2022. július 27.
Háromgólos siker Pozsonyban, a BL-ben folytatjuk!
Boli, Zachariassen, Traoré és Laidouni góljával 4-1-re győztük le a Slovan Bratislavát Pozsonyban.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Groupama Arénában elszenvedett 2-1-es vereség után a Slovan Bratislava vendégeként lépett pályára a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján. A pozsonyi visszavágón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen – Tokmac, Boli, Traoré kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

Az első percekben a mieink akarata érvényesült, sőt egy bal oldali beadás után Botka próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de magyar válogatott védőnk nem találta el a kaput. A 11. percben sérülés miatt cserélt a Slovan: Medvegyev helyett Green érkezett. A 20. percben Civic remek ütemű beadása után Boli nagyszerűen lépett ki a védő mögül, majd belsővel mesterien lőtt a kapuba (0-1).

Két perccel később Barseghyan vette célba éles szögből a kapunkat, de csak a felsőlécet találta el, maradt az egygólos Fradi-vezetés. A 28. percben egy sarokrúgás után ismét a mieink veszélyeztettek, de Samy Mmaee fejesét védte a kapus. Két perccel később azonban már nem volt akadály: Mmaee lövése után Zachariassen fejelte a kapuba (0-2).

Az első félidő végéhez közeledve bár próbált ritmust váltani a hazai együttes, de a mieink akarata érvényesült, de a helyzetek ellenére nem sikerült újabb gólt szerezni, így 2-0-s vezetéssel, összesítésben 3-2-es előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A fordulás után sem kellett sokat várni az első ferencvárosi lövésre, három perc után Traoré lőtt, de a kapus védett. Az 58. percben Boli egy nagyszerű csellel megverte védőjét, majd lőtt, de csak az oldalhálót találta el. A félidő felén túllépve előbb egy beadás után védett Chovan, majd pillanatokkal később Traoré lövése kerülte el a kaput.

Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt egy szöglet után De Marco fejesgóljával szépített a Slovan (1-2). A kapott gól után a mieink nagyot küzdöttek, mindent megtettek a harmadik gól megszerzéséért, de nem sikerült betalálni. A 75. percben Kucka került helyzetbe, de hiába a korábbi AC Milan játékos fejese, nem találta el a kaput.

A hajrára fordulva is a mieink akarata érvényesült, de egészen az utolsó percekig nem sikerült betalálni. De jött a 89. perc, vele együtt pedig Adama Traoré, gyönyörűen érkezett Botka jobb oldali beadására, és visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). A háromperces ráadás végén aztán Aissa Laidouni lépett ki, bemutatta a passzt, majd gyönyörű lövéssel vette be a Slovan kapuját, ezzel végleg lezárta a nyitott kérdéseket, és beállította a 4-1-es végeredményt!

A Ferencváros így a hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után visszavágott a Slovannak, és Pozsonyban elképesztő játékot mutatva 4-1-re győzte le a szlovák bajnokot.

A Ferencvárosra így az azeri Qarabag együttese vár a Bajnokok Ligája harmadik selejtkezőkörében. A párharcot idegenben kezdjük.

Férfi labdarúgás,
Bajnokok Ligája, 2. forduló, 2. mérkőzés

Slovan Bratislava – FTC 1-4 (0-2)
Pozsony, Tehelné Pole

Slovan Bratislava: Chovan – Medvegyev (Green, 11.), Kashia, Abena, De Marco – Kucka, Kankava (Agbo 93.) – Barseghyan, Chakvetadze, Pauschek (Weiss, 87. (Holman, 93.)) – Saponjic (Cavric, 87.)
Vezetőedző: Vladimir Weiss

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen – Tokmac (Thelander, 93.), Boli (Vécsei, 63.), Traoré
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: De Marco (27.), Kankava (52.), Kucka (55.), ill. Laidouni (4.), Zachariassen (55.), Traoré (57.)

Gólok: De Marco (70.), illetve, Boli (20.), Zachariassen (30.), Traoré (89.), Laidouni (95.)

Cikkajánló

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

„Mindent beleadok, hogy visszakerüljek a válogatottba”

Botka Endre, labdarúgócsapatunk hátvédjének célja, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin