2019. július 13.
Heister: „Lenyűgöző érzés ilyen tábor előtt játszani”
Marcel Heister nagyon várta már, hogy véget érjen a felkészülési időszak, és újra tétmeccsen játszhasson.

Szerdán, a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-találkozón elkezdődött az új szezon számunkra. Marcel Heister nagyon várta már ezt, védőnk kiemelte, mennyire szeret a telt házas Groupama Arénában pályára lépni.

- Hosszú felkészülési időszakon vagyunk túl, örülök, hogy szerdán újra tétmeccset játszhattunk. Mindenki nagyon izgatott volt a meccs előtt, nem volt könnyű a feladatunk, mégiscsak a Bajnokok Ligájáról van szó, de úgy érzem, remekül helytálltunk. Ebben pedig sokat segítettek a szurkolók, mindig csodálatos telt ház előtt pályára lépni, ez most sem volt másképp. Mindig kapunk egy pluszlökést a fanatikusainktól, olyan energiákat tudunk mozgósítani miattuk, amiket nélkülük nem tudnánk. Kimegyek a stadionba, meglátom azt a rengeteg embert, akik csak miattunk jönnek ki, hogy lássanak minket játszani. Lenyűgöző érzés! - mondta Heister.

Védőnk elmondta azt is, sajnálja, hogy kaptunk egy gólt, amiatt lehetett volna jobb is az eredmény, de nem lehet elégedetlen sem, és bízik benne, hogy a visszavágón ki tudjuk harcolni a továbbjutást.

- Nem azért megyünk oda, hogy megvédjük az előnyünket, támadni fogunk, szeretnénk újabb gólt, gólokat szerezni. Ha ők lövik az első találatot, önbizalmat szereznek, és sokkal nehezebb feladatunk lesz. De nem akarunk sokat foglalkozni az eredménnyel, a saját futballunkat akarjuk játszani. Biztos, hogy a Ludogorec megpróbál majd nagy nyomást helyezni ránk, és minél hamarabb bevenni a kapunkat. Ezt próbáltuk modellezni a mai edzésen is.

Horvát-német labdarúgónk az előző szezonban az egyetlen klasszikus balhátvéd volt a keretben, így igencsak hosszú szezonon van túl. A nyári átigazolási időszak folyamán azonban posztriválist kapott Eldar Civic személyében.

- Voltak azért olyan helyzetek, amikor ez nem volt egyszerű, egy-egy kupameccsen nyilván jobb lett volna pihenni. Volt is olyan, hogy a mester rám nézett, és azt mondta, sajnálja, de nem tud lecserélni, nincs más választása. Most viszont érkezett Eldar, így más helyzet alakult ki, de ez normális, egy ilyen szintű klubnál, sőt, inkább azt mondom, az volt a furcsa, ahogy eddig volt. Sokat beszélgetünk egymással, szerintem mind a kettőnknek jót tesz majd a konkurenciaharc, aztán meglátjuk, mi lesz belőle - zárta gondolatait Heister.

Nézze meg a szombati edzés képeit ITT! Szurkolói tájékoztatónk a visszavágóval kapcsolatban ITT!

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin