2023. január 26.
„Hazai pályán mindig erősebbek vagyunk”
Botka Endre szerint plusz energiát ad a csapatnak a lelátóról érkező támogatás.

Az OTP Bank Liga tabelláját – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – 11 pontnyi előnnyel vezető FTC január 28-án, szombaton 19.30-tól a Vasas FC-t fogadja a Groupama Arénában. Jó előjel, hogy az év első bajnokiját kedden, Zalaegerszegen 2-1-re megnyerő férfi labdarúgócsapatunk az őszi idényben minden lehetséges pontot begyűjtött vendéglátóként. Sorrendben a Puskás Akadémiát, a MOL Fehérvárt, a Budapest Honvédot, a Kisvárdát, a DVSC-t, a ZTE-t és a Paksot is legyőzte Sztanyiszlav Csercseszov együttese, amely hétből hét meccset nyert pályaválasztóként.

- Hazai pályán mindig erősebbek vagyunk, köszönhetően a szurkolóknak és annak az atmoszférának, amit teremtenek. A többi csapat ettől elbizonytalanodik, nekünk viszont plusz energiát ad a lelátóról érkező támogatás – mondta magyar válogatott hátvédünk, Botka Endre, aki végigjátszotta a keddi meccset. - Zalaegerszegen azt éreztem, hogy fizikálisan is nagyon rendben voltunk, emellett pedig játékban is sikerült azt megvalósítani, amit szerettünk volna. Felkészülünk a Vasas ellen is, remélem, minden úgy fog alakulni, ahogy szeretnénk.

A Groupama Arénában rendezett legutóbbi bajnokin a paksiak elleni összecsapás győztes gólját éppen Botka Endre szerezte.

- Nyilván nem lenne rossz ezt most is megismételni, de a legfontosabb, hogy gyűjtsük tovább a pontokat, hiszen fontos lenne, hogy év elején elkapjuk a fonalat – mondta ezzel kapcsolatban Botka, aki a 2022. február 9-én lejátszott Vasas–FTC kupameccsen egyszer már betalált a szombati ellenfél, a Vasas ellen is.

Botka Endre szerdán a szabadidejét is futballal töltötte, az Instagramon elérhető történetének tanúsága szerint ugyanis hároméves kisfiával, ifjabb Botka Endrével gyakorolt otthon.

- A szerdai volt az első olyan nap, amikor próbáltam tanítani Endikét, hiszen ő azért kicsi még ehhez, ám mindent egyből csinált, ezzel kicsit meglepett – árulta el a 28 éves játékos. - Ezek után persze még nagyobb kedvvel próbáltam segíteni neki. Meglátjuk, mi lesz ebből, szerdán már azt mondtam, hogy egyszer ő is focizni fog.

Ha a fiatalabb Botka Endrét nem is, édesapját valószínűleg láthatják a pályán szombaton, a Vasas ellen – a mérkőzésre személyesen, a Groupama Aréna jegypénztárainál (nyitvatartás: V-H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-től a mérkőzés kezdetéig) és online a meccsjegy.fradi.hu-n is kaphatók belépők!

OTP Bank Liga, 17. forduló

FTC–Vasas FC

2023. január 28., szombat 19.30

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyek: Groupama Aréna jegypénztár, meccsjegy.fradi.hu

@fradimedia Nem csak apa érzi ám a kaput!😎#botkaendre #ftc #fradi #ferencvaros #hajrafradi #littleboy #children #fradifamily #család #gól #micsodagól #whatagoal ♬ Football(1377946) - TimTaj
Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin