhetetlenül csúsztatott a hosszú sarokba - öngól (2-0 ide). 

Az 59. percben az újpestieknek is volt egy kósza lövésük, Csongvai 18 méteres kísérlete mellé szállt. Két percre rá már Dibusznak is védenie kellett, Stieber 13 méteres lövését ütötte oldalra kapusunk. 

Bő egy óra után hármat is cserélt az Újpest: Mitrovic, Stieber és Simon K. jött le, őket Beridze, Szakály és Mucsányi váltotta. Erre edzőnk egy Baturina-Sigér cserével reagált. 

A 70. percben Tokmac emelt kiválóan Isaelhez, aki azonban a kapu felé fordulva, kapásból nem tudta kapura lőni a labdát.

Néhány perccel később Lovrencsics és Boli érkezett Wingo, valamint Isael helyére. 

A 77. percben háromra növeltük előnyünket! Gyönyörű támadás indult: Isael, Tokmac és Lovrencsics volt a labda útja, utóbbi remekül ugratta ki a védők mögé kilépő Bolit, csatárunk kiszorított szögből lőtt, Banai ugyan ezt kiütötte, de a kipattanót összeszedte Uzuni, és a rövid sarokba emelt (3-0 ide). 

Ezt követően Sergei Rebrov pályára küldte még Eldar Civicet és Vécsei Bálintot is, utóbbi alakította ki a végeredményt: Uzuni jobbról érkező beadása után rosszul szabadított fel az Újpest, így az üresen álló Vécsei Bálint tisztán lőhetett 18 méterről - a ballábas lövés bár irányt változtatott egy védőn, utat talált a kapuba! Kiütés, 4-0!

A győzelemmel csapatunk 13 pontosra növelte előnyét a tabella élén, az Újpest pedig a 11., kiesőhelyre esett vissza.

Férfi labdarúgás, NB I, 19. forduló

Újpest-FTC 0-4 (0-1)

Újpest: Banai - Pauljevic (Kastrati, 71.), Koutroumpis, Baosic, Antonov (Katona, 89.) - Csongvai, Onovo - Simon K. (Szakály P., 63.), Mitrovic (Beridze, 63.), Stieber (Mucsányi, 63.) - Tallo

FTC: Dibusz - Wingo (Lovrencsics, 73.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 81.) - Somália (Vécsei, 81.), Haratin - Isael (Boli, 73.), Tokmac, Uzuni - Baturina (Sigér, 64.)

Sárga lap: Koutroumpis (5.), Tallo (25.), Kastrati (80.)

Gólszerzők: Isael (25.), Tallo (47. - öngól), Uzuni (77.), Vécsei (90.)

Cikkajánló

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

BAJNOKCSAPAT!

A Kisvárda elleni 0-0 után eldőlt, hogy megszereztük 35. bajnoki címünket!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin