2019. december 12.
Hét ponttal, emelt fővel búcsúztunk a csoportkörtől
A végén jött a Sihnevich-gól, csapatunk döntetlennel fejezte be szereplését az UEL csoportkörében.

Nem túlzás kijelenteni, hogy magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunkra az év mérkőzése várt csütörtökön Razgradban. Érezte ezt csapat- és stábtag, szurkoló, a bolgár városban tartózkodó magyar újságíró, mindenki – az egész nap amolyan csodaváró hangulatban telt. Nem csoda, a Ferencváros ugyanis a továbbjutásért lépett pályára az UEFA Europa League csoportkörének utolsó fordulóján.

Első félidő

A szerdai esőzés után csütörtökön már nem esett Razgradban, így bár kissé mély, de nem vizes talaj várta a futballistákat. A mieink azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 2. percben Marcel Heister beadása után pattant szögletre a labda, kisvártatva pedig Oleksandr Zubkov lőtt, de a hazai kapus, Plamen Iliev védett. A Ludogorec szabálytalanságok árán igyekezte fékezni a Fradi lendületét, először a 10. perc után tornáztatta meg Dibusz Dénest – kapusunknak előbb egy 30 méteres szabadrúgásért, majd egy 20 méteres lövésért kellett vetődni.

A 21. percben fordulópontjához érkezhetett volna a mérkőzés, büntető helyett azonban szöglettel jöhettünk. Tokmac Nguen beadására Isael érkezett, majd lőtt, a labda pedig a menteni igyekvő hazai védő, Cicinho kezéről pattant ki. E jelenetsor jelentősége három perccel később felértékelődött, amikor Lukoki révén megszerezte a vezetést a Ludogorec (1-0). A gólszerző Marcelinho asszisztját váltotta gólra körülbelül 12 méterről a bal alsóba lőve.

A bekapott gól után szemlátomást igyekezte magánál tartani a labdát a Ludogorec, legközelebb a 36. percben jutottunk el a hazaiak kapujáig. Isael szöglete után közelről Abraham Frimpong találta telibe a baloldali kapufát, majd Franck Boli ollózó mozdulata után Ilievé lett a labda. Félidőre egygólos hátrányban vonultunk.

Második félidő

A szünetben a vendéglátó együttes és Sergei Rebrov vezetőedző sem cserélt. A térfélcsere után inkább a mezőnyben zajlott a játék, múltak a percek, mindez a Ludogorecnek kedvezett. Nekünk két gól hiányzott, a bolgároknak viszont akár a döntetlen is elegendő volt a továbbjutáshoz. A 68. percben egyébként közel voltunk az egyenlítéshez, Isael azonban néhány méterről mellé lőtt. Nagy helyzet volt.

A hajrában Isael kínálta meg még egyszer Iliev-kapust, illetve Miha Blazicnak kellett menteni a gólvonalról a lefújás előtt kevéssel, ám igazán egyik kapu sem forgott veszélyben. A csereként beálló Mikalai Sihnevich révén azért még szépítettünk (1-1) a hosszabbítás utolsó másodperceiben, ám a négyes élén végző  Espanyol mögött így is a Ludogorec jutott tovább csoportmásodikként. Az FTC egy győzelemmel, négy döntetlennel és egyetlen vereséggel, a továbbjutásért az utolsó játéknapig harcban állva harmadikként zárt az UEL csoportkörének H-csoportjában.

Csapatunkra még egy mérkőzés vár az őszi idényben, vasárnap az NB I-ben a DVTK vendégei leszünk.

UEFA Europa League, H-csoport, 6. forduló

Ludogorec–FTC 1-1 (1-0)

Razgrad, Ludogorets Arena. Játékvezető: Matej Jug (szlovén)

FTC: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Heister – Haratin (Ihnatenko, 84.), Sigér (Skvarka, 79.) – Isael, Tokmac, Zubkov – Boli (Sihnevich, 84.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

Ludogorec: Iliev – Cicinho, Terziev, Grigore, Nedyalkov – Marcelinho, Anicet Abel, Badji – Wanderson (Dyakov, 86.), Keserü (Ikoko, 92.), Lukoki (Tchibota, 77.). Vezetőedző: Aleksi Zhelyazkov

Gólszerző: Lukoki (24.), illetve Sihnevich (94.)

Sárga lap:  Terziev (59.), illetve Frimpong (27.), Botka (66.)

Cikkajánló

Már kapható az FTC 2019-es évkönyve!

A Fradi Shopban és a shop.fradi.hu-n is hozzájuthat idei évkönyvünkhöz, amely karácsonyra is remek ajándék.

Találd meg magad egy 120-as képen és nyerj!

Menj ki a fotófesztivál helyszíneire, és küldd el a képet nekünk, amelyen megtaláltad magad.

Megleptük a Telekom alkalmazottakat

Labdarúgócsapatunk játékosai ajándékokkal kedveskedtek szponzorunk alkalmazottainak.

Isael nagyszerű formába lendült - VIDEÓ

Brazil labdarúgónkkal visszanéztük a szezon kulcs pillanatait, és remek formajavulásáról beszélgettünk.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin