2021. november 4.
Hiába a két gólunk, a Celtic elvitte a három pontot
Futballcsapatunk 3-2-re kikapott a Celtictől hazai pályán az UEFA Európa Liga G-csoportjának 4. fordulójában.

Az utolsó esély. Röviden így lehetett felvezetni labdarúgócsapatunk Celtic elleni visszavágóját az UEFA Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. Vezetőedzőnk, Peter Stöger is az agresszivitást, mint a támadójátékunk egyik lehetséges mozgatórugóját emelte ki a meccs előtti sajtótájékoztatón.

Az osztrák szakember három helyen is változtatott a két héttel ezelőtti Glasgow-i kezdőcsapaton. Bogdán Ádám állt a kapuban, Somália a védelem jobb oldalán kapott szerepet, míg Oleksandr Zubkov Ryan Mmaee helyén, egyedüli támadóként játszhatott.

Borzalmasan indult számunkra a mérkőzés, ugyanis egy eladott labdára Abada csapott le, majd a középen érkező Furuhasihoz játszott, a japán csatár pedig még egy cselt is megcsinált, mielőtt a tizenegyespont magasságából a kapu jobb alsó sarkába lőtt volna. (0-1)

A korai kapott gól felpaprikázta a Fradit. Több ígéretes akciót is vezethettünk volna, de a Celtic játékosai csak szabálytalanul tudták megállítani a mieinket. Az erőszakosabb focinak pedig meglett az eredménye! A 11. percben egy agresszív letámadás után megszereztük a labdát, amelyet Tokmac a tizenhatoson belül jól helyezkedő Zubkovhoz továbbított, ukrán válogatott futballistánk pedig erőből középre lőtt az ötös sarkáról, kísérlete felpattant egy védő lábán, a labda pedig a tehetetlen Joe Hart felett a jobb alsó sarokban kötött ki. (1-1)

És milyen játék a futball… Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon már nem. A 23. percben Tokmac labdaszerzése és jó passza után a bal oldalon felfutó Civic lövését védte Hart, az ellentámadásból pedig Jota tört kapura a bal oldalról indulva, lövése egy kicsit megpattant Vécsein, a labda pedig a jobb kapufáról vágódott a kapuba. (1-2)

Uzuni tehetett volna arról, hogy ismét gyorsan egyenlítsünk, de hiába futotta le védőjét egy mélységi indításból, majd lőtt éles szögből remekül kapura, Hart nagyot védett. A lendület óvatos és taktikus tapogatózásba csapott át. Többnyire a mezőnyben folyt a játék. Kerestük a rést a Celtic védelmén – Vécsei például átlövéssel próbálkozott -, ellenfelünk pedig amikor eljutott a kapunk elé, nem tudott élni a lehetőséggel. McGregor távolról jócskán fölé lőtt, majd Turnbull kísérletét védte Bogdán. Küzdelmes, hajtós, olykor taktikus futballt hozó első félidő után 2-1-re a Celtic vezetett.

A második játékrészt majdnem mi kezdtük úgy, mint a skótok az elsőt. Zubkov játszott össze Tokmackkal a tizenhatos előterében, utóbbi pedig 18 méterről, nagy erővel lőtt, de a labda a keresztlécről kifelé pattant. Válaszként Ralston is kapufára bólintott egy szabadrúgás után. Felpörögtek az események, ugyanis egy percen belől előbb Zachariassen, majd Zubkov is próbálkozhatott, sajnos eredménytelenül.

Az 58. percben centiken múlt az újabb Celtic-gól. Blazic helyezkedett rosszul, a felette átívelt labdával Furuhasi léphetett ki. Átemelte a kifutó Bogdánt, Blazic azonban visszaért és a gólvonalról nagyot mentett. Sajnos, ami késett, nem múlt. Két perccel később Furuhasi és Abada a jobbszélen kijátszotta a védelmet, utóbbi pedig Bogdán mellett a jobb alsóba lőtt. (1-3)

Az újabb kapott gólt megfogta az FTC-t, ellenfelünket pedig megnyugtatta. Peter Stöger cserékkel igyekezett frissíteni csapata játékán. Voltak percek, amikor többet birtokoltuk a labdát, távolról veszélyeztettünk, de nem találtunk kaput. Aztán kissé a semmiből Uzuni villant! Albán támadónk a 86. percben 17 méterről, a tizenhatos jobb sarkáról pompás gólt tekert a hosszúba. (2-3)

Ez azonban már csak szépségtapasz volt, ugyanis a Celtic végül 3-2-re nyert és megőrizte esélyét a továbbjutásra. Vereségünkkel eldőlt, hogy már sem az UEFA Európa Liga, sem az UEFA Európai Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszába sem juthatunk tovább.

Két mérkőzésünk azonban még hátravan. Folytatás november 25-én, amikor az utolsó idegenbeli mérkőzésünkre utazunk a Betis otthonába.

 

FÉRFI LABDARÚGÁS
UEFA EURÓPA LIGA, G-CSOPORT, 4. FORDULÓ
2021. 11. 04., Ferencváros Stadion, 16.501 néző.
FTC–Celtic (skót) 2-3 (1-2)
FTC: Bogdán – Somália, S. Mmaee, Blazic, Civic (Cabraja, 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.) – Zachariassen (Mak, 66.), Tokmac (R. Mmaee, 66.), Uzuni – Zubkov (Szánthó, 81.). Vezetőedző: Peter Stöger.
Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic – Turnbull, Bitton (McCarthy, 78.), McGregor – Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Johnston, 70.). Menedzser: Angelos Postecoglu
Gólszerzők: Juranovic (11. - öngól), Uzuni (86.) ill. Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)

A csoport másik mérkőzésén: Bayer Leverkusen (német)-Real Betis (spanyol) 4-0.

A csoport állása:

1. Leverkusen 10 pont

2. Betis 7 pont

3. Celtic 6 pont

4. FTC 0 pont

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin