2023. december 6.
Három pontot hozott nekünk a Mikulás Mezőkövesden
Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra nyert a Mezőkövesd vendégeként.

December 6-án, szerdán, Mikulás napján került sor a negyedik fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzésünk pótlására a Mezőkövesd otthonában. Dejan Sztankovics a Dibusz – Wingo, Aaneba, Cissé, Civic – Besic, Gojak, Zachariassen – Marquinhos, Katona – Lisztes kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

Az ötödik percben Besic távoli lövését védte Piscitelli, majd a másik oldalon Dibusznak is hárítania kellett egy hazai kísérletet. Ezt követően Drazsics egy távoli emeléssel próbálkozott, de eredménytelenül. A 12. percben egy Lisztestől induló kontra végén Kristoffer Zachariassen megszerezte a vezetést a mieinknek (0-1). Pár perccel később Besic lőtt távolról, de fölé ment. Nagyon közel jártunk a második gólhoz, Zachariassen csapott le egy labdára, majd a beadása után Gojak üres kapura lőhetett, ám a labda elakadt egy hazai védőben. A 37. percben Cseri lepte meg Dibuszt egy erős lövéssel a tizenhatoson belül, a labda még szitált is a levegőben, de válogatott hálóőrünkön nem tudott kifogni. Hat perccel később Katona szögletéből majdnem gól lett, a kövesdiek kapusának kellett védenie a beadást, majd a hajrában egy nagy kapu előtti kavarodást is megúsztak a hazaiak.

II. félidő

Lisztes előtt adódott az első helyzet a folytatásban, ám nem tudott a kapuba találni. Az 57. percben Drazsics tévedett centiket a másik oldalon, ám pár perccel később már csak a kapufa segített ki minket. Eljött az ideje, hogy frissítsünk, Katonát Mohammed Abu Fani, Lisztest pedig Alekszandar Pesics váltotta, aki két perccel később már eltalálta a hálót, ám sajnos csak kívülről. Gojak számára is véget ért a meccs, a helyére érkezett Cebrail Makreckis. A 72. percben Pesics kiválóan indította Marquinhost, aki meg sem állt a kapuig és megszerezte a roppant megnyugtató második Fradi-gólt, szépen kilőtte a hosszú sarkot (0-2). Gólszerzőnk vissza akarta adni a "kölcsönt", tökéletesen adta be a labdát Pesicsnek, akinek a léc alá tartó labdáját bravúrral védte Piscitelli. Az utolsó percekre Baráth Péter és Cristian Ramírez is pályára lépett, előbbi Besic, utóbbi pedig Civic helyére. A 89. percben Dibusznak még védenie kellett Molnár szabadrúgását. A folytatásban az állás már nem változott, mivel a meccs utolsó momentumában Abu Fani mellé lőtt.

Győzelmünk után egypontos hátrányban második helyen állunk a Paks mögött a tabellán, vasárnap 18 órától épp a tolnaiak vendégei leszünk az NB I 16. fordulójában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 4. forduló (pótlás)

Mezőkövesd-FTC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion. V.: Berke

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Beriashvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár, Babunski (Kállai Z., 85.), Cseri (Ugrai, 65.) – Drazsics Vezetőedző: Kuttor Attila

FTC: Dibusz – Wingo, Aaneba, Cissé, Civic (Ramírez, 83.) – Besic (Baráth, 83.), Gojak (Makreckis, 70.), Zachariassen – Marquinhos, Katona (Abu Fani, 62.) – Lisztes (Pesics, 62.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Gomis (17.), Vajda (40.), Kállai (80.), illetve Aaneba (52.), Zachariassen (58.), Marquinhos (89.), Abu Fani (90.)

Gólok: Zachariassen (12.), Marquinhos (72.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin