2022. október 22.
Hét év után fontos bajnoki siker Felcsúton!
Férfi labdarúgócsapatunk 4-2-re győzött a Puskás Akadémia vendégeként, így újra a tabella élére állt!

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Puskás Akadémia vendégeként lépett pályára. A Pancho Arénában megrendezésre kerülő találkozón Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Traoré, Marquinhos – R. Mmaee kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

Nem kezdődött jól a találkozó, ugyanis rögtön a második percben büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia. Puljic állt oda, és bár Dibusz eltalálta az irányt, nem tudta hárítani az erős lövést (1-0). A mieink felpörögtek a kapott gól után, és a nyolcadik percben Marquinhos révén sikerült egyenlíteniük (1-1). Két perccel később már a felcsútiak veszélyeztettek, de a jobbról érkező labda nem volt jó a középen érkezőknek.

A 14. percben cseréltek a hazaiak: Mezghrani sérülés miatt hagyta el a pályát, Van Nieff jött a helyére. Az első percekben látott rohamok után alábbhagyott a csapatok lendülete, a mieink kezükbe vették az irányítást, és próbálták megbontani a Puskás védelmét. A 28. percben Laidouni indította Marquinhost, aki egy jó labdaátvétel után jobbal lőtt, de nem találta el a kaput.

Egy perccel később ismét Laidouni volt főszerepben, ezúttal Ryan Mmaee kapott remek labdát, aki védőjétől ellépve ballal lőtt a kapuba (1-2). Ezt követően tunéziai válogatott középpályásunk megállíthatatlanul robogott át a középpályások között, majd Traoré beadása után Marquinhos lőtt, de Tóth védett. A 33. percben Nagy Zsolt a kapufa segítségével egyenlített (2-2).

Az első félidő hajrájában a mieink veszélyeztettek többet, de egészen a 44. percig nem sikerült betalálni, akkor azonban Marquinhos passza után Traoré a kapus lábai között lőtt a kapuba (2-3). Újabb helyzet már nem volt, így 3-2-es előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt a Puskás: Favorov és Corbu maradt az öltözőben, helyükre Urblik és Gruber érkezett.

Az 53. percig kellett várni a második játékrész első komolyabb helyzetére, Ryan Mmaee jobbról, élesen lőtte középre a labdát, Traoré érkezett, és a kapuba lőtt (2-4). A negyedik gól után hosszú percekig nem tudott kiszabadulni kapuja elől a Puskás, amikor igen, akkor viszont védelmünk magabiztosan állta a sarat. A 60. percben előbb Nagy Zsolt beadásánál mentett Dibusz, majd pillanatokkal később Van Nieff lövésénél kellett bravúrt bemutatnia.

A 61. percben Sztanyiszlav Csercseszov is változtatott: Laidouni helyett Gojak érkezett. A 63. percben Baluta jobbal lőtt kapura, ismét magyar válogatott hálóőrünk emberfeletti védésére volt szükség, hogy maradjon a közte kettő. A 68. percben ismét változtattunk: Besic érkezett Marquinhos helyére.

A 74. percben Gojak húzta át a bal lábára a labdát, majd lőtt 22 méterről, de Tóth védett. Az utolsó negyedórába lépve több helyzetet is kidolgoztunk, de előbb Wingo távoli bombájába léptek bele, majd Tóth védett hatalmasat Gojak szöglete után. A 82. percben Gojak tizenhatoson belüli lövését védte Tóth. A mérkőzés végén Tokmac is érkezett Ryan Mmaee helyére. A csereként beszállt Colley lövése után Dibusznak kellett még egy nagyot védenie, de a hosszabbítás perceiben is szükség volt kapusunk képességeire.

Csapatunk ezzel a győzelemmel újra az NB I tabellájának élén áll!

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 12. forduló

Puskás Akadémia – FTC 2-4 (2-3)
Felcsút, Pancho Aréna

Puskás Akadémia: Tóth – Mezghrani (Van Nieff, 15.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Favorov (Urblik, a szünetben), Batik, Baluta (Zahedi, 86.) – Kiss, Puljic (Colley, 83.), Corbu (Gruber, a szünetben)
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Vécsei, Laidouni (Gojak, 61.) – Zachariassen, Traoré, Marquinhos (Besic, 68.) – R. Mmaee (Tokmac, 86.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Spandler (9.), Corbu (37.), Baluta (49.), ill. Laidouni (51.), Besic (75.)

Gólok: Puljic (3. – büntető), Nagy Zs. (33.), ill. Marquinhos (8.), R. Mmaee (29.), Traoré (44., 53.)

Cikkajánló

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin